Kuřecí kapsa plněná červenou řepou a špenátem

Suroviny 4 porce

4 větší kuřecí prsa
sůl
Náplň:
3 malé vařené červené řepy (cca 300 g)
hrst špenátových listů
3 stroužky česneku
olivový olej
3 lžíce termizovaného sýru (Lučina, Philadelphia, já jsem měla bezlaktozový)
sůl
špetka nasekané petrželky (nať)
olivový olej
sůl
párátka

Postup přípravy receptu

  1. Červenou řepu nastrouháme nahrubo. Česnek protlačíme přes lis.

  2. Na pánvičku dáme trochu oleje a necháme rozehřát. Přidáme prolisovaný česnek a prudce ho orestujeme, jen chviličku, aby nezhnědl. Přidáme špenátové listy a asi 2 minuty mícháme, než špenátu "zvadnou" listy.

  3. Špenát s česnekem přidáme k červené řepě. Přidáme termizovaný sýr, špetku soli, petrželku a všechno pořádně promícháme.

  4. Kuřecí prsa rozřízneme tak, aby se z nich vytvořila co největší plocha. Jemně je osolíme.

  5. Náplň rozetřeme na kuřecí prsa tak, aby nesahala až úplně k okrajům. Pak maso přeložíme a zafixujeme párátky.

  6. Pekáček nebo plech vylijeme olejem a dáme do něj kuřecí kapsy.

  7. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů, než je maso měkké. Kontrolujeme cca po 20 minutách.

  8. Můžeme přidat okrájené a nakrájené brambory, které přidáme do pekáče, osolíme a pokapeme olejem.

Poznámka od kuchařky

Množství náplně je na cca 4 kuřecí prsa.

Během pečení může trošku náplně vytéci a zabarvit brambory, to ničemu nevadí.

Pokud náplň zbude, dá se použít jako základ pro pomazánku z červené řepy.

Petrželku jsem měla sušenou, ale samozřejmě může být i z mražáku nebo nejlíp čerstvá.

Komentáře k receptu Kuřecí kapsa plněná červenou řepou a špenátem

Tématické fráze: testoviny repa spenat kureci maso křečí maso plněné červenou repou plněná kuřecí kapsa kuřecí plněné kapsy videorecepty