Baudyho boršč

Suroviny

maso-vepřové, hovězí, uzené atd.
300 g hlávkového zeli
80 g petržele
100 g mrkve
5 cherry rajčat
80 g celeru
3 bobkove listy
2 brambory
7 kuliček nového koření
1 masový bujón
sádlo
1 cibule
sůl
pepř
petrželka
červená řepa
hladká mouka
Podle chuti:
Podravka, cukr, sójová omáčka, Maggi, worchester

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve uvaříme vývar z mas ve větším hrnci - cca 1,5 hod, přidáme bobkový list a nové koření.

  2. Maso vyndáme spolu s kořením, nakrájíme ho na kousky a vložíme zpět. Přidáme nakrájené brambory a vaříme do změknuti.

  3. Na pánev vložíme kousek sádla a přidáme cibulku, necháme zesklovatět, přidáme nakrájenou zeleninu, hlávkové zelí a červenou řepu, dusíme 10 minut.

  4. Zeleninu z pánve vložíme do polévky a chvilku vaříme. Nakonec uděláme trochu záklechtky z hladké mouky a vody a trošičku zahustíme, provaříme.
    Podle chuti přidáme sůl, pepř, sójovou omáčku, petrželku, popřípadě kdo má rád sladší, trošku cukru.

Komentáře k receptu Baudyho boršč

K receptu nejsou žádné komentáře.