Šneci v pudinku
Recept ještě nebyl hodnocenÚžasné šneky z jemného, ne příliš sladkého kynutého těsta jsou plněné vanilkovým pudinkem a rozinkami, potírané smetanou. V puse se přímo rozplývají a na talířích po…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Úžasné šneky z jemného, ne příliš sladkého kynutého těsta jsou plněné vanilkovým pudinkem a rozinkami, potírané smetanou. V puse se přímo rozplývají a na talířích po…
Výborná a rychlá mramorovaná bábovka je krásně vláčná díky nastrouhaným jablkům. Příprava je jednoduchá a zvládne ji i začátečník, stačí vše smíchat v míse a těsto…
Někdo žemlovku miluje, jiný zatracuje. Připravte ji jinak, než jak jste zvyklí. Do formy vrstvíme opečená kolečka rohlíků a plátky jablek, prokládáme rozinkami. Zalijeme…
Záviny patří mezi klasiku české kuchyně. Dovnitř těsta můžeme zabalit prakticky jakoukoliv náplň, co. máme rádi. Pokud vám nevadí kombinovat více chutí, vyzkoušejte…
Žemlovka, typické české sladké jídlo. V tomto receptu je připravena z rohlíků, s tvarohovou vrstvou plnou rozinek a také s vrstvou podušených jablek se skořicí. Pokud se…
Jedná se o staročeský recept, dnes již většinou zapomenutý. Kdysi býval hlavním chodem vesnické štědrovečerní večeře, neboť zaječí maso bylo běžně dostupné. Dnes tomu…
Tradičním symbolem našich Vánoc je bezesporu vánočka. Lahodná mňamka vonící po smetaně a citronu, nejlépe si ji vychutnáte s máslem, marmeládou nebo medem a dobrou kávou…
Tradiční vánočka ze šesti pramenů je pravou ozdobou vánočního stolu a symbolem sváteční pohody. Uplést tuto vánočku je umění, které odmění krásně nadýchanou strukturou a…
Kaše jsou skvělým startem nového dne. Pokud se však ráno nechcete zdržovat jejím vařením, připravte si tuto pohankovou. Přes noc namočená pohanka nabobtná, změkne a pak…
Skořicový perník je voňavý a nadýchaný dezert, který v sobě ukrývá hřejivé tóny skořice, medu a dalšího perníkového koření. Tento jednoduchý a přitom dokonalý moučník…
Kapr na černo je nejstarší dochovaný recept na vánočního kapra. Základem jsou porce ryby vařené v osolené vodě a přelité omáčkou ze švestek, kořenové zeleniny, rozinek,…
Vánočka, která nesmí na svátečním stole nikdy chybět. Podáváme ji s máslem nebo marmeládou a horkým kakaem. Nesnažte se proces urychlit a nechte vánočce čas na kynutí,…
Zajímavý koláč z bramborového těsta uvnitř skrývá šťavnatou jablečnou náplň, která voní po skořici a vanilce. Při přípravě můžeme využít zbylé vařené brambory. Voňavý…
K vánočním svátků patří bez debat krásně nadýchaná a vláčná vánočka, plná rozinek a mandlí. Snad každá rodina má svůj tradiční a léty prověřený recept. Dle tohoto…
Sladká vůně linoucí se vaším domovem, co přiláká nejeden mlsný jazýček ke stolu. Takhle vábí tato nadýchaná medová bábovka, která je uvnitř plná drobných rozinek. Po…
Velmi jemný a náramně voňavý nadýchaný mazanec, upečený v domácí pekárně jen z několika málo surovin. Střída je očkatá rozinkami, vláčnost a delší trvanlivost zařídí…
Všichni jistě znáte tradiční velikonoční mazanec z vláčného kynutého těsta. Pokud ale nemáte čas nebo se práce s droždím vyhýbáte, vyzkoušejte recept na tento tvarohový…
Zdravější verzi ořechového koláče najdeme v tomto receptu. Jako základ nám poslouží mák ke kterému přidáme datle, jablka, banán a také semínka a ořechy. Díky bílkovému…
Máte velkou úrodu jablek a už jste vyzkoušeli všechny typy štrúdlů? Zkuste řezy s náplní z plátků jablek a vanilkového pudinku. Díky této náplni je těsto krásně vláčné.…
Oloupaná jablka pokrájíme na kousky. V míse je smícháme s cukrem, citronovou šťávou a pudinkovým práškem. Můžeme přidat hrozinky nebo brusinky, pokrájené ořechy nebo…
Z mouky, obou cukrů, medu, vajec, sody, skořice a citronové kůry vypracujeme těsto. Není ho mnoho, proto použijeme menší plech. Na pomoučněném válu vyválíme z poloviny…
Do mísy dáme mouku se solí, přidáme hodně povolený nebo rozpuštěný a zchladlý tuk, cukr, vlažné mléko, rozdrobíme droždí a zhruba 10 minut necháme, až vzejde. Nebo si…
Všetky prísady na cesto dobre zmiesime. Cesto vyvaľkáme a valčekom prenesieme do vymasteného a múkou vysypaného plechu. Na cesto nastrúhame jablká ( netreba šúpať ),…