Vánoční sirup na grog i svařené víno

Suroviny 3 skleničky

500 g krupicového cukru
500 ml vody
3 kousky celé skořice
1 vanilkový lusk
3 kuličky nového koření
3 tobolky kardamomu
1 lžíce rozinek
1 lžíce kandované pomerančové kůry
1 bio citrón

Postup přípravy receptu

  1. Cukr nasypeme do hrnce se silným dnem a zahříváme. Stále mícháme, cukr se rozpustí a začne karamelizovat. Když karamel dostane barvu medu, opatrně jej zalijeme vodou.

  2. Když se karamel ve vodě rozpustí, přihodíme všechno koření, pomerančovou kůru a rozinky.
    Z omytého bio citrónu oloupeme kůru a také ji přidáme do hrnce. Vše necháme 5 minut povařit. Pak hrnec odstavíme, přiklopíme pokličkou a necháme do druhého dne louhovat.

  3. Druhý den sirup přecedíme a nalijeme do vhodných skleniček. Do skleniček přidáme na ozdobu i trochu koření, rozinek a kůry.
    Na přípravu svařeného vína ohřejeme těsně pod bod varu 200 ml vína a přidáme 1-2 lžíce sirupu.
    Sirup je také vhodný na dochucení grogu, čaje nebo punče.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: magazín Albert v kuchyni, upraveno

Komentáře k receptu Vánoční sirup na grog i svařené víno

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: sirup do svaraku vánoční svařák recept karamelový sirup do svařeného vína recept na svařené víno s pomerančovou kůru karamelovi sirup na pripravu punce vánoční svařák sirup do svařáku recept karamelovy pomerancovy sirup na vanocni punc recept na vánoční na svařák sirup na svařák vánoční punč s karamelem sirup na svařené víno sirup do svařeného vína recept na sirup na svařák karamelovy sirup do svařaku sirup na svařák recept svařené bílé víno recept vánoční grok domácí domácí sirup na svařené víno recept na vánoční svařák