Vánoční sirup na grog i svařené víno

Angel 666 Kuchařka: Angel 666

3 skleničky Nápoje 0 názorů

Suroviny

500 g krupicového cukru
500 ml vody
3 kousky celé skořice
1 vanilkový lusk
3 kuličky nového koření
3 tobolky kardamomu
1 lžíce rozinek
1 lžíce kandované pomerančové kůry
1 bio citrón
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cukr nasypeme do hrnce se silným dnem a zahříváme. Stále mícháme, cukr se rozpustí a začne karamelizovat. Když karamel dostane barvu medu, opatrně jej zalijeme vodou.

  2. Když se karamel ve vodě rozpustí, přihodíme všechno koření, pomerančovou kůru a rozinky.
    Z omytého bio citrónu oloupeme kůru a také ji přidáme do hrnce. Vše necháme 5 minut povařit. Pak hrnec odstavíme, přiklopíme pokličkou a necháme do druhého dne louhovat.

  3. Druhý den sirup přecedíme a nalijeme do vhodných skleniček. Do skleniček přidáme na ozdobu i trochu koření, rozinek a kůry.
    Na přípravu svařeného vína ohřejeme těsně pod bod varu 200 ml vína a přidáme 1-2 lžíce sirupu.
    Sirup je také vhodný na dochucení grogu, čaje nebo punče.

Poznámka

Zdroj: magazín Albert v kuchyni, upraveno

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 34 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vánoční sirup na grog i svařené víno

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: sirup do svaraku karamelový sirup do svařeného vína karamelovi sirup na pripravu punce sirup na svařené víno karamelovy sirup do svařaku sirup na svařák recept jak karamelizovat pomerancovou kuru sirup na svařené víno recept recepr na vánoční grog domácí sirup na svařák top recepty na svařené víno recept sirup svařák recept vanocní karamelový sirup sirup do svařeného vína recept na sirup na svařené víno recept na sirup na svařák suroviny k sirupu na svařené víno

Zapomněl/a jsem heslo