Čerstvý špenát s bramborami a vejci z jedné pánve

mika59 Kuchařka: mika59

Bezmasá jídla 3 názory

Suroviny

4-5 brambor
250 g špenátu
2 vejce
1 cibule
3-4 stroužky česneku
70-100 ml smetany 31%
olej
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na větší kousky a uvaříme téměř do měkka (musí zůstat pevné).
    Cibuli a dva stroužky česneku nakrájíme na drobno.

  2. Na oleji krátce zpěníme cibuli s česnekem a přidáme okapané brambory. Opékáme s občasným přehozením pánve, aby se brambory opékaly ze všech stran.

  3. Když začínají chytat barvu, přidáme opraný a osušený špenát. Zalijeme vše smetanou smíchanou se zbývajícím utřeným česnekem a špetkou soli a pepře.

  4. Vše zamícháme a když špenát trochu povadne, uděláme na pánvi dva důlky a vyklepneme vejce. Přikryjeme poklicí a pomalu necháme vejce ztuhnout.

  5. Nakonec vše posypeme čerstvě mletým pepřem.
    Nejlepší je to přímo z pánve, ale dá se to pěkně předělat na talíř. Ihned podáváme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 202 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Čerstvý špenát s bramborami a vejci z jedné pánve

  • jerry49 jerry49

    Vypadá to parádně, špenát mám rád,tak to brzy vyzkouším:-):-)

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    Johanka128: Děkuji..k ohřívání to není, ale je to rychlé a bez nádobí...:-K

    Odpovědět

  • Johanka128 Johanka128

    Vypadá to moc pěkně, právě jdu chystat manželovi oběd na zítra do práce a chtěla jsem udělat něco se špenátem a vejci...tak tohle se bohužel nebude dát ohřát:-( Tak o víkendu:-K

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo