Biskupský chlebíček bez lepku

Suroviny

200 g másla Moravia (bezmléčný nebo bezlaktózový tuk)
160 g cukru moučka (nebo jiného sladidla)
240 g bezlepkové směsi samokypřící Doves Farm (modrá holubička)
200 g vajec (cca 4 vejce – zvlášť bílky a žloutky)
špetka soli
kandované ovoce
rozinky
čokoláda na vaření
plátek ztuženého tuku

Postup přípravy receptu

  1. V míse nejdříve vyšleháme sníh z bílků, do kterého přidáme špetku soli.

  2. V další míse vyšleháme vejce s mírně měkkým máslem a cukrem do pěny.

  3. Obě směsi opatrně smícháme dohromady a postupně přidáváme bezlepkovou směs, do které jsme zamíchali rozinky a kandované ovoce.

  4. Troubu nahřejeme na 160°C, těsto vlijeme do obdélníkové formy na chléb (21 cm x 11 cm). Tuto formu buď vyložíme alobalem tak, abychom i povrch chlebíčku mohli v polovině pečení zakrýt, nebo vyložíme pečicím papírem, opět abychom v polovině pečení mohli povrch zakrýt.

  5. Pečeme při 160°C. Chlebíček zkoušíme špejlí, zda je upečený, a pokládáme na mřížku, aby vychladl. Na této mřížce chlebíček polijeme rozpuštěnou čokoládou smíchanou se ztuženým tukem.

Komentáře k receptu Biskupský chlebíček bez lepku

K receptu nejsou žádné komentáře.