Koláč s jablky a drobenkou
Recept ještě nebyl hodnocenUmícháme žloutky s cukrem, přidáme ovesné vločky, nastrouhaná jablka, mouku. Vše promícháme, přidáme ořechy s rozinkami a mletou skořici, nakonec vmícháme ušlehaný sníh…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Umícháme žloutky s cukrem, přidáme ovesné vločky, nastrouhaná jablka, mouku. Vše promícháme, přidáme ořechy s rozinkami a mletou skořici, nakonec vmícháme ušlehaný sníh…
Dokonale vychytaný recept se všemi záludnostmi, to je vizitka zkušeného kuchařského mistra Romana Vaňka. Vánočka neodmyslitelně patří k Vánocům, ale byla by škoda si jí…
Každý slavnostně prostřený stůl by na Velikonoce měl zdobit lesklý, sladký, nadýchaný mazanec. Podle tradice by se měl na mazanci před upečením ostrým nožem naříznout…
Slavnostní linecký koláč je dokonalým dezertem pro každou příležitost, která si žádá něco výjimečného. Křehké linecké těsto se snoubí s jemně kořeněnou jablečnou náplní,…
Vyzkoušejte vláčný tvarohový koláč s jablky a rozinkami. Nádherně voní po vanilce a citronu. Je upečený raz dva, stihnete jej tedy upéct kdykoliv potřebujete rychlé…
Pokud si rádi hrajete s těstem, vyzkoušejte tento zajímavý recept na ořechové koláčky. Těsto je křehounké a ořechová náplň je díky rozinkám příjemně sladká a vláčná.…
Nepečené čokoládové kuličky ukrývají v sobě lahodnou sladkou, máslovou ořechově - piškotovou hmotu, která navíc voní rumem. Hodina vaší práce bude odměněna jedním z…
Tvarohová vánočka z bezlepkové pečící směsi Jizerka má svá úskalí. S těstem je třeba pracovat opatrně a péct nejlépe s párou. Odměnou vám ale bude výborná a díky tvarohu…
Vánočka s rozinkami nesmí na slavnostním stole nikdy chybět. Dejte si záležet na jejím pletení, nechte těsto dostatečně vykynout a hotové vánočky pomažte žloutkem, který…
Tradiční slovenským vánočním cukroví jsou nepečené šuhajdy, jejich příprava je jednoduchá a rychlá. Čokoládové košíčky, s náplní z rozinek, oříšků a Salka, si vás…
Vláčné a voňavé pečivo, podobné naší vánočce, to je německá štola. Štola je plná kandovaného ovoce, rozinek a ořechů. Pro chuť je možné přidat také kousky marcipánu.…
K vánočním svátků patří bez debat krásně nadýchaná a vláčná vánočka, plná rozinek a mandlí. Snad každá rodina má svůj tradiční a léty prověřený recept. Dle tohoto…
Vynikající kynutá vánočka z těsta zadělaného smetanou ke šlehání je nadýchaná a jemná jako peříčko. Po upečení ji potřete máslem s medem a docílíte úžasné vůně, lesku a…
Po vydatném obědu přijde zajisté k chuti sladká tečka, doprovázená čajem nebo šálkem dobré kávy. Tvarohový závin z kynutého těsta, hojně posypaný mandlovými lupínky a…
Krásně vláčný dýňový chlebíček, k jehož přípravě nepotřebujete vejce. O dokonalou strukturu se postará dýňové a jablečné pyré. Díky špaldové mouce, sušenému rakytníku i…
Mazanec je u nás nejstarším doloženým velikonočním pečivem a těsto na něj se tradičně zadělává na Bílou sobotu ráno. Tato pochoutka by neměla chybět na žádném…
Do kastrůlku dáme pivo,vodu, kávu, máslo a oprané a nadrobno nasekané rozinky. Zahříváme dokud se máslo nerozpustí - nevaříme.Přidáme nalámanou čokoládu a necháme…
Nejdříve propláchneme jáhly ve vlažné vodě (neproplachuji je 3x vroucí vodou, abych z nich nedostala vitamíny a minerály a hořké jsem je ještě neměla), vložíme do hrnce…
Kuřecí prsa prořízneme podle velikosti na 2-3 menší plátky. Pomalý hrnec vytřeme olivovým olejem, vsypeme na 1cm kostky nakrájenou šunku, mrkev a cibuli, přidáme kapary,…
Všechny suroviny smícháme v míse. Rozdělíme na 4 díly.Na plechu na pečící papír tvoříme lžící (stěrkou, plnícím sáčkem nebo jak si kdo najde způsob, který mu bude nejvíc…
Z ořechů odebereme 70 g a nasekáme nožem nahrubo, zbytek ořechů umeleme. Z oloupaných jablek odstraníme jádřince a jablka nakrájíme na malé kostičky. V misce je …
V míse smícháme všechny sypké ingredience - mouky, cukr, kypřící prášek, sůl, vanilku a skořici.Ve druhé míse rozmačkáme banány a přidáme všechny tekuté přísady - rum,…
Ingredience kromě bilku dobře smícháme. Ušleháme bílky a sníh jen lehce vmícháme.Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a nalijeme do ní směs. Troubu vyhřejeme na 200…