Čokoládové řezy s kokosem
Recept ještě nebyl hodnocenKlasická buchta jako od babičky, která voní po kakau a rumu a nikdy nezklame. Hotová je opravdu rychle, všechny ingredience stačí jen smíchat a upéct. Poleva dodá…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Klasická buchta jako od babičky, která voní po kakau a rumu a nikdy nezklame. Hotová je opravdu rychle, všechny ingredience stačí jen smíchat a upéct. Poleva dodá…
Jemné knedlíčky z ricotty, které připravíme za doprovodu Honzy Punčocháře, jsou lahodnou sladkou tečkou. Knedlíčky glazované v rumovém karamelu s máslem doplní v talíři…
Jelení kýtu si nakrájíme na plátky, potřeme utřeným česnekem, posypeme kořením na zvěřinu, osolíme, opepříme.Zabalíme do potravinové fólie a necháme v chladu odležet,…
Mléko svaříme s cukry, přidáme ořechy, necháme přejít varem a odstavíme. Necháme vychladnout. Poté přidáme piškoty a rum.Na upečená linecká kolečka, potřená marmeládou,…
Hledáte recept na koláčky, které se rozplynou na jazyku? Právě jste ho našli. Těsto je kynuté, ale většina mléka je nahrazena smetanou. V důsledku toho je tučnější a…
Hledáte recept na koláčky, které se rozplynou na jazyku? Právě jste ho našli. Těsto je kynuté, ale většina mléka je nahrazena smetanou. V důsledku toho je tučnější a…
Ochutnejte tento dezert inspirovaný slavným tradičním italským dezertem tiramisu. Místo krému z mascarpone použijeme krém z tvarohu, zakysané smetany a šlehačky. Krém…
Jednoduché nepečené cukroví, které krásně voní, připravíme z perníku na strouhání. Stačí ho nakrájet na plátky, namočit do rumu a rozpuštěné hořké čokolády a na závěr…
Univerzální těsto, které se hodí na mazance, vánočky, bochánky, případně i buchty. Kynuté těsto je základem české sladké kuchyně. Různými náplněmi a příchutěmi vám má…
Opilé věnečky jsou jemné, křehké cukroví s nádhernou vůní rumu, který jim dodá typický sváteční šmrnc. Na talíři vypadají elegantně a při ochutnání se doslova rozplývají…
Kokosová mléka dejte nejméně na 5 hodin ztuhnout do ledničky, nejlépe je tam však nechte přes noc (nebo je tam ideálně dejte hned po přinesení z obchodu). Připravte…
Ze surovin vypracujeme těsto, vyválíme, vykrajujeme oválky nebo jiné tvary. Upečeme. Doba pečení podle trouby, pekla jsem na 170° cca 8-10 minut.Z uvedených surovin…
Ze všech surovin vypracujeme těsto a necháme v chladu ztuhnout.Tvarujeme váleček,odkrajujeme stejně velké kousky a vyválíme kuličky. Máčíme je v čokoládové polevě a…
Hledáte inspiraci na opravdu rychlý a výborný moučník? Vyzkoušejte tento recept na buchtu, která je do hodinky na stole. Díky jablkům je krásně vláčná a zdobení z…
Mouku, moučkový cukr, žloutek, máslo a pomerančovou šťávu zpracujeme na těsto. Dáme ho na 30 minut odležet do lednice. Pak vyválíme na pomoučeném vále na tloušťku asi 3…
Těsto: ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu 2 hodiny odpočinout. Na vále vykrajujeme kolečka se středem, která klademe na plech vyložený pečícím…
Z prvních surovin vypracujeme těsto, necháme odpočinout, vykrajujeme tvary a upečeme. Suroviny na nepečené zpracujeme, když se bude drolit, přidáme víc másla. Potom…
Omyté, vyloupané švestky dáme do hrnce, podlijeme vodou, posypeme cukrem, vanilkou, skořicí a za stálého míchání vaříme do měkka. Pak švestky rozmixujeme, ale tak, aby…
Nejdříve uděláme kávu z rozpustné kávy a 1 lžičky cukru. Necháme vychladnout.Než káva vystydne, připravíme krém: Vyšleháme smetanu a přimícháme k ní tvaroh. Přidáme…
Piškoty umeleme (20 si dáme bokem) a smícháme s kakaem, ořechy, medem, bílkem a popřípadě vodou. Z těsta tvoříme úlky. Těsto se vůbec na formičku nelepilo, takže není…
Z 5 bílků a trochy cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky utřeme se zbytkem cukru.Strouhanku, ořechy a prášek do pečiva smícháme a lehce zapracujeme i s citronovou kůrou…
Jestli patříte mezi fanoušky čehokoliv smaženého, pak musíte vyzkoušet usmažit jablka. Sladká chuťovka, obalená ve skořicovém cukru, provoněná rumem a vanilkou, vás…
Pracný, ale vynikající recept na ořechový zákusek, kde se propojují chuti karamelu, ořechů a rumu. Manipulace s křehkými pláty těsta vyžaduje trochu šikovnosti, ale…