Plněné čokoládové pralinky
Recept ještě nebyl hodnocenPokud často mlsně přešlapujete u stánku s pralinkami a nemůžete se rozhodnout, kterou si koupit a ochutnat dřív, máme pro vás skvělý tip. Vyzkoušejte si podle tohoto…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pokud často mlsně přešlapujete u stánku s pralinkami a nemůžete se rozhodnout, kterou si koupit a ochutnat dřív, máme pro vás skvělý tip. Vyzkoušejte si podle tohoto…
Do prosáté mouky přimícháme kypřící prášek, špetku soli a cukr, uprostřed uděláme důlek, do kterého vklepneme vejce, přidáme kousky tuku a vypracujeme hladké těsto. …
Vejce šleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny a pak při nejnižších obrátkách šlehače střídavě přidáváme mléko, olej a prosátou mouku s práškem do pečiva. Upečeme…
Připravíme si 2 hrnky do nich dáme polohrubou mouku,vysypeme do mísy pak přidáme 1 hrnku cukru,vysypeme do mouky,pak přidáme 1 hrnek mléka,nalijeme do surovin a pak…
Příprava náplně Rozinky spaříme horkou vodou, vodu slijeme, necháme okapat a pokropíme je rumem. Kandovanou pomerančovou kůru nasekáme nadrobno. Mléko svaříme s…
Vejce vyšleháme s cukry do pěny, přidáme citronovou kůru, rum, olej a vlažné mléko. Vše dobře promícháme a přisypeme mouku s kypřidlem. Opět vše řádně promícháme…
Máslo rozehřejeme a necháme vychladnout. Pak do něho přidáme cukr, vejce, mandle a mouku s kypř. práškem. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a necháme odpočinout. Do…
Chcete vyzkoušet nové vánoční cukroví? Tyto lahodné ořechové trubičky namočené v čokoládové polevě a plněné čokoládovým, máslovým krémem vonícím po rumu budou mít…
K nedělní poobědové kávě neodmyslitelně patří sladký moučník. Vláčný koláč z tvarohového těsta s meruňkami, posypaný křupavou drobenkou, je skvělým řešením a bude tak…
Vláčný a nadýchaný litý perník s cuketou nastrouhanou v těstě je příjemně provoněný perníkovým kořením. Hotový perník po upečení a zchladnutí potřeme čokoládovou polevou…
Tradiční bábovku můžeme upéct v mnoha obměnách. Třeba podle tohoto receptu, ve kterém vám dáme návod na přípravu nadýchané a po rumu voňavé bábovky. Těsto je zvláčněno…
Poháry inspirované oblíbeným italským dezertem připravíme z cukrářských piškotů, které namočíme v kávě ochucené rumem. Piškotovou vrstvu střídáme s našlehaným krémem z…
Domácí pekárna vám pomůže usnadnit přípravu kynutého těsta na masopustní koblížky. Po usmažení jsou krásně jemné a naplnit je můžete vaším oblíbeným džemem a jisté je,…
Mouky smícháme v míse, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, nasypeme cukr krupici a nalijeme část mléka. Trochu mléko zamícháme na řídkou kašičku a…
Nechala jsem za sebe pracovat robota, ale v klidu se to dá zvládnout ručně, neb se jedná o klasické třené těsto jako na bábovku. Troubu si nechte vyhřát na cca 170°C. …
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej, horkou vodu a nakonec mouku smíchanou s kypřícím práškem. Z bílků ušleháme sníh a lehce vmícháme do žloutkové směsi. Vylijeme na…
Rozehřejeme troubu na 175°C. Plech o velikosti 30x30 cm vyložíme pečícím papírem.Všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu. Ve větší míse smícháme kefír, cukr, olej a…
Do mísy dáme všechny suroviny : mouku,prášek do pečiva ,kakao,cukr, nescafé ,mléko, vejce, olej,tuk a rum Vše smícháme a dáme na připravený plech a upečeme. Až je…
Do vlahého mléka dáme cukr, droždí a necháme vzejít kvásek. Na vále zpracujeme mouku, kvásek, vejce, sůl, prášek, kůru a nakrájené máslo.Vypracujeme hladké nelepivé…
Hrozinky namočíme do vařící vody, můžeme k nim pro chuť přidat trošku rumové tresti nebo je namočit přímo do rumu. Mléko za častého svaříme s cukrem a odstavíme z…
Všechny suroviny na náplň svaříme za stálého míchání. Pokud je třeba, přidáme ještě trochu mléka. Necháme vychladnout.Droždí rozdrobíme do hrnečku a zalijeme vlahým…
Nadýchané věnečky jako z cukrárny zvládne podle receptu upéct už téměř každý. Upečené doma, z odpalovaného těsta, naplněné máslovým krémem s pudinkem a rumem a na závěr…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Jídelní rozmary slavných: Tenistka Serena Williamsová je „chegan“, veganka, která neodolá tomuhle kuřeti s česnekem
Pařížská šlehačka korunuje nejeden zákusek. Připravte si tu nejlepší podle slavné cukrářky Mirky van Gils Slavíkové
Jedlé kaštany patřily k adventu už za Josefa II.: Nejstarší kaštance v Česku je 250 let