Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ryzce - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Energie155 kJ / 37 kcal
Bílkoviny2,80 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny2,80 g
Tuky0,20 g
– nasycené0,18 g
– nenasycené0,02 g
–– mononenasycené0,00 g
–– polynenasycené0,02 g
––– omega 30,00 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy3,00 g
– cukry1,00 g
––– laktóza0,00 g

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Recepty s touto surovinou

Houbové škvarky z ryzců

Houbové škvarky z ryzců

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Ryzce naši houbaři kupodivu příliš nesbírají, přestože je to velmi zajímavá skupina hub, atraktivní i z hlediska kuchyňského využití. Tyto houby jsou oblíbené především…

Colombo65

25 min

Syrovinky na toastu či hlíva na chlebu

Syrovinky na toastu či hlíva na chlebu

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Syrovinky očistíme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpustíme máslo, vložíme houby, osolíme, okmínujeme a opékáme. Před koncem pečení přidáme na plátky nakrájený česnek…

Kuřecí s liškovou směsí

Kuřecí s liškovou směsí

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Maso osolíme, posypeme kořením a hladkou moukou. V pekáči rozpustíme máslo, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, slaninu, všechno koření a orestujeme. Pak opečeme maso…

Guláš ze syrovinek

Guláš ze syrovinek

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Dám na trošku sádla rozeškvařit slaninu na kterou pak dám cibuli, stejně jako na běžný guláš, když je cibule téměř růžová přidám nakrájené na větší kusy syrovinky a…

Vaclav Fronek

30 min

Marinované ryzce k vodce

Marinované ryzce k vodce

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Když jsou dobré podmínky, rostou ryzce ve velkých množstvích. Potom se mohou nakládat podle prastarého způsobu následujícím způsobem:Hlavičky mladých syrových ryzců se…

Ryzce na kmíně s křupavou bagetkou

Ryzce na kmíně s křupavou bagetkou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Kuchyňská úprava ryzců je omezená, nejvíce se nakládají do láku, naložené v oleji s kořením se považují za delikatesu. Ryzce mají tužší konzistenci, proto se jen pečou…

veganotic

25 min