Houbovo-slaninové knedlíky
Recept ještě nebyl hodnocenČerstvé lesní houby a opečená voňavá slanina udělají z houskových knedlíků naprostou lahůdku. Podávat je můžeme jen s jednoduše připraveným špenátem, případně je můžeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Čerstvé lesní houby a opečená voňavá slanina udělají z houskových knedlíků naprostou lahůdku. Podávat je můžeme jen s jednoduše připraveným špenátem, případně je můžeme…
Lokše jsou skvělé jako příloha k masu nebo samostatně, doplněné například o kysanou smetanu či osmaženou cibulku. Tato rustikální pochoutka přináší do kuchyně kus…
Hlávkové zelí s cuketou a vepřová plec na jablkách je lahodná kombinace tradičních chutí a moderní lehkosti. Šťavnatá vepřová plec pečená s jablky získává jemně sladkou…
Pokud rádi mlsáte slané a křupavé pochutiny, vyzkoušejte smaženou slámu z bedel. Je skvěle ochucená a bude se skvěle k víkendovému chroupání u oblíbeného televizního…
Snadná a rychlá variace na guláš z libového hovězího masa. Bude se hodit, pokud máte chuť na dušené hovězí, ale nemáte moc času na přípravu nebo pokud potřebujete uvařit…
Bedly, něžné krásky podzimních lesů, se dobře hledají a v kuchyni se dají skvěle využít. Zkuste bedlové kloboučky osmažit ve vrstvě bramborákového těsta. Za slabou…
Projděte zásoby zeleniny v chladničce, spíži i mrazničce a připravte skvělou a velice sytou polévku. S kouskem pečiva může směle nahradit i celý oběd nebo večeři. Můžete…
Nedílnou součástí naší kuchyně je také zvěřina. Zejména v podzimním období bývají tradiční zvěřinové hody. S naším receptem si však třeba zrovna řízky z kance můžete…
Vrátili jste se z podzimní procházky, ze sychravého počasí, promrzlí a unavení? Tak to určitě uvítáte opravdu sytou a výživnou porci masa, gnocchi a skvěle ochucené…
Pečený šťavnatý bůček je česká klasika, která pořádně zasytí. Podáváme ho s bramborovými knedlíky a vařenou kapustou. Ta nejen že skvěle chutná, ale obsahuje také…
S kvalitním hovězím masem pracujte opatrně. Bylo by škoda jej znehodnotit špatným kuchařským postupem. S naším receptem je úspěch zaručen. Jemné maso s rafinovaně…
Kachní prsa opečeme krátce na pánvi, zůstanou díky tomu křehká a šťavnatá. Podáváme je s domácími bramborovými knedlíky a dušenou řepou, která ke kachnímu masu chuťově…
Vyzkoušejte domácí rohlíky podle osvědčeného receptu autorky. Sádlo dodá těstu potřebnou vláčnost a ta udělá z každého kousnutí malý svátek v puse. Z této dávky budete…
Vyzkoušejte domácí rohlíky podle osvědčeného receptu autorky. Sádlo dodá těstu potřebnou vláčnost a ta udělá z každého kousnutí malý svátek v puse. Z této dávky budete…
Pokud milujete květák, není potřeba ho smažit pouze v trojobale. Vyzkoušejte tento recept na květák v pivním těstíčku. Je to zase něco jiného, není to tak pracné a třeba…
I když většina z nás zná dršťky hlavně jako součást dršťkové polévky, jsou součástí mnoha chutných receptů. Dušené dršťky v tomto receptu jsou skvěle dochucené a spolu s…
Uzené kuřecí stehno ochucené plátky česneku a pečený květák s dýní a bylinkami je vynikající pokrm plný výrazných chutí. Vše se peče společně v jednom pekáčku a chutě i…
Masové závitky jsou jednoduché a velmi variabilní jídlo. Tyto připravíme z hovězího masa a naplníme je náplní z kysaného zelí a slaniny. Závitky podlijeme dobře…
Pokud máte rádi vepřové maso, recept na vepřovou krkovici na slanině se zeleninou vám bude chutnat. Směs je výrazně kořeněná a skvěle ladí s méně výraznou přílohou, jako…
Krůtí válečky s mozzarellou jsou skvělou variancí na karbanátky či masové koule. Masová je směs je zahuštěná pouze troškou ovesných vloček. Přestože se jedná o dietní…
Krkovice je šťavnatá, má výraznou chuť a řadí se mezi nejoblíbenější části vepřového masa. Plátky masa tak můžeme jednoduše doplnit paprikou a lehkou, byť výraznou…
Většina z nás má kapra spojeného s vánočními svátky, kdy jej nejčastěji připravujeme v trojobalu. Vyzkoušejte ho však opéct napřírodno, okořeněného solí, pepřem a kmínem…
Sekaná nemusí být pouze z masa, ale také z čerstvých lesních hub. Bez obav si tak na ní můžou pochutnat i diabetici. Takto připravená sekaná je šťavnatá, má příjemnou…
Dokřupava osmažené bramboráky, výborné dušené zelí a vyškvařená slanina sice nepatří mezi nejzdravější jídla, zato báječně chutnají. Vychutnat si je můžeme i se sklenicí…