Hovězí kližka v zelí

cathleen Kuchařka: cathleen

Hovězí maso 2 názory

Suroviny

500 g hovězí kližky
500 g hlávkového zelí
2 cibule
sádlo
100 g uzeného bůčku
hovězí vývar
stroužek česneku
mletý pepř
drcený kmín
1 kl mleté sladké papriky
1 kl mleté pálivé papriky
sůl
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle osmaneme krájenou cibuli a kostičky uzeného bůčku. Na tento základ pak dáme osmažit osolené a opepřené kostky kližky.
    Zasypeme paprikou, necháme ji pustit barvu a zalijeme vývarem jen tak, aby se maso mohlo dusit.

  2. Během dušení přidáme k masu drcený kmín a přibližně po 50 minutách k masu přidáme i krájené zelí, rozetřený česnek a pasírovaná rajčata. Společně dovaříme doměkka, pokud je potřeba, malinko podlijeme vývarem.
    Podáváme s knedlíkem nebo chlebem.

Poznámka

Ničím se nezahušťuje, šťávy by mělo být tak akorát.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 897 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí kližka v zelí

Tématické fráze: hovězí kližka recepty hovězí kližka recept hovězí kližka v zelí hovězí kližka se zelím klizka na zelí hovězí kližka hovězí a zelí klizka recept hovězí knedle a zelí hovězí v zelí hovězí v zelí recept hovězí na zeli hovězí kližka-recepty hovězi klížka v zelím hovězí v na zelí kližka se zelím kližka v zelí hovězi klizka zavitky hovězí kližka na. hovězí vývar hovězí zelí