Vepřová plec na cuketě a pórku z papiňáku

Vepřové maso Doba přípravy: do 60 minut 0 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: do 60 minut 0 názorů

Suroviny 4 porce

800 g vepřové plece
400 g očištěné cukety
200 g pórku
300 ml vývaru
200 ml rajčatové šťávy
3 cibule
6 stroužků česneku
3 lžíce sádla
2 lžíce sladké mleté papriky
½ červené papriky (můžeme vynechat)
sůl podle potřeby
mletý pepř podle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Cuketu nastrouháme na jemném struhadle a pórek nakrájíme na tenká kolečka. Část pórku odebereme na posypání hotového pokrmu.

  2. Do papiňáku na rozehřáté sádlo dáme do zlatavé barvy osmažit cibuli. Přidáme maso a necháme ho zatáhnout. Zasypeme paprikou, přidáme česnek, rychle promícháme a zalijeme vývarem a rajčatovou šťávou. Přidáme cuketu a pórek, hrnec uzavřeme poklicí a pod tlakem na mírném plameni vaříme 40 minut.

  3. Po ochlazení hrnec otevřeme, maso vyjmeme bokem a šťávu rozmixujeme ponorným mixérem. Maso vrátíme nazpět, podle potřeby dochutíme a přidáme na tenké nudličky nakrájenou papriku. Necháme vařit ještě 5 minut bez pokličky a můžeme podávat.

  4. Každou porci posypeme nakrájeným pórkem. Na přílohu se hodí pečivo, knedlíky, rýže.

Komentáře k receptu Vepřová plec na cuketě a pórku z papiňáku

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: vepřová plec vepřová plec recepty vepřové plecko recepty vepřová plec recept vepřová plec na cuketě s s porkem vepřove plecko sporkem a cuketou vepřová plec na pórku plecko recepty recepty z vepřové plece vepřové na pórku - recepty recept z vepřové plece vepřová plec s s cuketou recept na vepřové plecko vepřová plec na víně v papiňáku veprove plecko vepřové na pórku recepty z vepřového vepřového plecka plecko na porku a cuketě vepřové cuketa porek vepřové plecko na paprice