Pečená kachní stehna na medu, s červeným zelím a bramborovým knedlíkem
Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Energie | 18 290 kJ / 4 371 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,25 g |
Tuky | 66,73 g |
Vláknina | 90,48 g |
Cholesterol | 304 mg |
Sodík | 6,91 g |
Sůl | 16,21 g |
Sacharidy | 784,34 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Protože se z raných brambor knedlíky dělají špatně a staré už na trhu nejsou, lze použít i směs na bramborové knedlíky v prášku. Jsou jedlé.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 2. 2023 14:24
Dnes jsem dělala k obědu a muž mi řekl, že lepší kačenu snad v životě neměl.
Podávala jsem se “solamylákem”(bavorský knedlík), ten máme ke kachně totiž nejraději. Recept si ukládám a mám obavu, že kačenu už jinak dělat nebudeme
Podávala jsem se “solamylákem”(bavorský knedlík), ten máme ke kachně totiž nejraději. Recept si ukládám a mám obavu, že kačenu už jinak dělat nebudeme

18. 9. 2022 11:49
Super ???????????? recept
10. 9. 2019 20:32
"...dusíme asi 90 minut."
Děkuji za to červené zelí
Dělávám ho zřídka a vždy zapomenu že se liší nejen v barvě
***
Dnes jsem pekl káču pro dva
a že se zelím...
Bílé bylo velikosti koňské hlavy, tak jsem koupil hlávčičku červeného...
Po půlhodině na plotně by bílé zelí bylo OK a mi napadlo, že jsem asi koupil atrapu
a zelí si zřejmě myslelo, že ho dusím jen tak z plezíru a ne k jídlu...
Zagůglil jsem a našel tento rcp...
Mezitím se zelisko stihlo připálit a přišlo tedy do dalšího kastrolu...
Uvaříno bylo za 60 minut...
No, snad už si zapamatuju, že není zelí jako zelí, že
Děkuji za to červené zelí

Dělávám ho zřídka a vždy zapomenu že se liší nejen v barvě

***
Dnes jsem pekl káču pro dva

Bílé bylo velikosti koňské hlavy, tak jsem koupil hlávčičku červeného...
Po půlhodině na plotně by bílé zelí bylo OK a mi napadlo, že jsem asi koupil atrapu

Zagůglil jsem a našel tento rcp...
Mezitím se zelisko stihlo připálit a přišlo tedy do dalšího kastrolu...
Uvaříno bylo za 60 minut...
No, snad už si zapamatuju, že není zelí jako zelí, že

18. 3. 2018 13:37
Dovolila jsem si přidat foto, pokud nevadí, že mám klasické bramborové knedlíky z vařených brambor

18. 6. 2017 13:00
Můj manžel "Gurmán" si pochutnal a já s ním. Udělala jsem nějaké modifikace, ale ve výsledku výborné, byť jsem dělala kachnu poprvé a červené zelí také.

15. 6. 2015 14:45
alena.kyp: nejsem se svými zkušenostmi s vařením bosáků a drbáků sám - i Dadalova kuchařka u nich uvádí 35 - 45 minut a u bramborových knedlíků obyčejných, kdy i na obalu sáčku v návodu na vaření je napsáno 15 - 20 minut zkuste vařit 30 - 35 minut a zjistíte, že jsou nejen lepší, ale hlavně kypřejší a více ssají šťávu. Ale to je váš problém a vy si ke svým receptům pište, co cítíte a jak to vaříte vy a jak to tedy chutná vašim bližním...

15. 6. 2015 11:21
No maucta, to je nadílka. Kača skoro sama volá "pusť se do mne, ztrestej mne" a zelíčko s knedlíčkama tomu jen sekundují. Fakt paráda

15. 6. 2015 11:14
Teda klobouk dolů a hluboce se uklonit. Jakej já dostal při čtení hlad
Koupím stehna a jde se na to
Samozřejmě veliký bod

Koupím stehna a jde se na to

Samozřejmě veliký bod

15. 6. 2015 08:19
Dobrý obídek
ale co se na těch drbácích vaří 40-50minut
oprav to prosím



Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Husí játra s fenyklem
Přidáno před 4 hodinami

Krůtí prsa a květáková kaše
Přidáno před 6 hodinami

Dušená kapusta se šunkou a nočky
Přidáno před 7 hodinami

Filety z tresky na přepuštěném másle a česneku
Přidáno před 17 hodinami

Kuřecí vykostěné stehno, dýňová omáčka a pečená dýně
Přidáno 24. 9. 2023 19:46

Československé rohlíky
Přidáno 24. 9. 2023 19:37
Právě bylo uvařeno:

Banánový pohár s Lučinou
uvařil/a Moanka
před 3 hodinami

Jednohubky s pomazánkou z drcené tresky
uvařil/a Moanka
před 3 hodinami

Celerový salát
uvařil/a Veronika.Hrozna
před 4 hodinami

Kedlubny s uzenými kuřecími stehny
uvařil/a Jitule82
před 5 hodinami

Sachr dort z jablek
uvařil/a collins
před 6 hodinami

Hrbaté maso
uvařil/a Hanina65
před 7 hodinami

Polévka z dýně hokkaido
uvařil/a QueenKitty
před 7 hodinami

Krkovice pečená na hlávkovém zelí
uvařil/a lucydity
před 7 hodinami

Cuketová hrnková bábovka
uvařil/a Bethaany
před 8 hodinami

Špekáčky na černém pivu II
uvařil/a Evikluk
před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Další recepty
Tématické fráze: pečená kachna na medu pečená kachni stehna pečená kachní stehna se zelím kachni stehna pečené kachní čtvrtky kachní stehna se zelím kachni stehna recept pečené kachní stehno pečená kachna v troubě na medu dušené červené zelí ke kachně jak dlouho pect kachni stehna pečená kachna pecene kachni stehna pečená kachní stehna recept pečena kachna na na medu kachni stehna na zeli kachní čtvrtky na medu kachna na medu kachní stehno priprava pečená kachna se zelím
Suroviny: stehno kachní, karotka, cibule, jablko, kmín celý, sůl, česnek, med, ocet balsamiko, zelí červené, sádlo, cibule, voda, jablko, rozinky, bobkový list, koření hřebíček, sůl, mošt jablečný, cukr hnědý, víno červené, koření hřebíček, nať cibulová, brambory, sůl, vejce, mouka hrubá, cibule, brambory, sůl, česnek, mouka hladká
Pečená kachní stehna na medu, s červeným zelím a bramborovým knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wlRg
9 názorů