Vepřové plátky na houbách se směsí z harissy a hořčice
Recept ještě nebyl hodnocenVepřové plátky trochu naklepeme přes folii, na stranách nařízneme, potřeme směsí z hořčice a harissy, nadrcené petrželky, osolíme a opepříme.Pokrájenou cibuli…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vepřové plátky trochu naklepeme přes folii, na stranách nařízneme, potřeme směsí z hořčice a harissy, nadrcené petrželky, osolíme a opepříme.Pokrájenou cibuli…
Všechny suroviny na těsto v uvedeném pořadí dáme do domácí pekárny a zapneme program těsto. Po vykynutí, pomocí rukama, roztáhneme těsto po celém plechu potřeným olejem…
Suroviny dáme do pekárny, zapneme program DORT a necháme vymíchat těsto.Hotové těsto přendáme na vál a rozválíme na 1/2 cm. Potřeme sádlem, 3x přeložíme přes sebe a…
Suroviny dáme do pekárny, zapneme program DORT a necháme vymíchat těsto.Hotové těsto přendáme na vál a rozválíme na 1/2 cm. Potřeme sádlem, 3x přeložíme přes sebe a…
V hrnci nechám přes noc odmočit vnitřnosti ponořené ve vodě, do které jsem vpravil 0,5 dcl octa. Druhý den plíčky řádně propláchnu, nechám okapat a pak vložím do hrnce.…
Maso otřeme čistým, vlhkých hadříkem a nakrájíme na větší kusy. V hrnci na rozehřátém sádle orestujeme cibuli. Až začne cibule lehce růžovět, přidáme kostičky slaniny a…
Čočku, fazolky Mungo a houby namočíme na noc do vody, každé zvlášť. Druhý den dáme vařit fazolky s houbami a bujónem. Až začnou fazolky měknout, přidáme pohanku, cibulku…
Uzené maso uvaříme s kořením do měkka. Slijeme vývar , maso necháme vychladnou a pokrájíme na kostičky. Na kousku sádla podusíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme…
Vemínko je před konečnou úpravou třeba uvařit. Nejprve ho zbavíme přebytečného tuku, dobře omyjeme a dáme vařit do vroucí osolené vody tak, aby bylo celé ponořené. …
Ve vodě rozmícháme droždí, přidáme zbytek všech ostatních surovin a vymísíme těsto.Těsto hned rozdělíme na 5-6 dílů, z každého uděláme bulku a 10 minut necháme…
Čočku propláchneme a hodinu namočíme v dvojnásobném množství vody, co je čočky. Pak dáme vařit, dokud není čočka měkká. Lze dolít vodu dle potřeby (ale pouze vařící,…
Z trochy vody, mouky, cukru a všeho droždí (všechno z předem odvážených, nachystaných surovin) umícháme kvásek, který necháme asi 20-25 minut v teple pracovat. Pak…
V hluboké pánvi na sádle zesklovatíme cibuli nakrájenou na měsíčky. Přidáme očištěné, na kostky jako na guláš nakrájené maso, přidáme česnek, sůl, pepř, kmín a zprudka…
Klobásku nakrájíme na velice drobné kousky, cibuli nadrobno a česnek prolisujeme. Dáme do hlubší mísy a přidáme mleté maso, smetanu, koření a solamyl.Vše důkladně…
Další z receptů na vepřové maso nevšední chuti. Směs česneku, tymiánu, libečku a dobromyslu (koření známější pod názvem oregano) vytvoří jedinečnou chuť a vůni tohoto…
Hovězí maso do hodiny na stole i s přílohou a umazat jen jeden hrnec? Ano, jde to. Podle receptu připravíte bleskový oběd s minimální námahou. Buď v multifunkčním hrnci,…
Špekové knedlíky se vám budou líbit pro svou chuť a sympatickou velikost do dlaně. Navíc do nich spotřebuje postarší pečivo. Nesmí se vařit ve vodě, pouze v páře, ale…
Špekové knedlíky se vám budou líbit pro svou chuť a sympatickou velikost do dlaně. Navíc do nich spotřebuje postarší pečivo. Nesmí se vařit ve vodě, pouze v páře, ale…
I když se zdá, že příprava těchto knedlíků je složitá, nebojte se jich. Rozválené bramborové těsto poklademe nadrobno nakrájenou masovo-škvarkovou směsí, srolujeme a…
Šišky z uzeného masa, obalené ve strouhance, můžete dozlatova usmažit na sádle nebo upéct v troubě. Připravit je můžete k různým omáčkám nebo si je vychutnat jen tak, s…
Přemýšlíte, jak využít zbylé škubánky? Potom jste narazili na ten správný recept! Vykouzlete ze zbytků v kuchyni zase nové, chutné a neokoukané jídlo. Škubánkové…
Tato sváteční sekaná ohromí báječnou chutí. Přidáme do ní i uzené maso, slaninu a kopřivy. Uvnitř sekané se skrývá marinovaná vepřová panenka a vařená vejce. Sekanou…
Chystáte slavnostní pohoštění? Připravte jedlé květinové aranžmá – kombinaci řízků, oblíbeného bramborového nebo vajíčkového salátu, zdobené plátky šunky a trvanlivého…
Bramboráky patří mezi klasické české speciality, které nikdy nezklamou. Vůně česneku a smažených brambor navodí tu pravou domácí atmosféru. Tato verze s cibulí, salámem…