Králík se smetanovou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenStehna prošpikujeme a osolíme. Na sádle zprudka opečeme z obou stran a vložíme do menší zapékací nádoby.Zalijeme vývarem tak, aby maso bylo ponořené. Přidáme na klínky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Stehna prošpikujeme a osolíme. Na sádle zprudka opečeme z obou stran a vložíme do menší zapékací nádoby.Zalijeme vývarem tak, aby maso bylo ponořené. Přidáme na klínky…
Nakrájíme na menši kusy uzená žebra a ocásek a cca 1,75 -2,5 hod. pomalu vaříme. (Dle vašeho času). Vytvoříme základni vývar, ktery je sám o sobě dost slaný, tedy…
Krůtí krk uvaříme se zeleninou a kořením do měkka. Maso obereme a uchováme.Na omáčku zpěníme na másle cibuli nakrájenou najemno. Zasypeme moukou a orestujeme.Jíšku…
Brambory uvaříme ve slupce den předem.Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme sůl, vejce a mouku. Propracujeme na hladké těsto.Na pomoučeném vále uděláme…
Pro milovníky ostrých a pikantních pokrmů, je tento recept na pastu z feferonek to pravé. Vydrží nám i bez zavařování půl roku, avšak věříme, že do té doby bude dávno…
Mrkev a petržel nakrájíme na kostičky. Pórek nakrájíme na malé kousky a cibuli nadrobno.Na oleji s máslem orestujeme cibuli a přidáme ostatní zeleninu. Orestujeme na…
V pánvi rozškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme cibuli a sádlo a orestujeme dozlatova.Přidáme nakrájené dršťky na kostičky, nakrájená spařená a oloupaná rajčata,…
Oloupanou bramboru nastrouháme nahrubo. Dáme do mísy, přidáme vločky a mléko a necháme cca půl hodinky odpočinout.Poté přidáme mouku, vejce, strouhanku, utřený česnek,…
Přemýšlíte co se zbytky pečeného masa? Máme tu pro vás skvělý recept na smažené krokety z pečeného masa a zeleniny. Hodí se jak na nedělní oběd, tak i na rychlou večeři…
Maso a játra nakrájíme na větší kousky, cibuli na drobno. Na sádle osmažíme cibuli do zlaté barvy.Přihodíme maso (játra necháme na později) a necháme zatáhnout.Přisypeme…
Tip na rychle připravené plátky vepřového masa. Doměkka připravené maso v papriko - rajčatové omáčce uspokojí spolu s vhodnou přílohou hlad strávníků. Pokrm bude chutnat…
Obalení řízků ve strouhance z čerstvého pečiva dodá řízkům zvláštní křupavost. Naložením do jogurtu maso zkřehne, což se využívá zvláště u vepřové kýty. Pro ozvláštnění…
Muffiny mají v dnešní době zelenou. Pečeme je na sladko i na slano, můžete do nich spotřebovat i zbytky z lednice. Pokud si chcete ušetřit práci s mytím formy, můžete si…
Krkovici naklepeme, osolíme a pokapeme slunečnicovým nebo jiným olejem.Vložíme ji do vhodné nádoby, přikryjeme a necháme v lednici marinovat cca 12 hodin.Na druhý den…
Zapékací misku vymažeme sádlem a větší polovinou brambor nakrájených na plátky poklademe na dno a po okrajích misky. Posolíme a popepříme.Na pánvi usmažíme gazdovskou…
Hustá cuketová polévka plná kořenové zeleniny je tak sytá a výživná, že nahradí večeři. Cuketovou polévkou doplníme potřebné tekutiny v horkých dnech a snadný pokrm nás…
Frankfurtskou polévku připravíme snadno a rychle z pár surovin, které možná najdeme i doma v zásobách. Cibulový základ osmažený na sádle, párky a sladká paprika dodávají…
Do pochmurných podzimních dnů se hodí tato jednoduchá polévka z hovězího masa, zeleniny a hub, načež zasytí kdejaký hladový žaludek. Základem je její dlouhý var, aby se…
Řízky v jakékoliv podobě má rád snad každý. V tomto receptu jsou plátky kuřecích prsou marinované v jogurtu s česnekem, zázvorem a citronovou šťávou. Jako přílohu k nim…
Koupili jste velkou krůtu a nevíte, jak zpracovat sádlo, tučné části, kůži a menší odřezky? Z tohoto všeho můžete připravit báječné sádlo se škvarky, které má všestranné…
Segedínský guláš pochází z Maďarska a připravuje se z vepřového bůčku a bílého kysaného zelí. Sytý a chutný guláš zjemníme trochou zakysané smetany. Přípravu si můžeme…
Guláš ze dvou druhů masa, který můžete připrat jak na silvestrovské veselí, tak i na další příležitosti. Restované maso pořádně okořeníme a podlijeme černým pivem, které…
Oblíbenou klasiku české kuchyně připravujeme každý trochu jinak. Buřtguláš podle tohoto receptu je díky pivu, spoustě koření a česneku plný chutí. Navíc do něj přidáme…