Zabijačková panenka

Jenda1 Kuchař: Jenda1

Mleté maso 19 názorů

Suroviny

1,5 kg mletého masa
panenská svíčková
bránice
česnek
Praganda
koření do mletého masa
sádlo
Recept si zatím oblíbilo 29 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Panenskou svíčkovou podélně rozřízneme, vetřeme do ní rozetřený česnek s pragandou a necháme do druhého dne prozrát. Mleté maso si připravíme podle linku v poznámce.

  2. Na mikroténový úřez rozprostřeme mleté maso, doprostřed vložíme panenku a pomocí úřezu panenku zabalíme a uzavřeme v sekané.

  3. Nyní si připravíme bránici, kterou propláchneme v teplé vodě (nikoliv vařící), rozložíme a do ní zabalíme vzniklý výtvor. Přeneseme do sádlem vymazaného pekáče a za občasného podlévání a polévání pečeme při 200°C cca 1,5 hodiny.

  4. Většinou podáváme postudenu. Dnes jsem ji připravil k obědu s bramborovou kaší a kyselým okurkem.

Poznámka

Panenku jsem taky připravil kolegům z logistiky pro páteční párty.

Návod na mleté maso: http://www.toprecepty.cz/recept/4475-klobasniky/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 279 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zabijačková panenka

  • Nadia22 Nadia22

  • zdenicka zdenicka

    Jeníku, moc hezký recept. Posílám další plusík:-K.

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1(autor receptu)

    Otíku, super origoš. Fotky i sekané jsou krásné a povedené:yes:. Každý máme svůj tvůrčí přístup a mi se ten tvůj moc líbí:yes:. Máš panenku i čabajku hezky kompozičně umístěnou:yes::yes:.

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Tak jsem to Jendo zkusil a výsledek máš u tvých fotek, nepodařilo se mi to udělat tak světlé. Pokus s original Hungary čabajkou celkem vyšel.:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Jendo, přestože mi některé suroviny unikají (praganda, bránice), musím kladně ohodnotit recept i úžasné fotografie. Prostě bych to někdy chtěla ochutnat :-p:-p, škoda, že nejsem tvá kolegyně :-)):-));-); musí to být kulinářský zážitek ;-):yes:.

    Odpovědět

  • dzungila dzungila

    Jendo, tleskám:-!;-) Ta tvoje Amalenka se ale má...:-K Bodík!:yes:

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1(autor receptu)

    Děkuji za komentáře a bodíky;-).

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Krásný recept i s fotkami.:yes:

    Odpovědět

  • jipak jipak(neregistrovaný)

    Do loňska jsme každý rok zabíjeli a takovou dobrotu vždycky dělali. Taky slintám do kláves. :-p:yes:

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Nááádhera a ta krásná dekorace. Zírám :-O :-p:-p :yes::yes: ;-)

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1(autor receptu)

    Je to vykrojené tvořítkem na cukroví z papriky;-). Však to taky byla porce pro moji milovanou Amalenku:-K.

    Odpovědět

  • ruzena ruzena

    Já jenom zírám :-O:-p:-)):yes:+bod

    Odpovědět

  • cardanka cardanka

    Fantastické,;-) skvěle vypadající a jistě velmi velmi chutné:-p. Letí do oblíbených a bodík k tomu:-!:yes::yes:.
    Možná se pletu, ale není to náhodou vykrojené z červené papriky??;-)

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    ja chcem vediet z coho je to srdiecko na zemkiakovej kasi

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: zabijackova sekana zabijackova svickova sekaná svíčková panenska sekana zabijačková sekaná v bránici panenská svíčková sekaná zabijačková kuchařka praganda zabijackove recepty svíčková v bránici svíčková v bláně sekaná svíčková v bránici sekaná panenská svíčková svíčková panenka sekaná s panenskou svíčkovou panenská svíčková v sekané panenka v sekane zabijačkova sekana svičkova sekaná plněná svíčkovou panenská svíčková

Zapomněl/a jsem heslo