Česneková pomazánka s tymiánem a brusinkami
Recept ještě nebyl hodnocenSýr najemno nastouháme.Přidáme majonézu podle žádoucí konzistence.Česnek prolisujeme a vmícháme.Přidáme tymián mírné rozetřený. Přidáme asi lžičku hořčice. Na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sýr najemno nastouháme.Přidáme majonézu podle žádoucí konzistence.Česnek prolisujeme a vmícháme.Přidáme tymián mírné rozetřený. Přidáme asi lžičku hořčice. Na…
Droždie rozmiešame v troške vody a s cukrom, keď začne kysnúť pomiešame všetky suroviny a vypracujeme cesto. Cesto po vypracovaní dáme do mikroténového vrecka, ktoré…
Tavený syr vymiešame so žĺtkom a kyslou smotanou. Pridáme prelisovaný cesnak, mierne osolíme, okoreníme, premiešame a rozotrieme na cesto, ktoré sme vyvaľkali do…
Všetky suroviny na cesto dáme do pekárničky a necháme vykysnúť.Po vykysnutí rozdelíme na 8 - 9 častí a urobíme takzvané loďky.Mleté mäso orestujeme na cibuľke, pridáme…
Všetky suroviny na cesto dáme do pekárničky a necháme vykysnúť.Po vykysnutí rozdelíme na 8 - 9 častí a urobíme takzvané loďky.Mleté mäso orestujeme na cibuľke, pridáme…
Papriku a jarné cibuľky nakrájame nadrobno. Mrkvu nastrúhame.Zmiešame ryžu, zeleninu, vajcia, smotanu. Osolíme a okoreníme.Maslo rozpustíme na panvici. Ryžovú zmes…
Nejdříve připravíme jablkovou náplň, aby vystydla. Jablka zbavíme jadřinců, na hrubém struhadle nastrouháme i se slupkou. Dáme do kastrůlku, přidáme cukr, skořici,…
Rozšleháme vejce s cukrem, postupně přidáme olej, kys. smetanu, rum, ořechy, nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva a van. cukrem. Můžeme část obarvit kakaem.…
Listy mangoldu krátko povaríme. Do vymasteného pekáča uložíme na tenké plátky narezané zemiaky a osolíme. Na zemiaky rozložíme polovicu mangoldu. Posypeme nadrobno…
Maso naklepeme, okořeníme, pomažeme lehce smetanou a necháme minimálně 2 hodiny odležet. Uděláme ne moc husté těstíčko a maso v tom protáhneme. Obalíme v nadrcených…
Změklé máslo, žloutky, sůl a citronovou kůru vyšleháme do pěny. Pak vešleháme tvaroh a mléko.Bílky ušleháme s cukrem na hustý sníh.Žloutkovou směs spojíme s prosátou…
Oblíbené bramborové šišky nemusí být jen s mákem. Zde vám nabízíme slanou verzi opečených kousků, podávaných s pikantním smetanovým dipem s příchutí česneku, doplněný…
Na másle osmahneme nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a připravíme světlou jíšku.Zalejeme studeným vývarem nebo vodou a důkladně rozmícháme.Přidáme na nudličky…
Drobné pečivo různých tvarů, které křupe a je plné kořeněné chuti. Kořením do těsta nešetřete, ať je pikantní. Hodí se skvěle na občerstvení na oslavu, posezení nebo ke…
Osmažíme cibuli, doplníme protlakem a zalijeme vývarem. Přidáme okurky, bobkový list a 15 minut vaříme. Osolíme, dochutíme citronem a na talíři přidáme lžíci smetany a…
Salát Coleslaw z křupavého zelí a krémové zálivky je oblíbený po celém světě. Tentokrát ho ještě zpestříme, přidáme pikantní ředkvičky a okurku. Salát podáváme posypaný…
Na korpusy oddělíme bílky od žloutků a vyšleháme je skoro do tuha. přidáme cukr a došleháme do husta. Přidáme žloutky a dál šleháme. Přidáme olej s esencí a ještě…
Na korpusy oddělíme bílky od žloutků a vyšleháme je skoro do tuha. přidáme cukr a došleháme do husta. Přidáme žloutky a dál šleháme. Přidáme olej s esencí a ještě…
Vajíčka nasekáme na větší kousky, pokud použijeme uzeninu, pokrájíme ji na nudličky. Všechny ostatní suroviny promícháme ve větší misce, osolíme, opepříme a vychladíme.…
Panenky osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou a prudce opečeme na oleji. Přidáme žampiony na plátky, podlejeme vínem a dopékáme v troubě. Hotové maso vyjmeme, do…
V jednom litru vody uvaříme doměkka fazole, v druhém hrnci v jednom litru vody uvaříme uzené a zelí.Měkké maso vyjmeme, pokrájíme na kousky a vše slijeme dohromady.…
V nádobě smícháme mouku s práškem do pečiva, cukr, vanilkový cukr, žloutky, máslo nebo Heru a kysanou smetanu. Utvoříme těsto a dobře ho propracujeme. Rozdělíme na…
Přísady na omáčku smíchejte a nakonec vetřete křen. Podle chuti dosolte. Porce lososa osolte, lehce balte v mouce a dejte na rozpálený olej. Zvolna opečte po obou…