Křupavé parmazánové tyčky

RubyRom Kuchařka: RubyRom

Slané pečivo 1 názor

Suroviny

150 g hladké mouky
150 g polohrubé mouky
1/2 lžičky soli
150 g nakrájeného studeného másla
1 vejce
3 lžíce kysané smetany
2 lžíce parmazánu
Na potírání:
rozpuštěné máslo
rozšlehané vajíčko
100 g parmazánu na posyp
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosejeme do mísy, přidáme sůl, vajíčko, parmazán, kysanou smetanu a nakrájené studené máslo. Propracujeme těsto, zabalíme ho do fólie a necháme v lednici nejméně hodinu.

  2. Pak těsto vyválíme, odkrojíme okraje, abychom měli rovný obdélník, potřeme ho máslem a posypeme parmazánem, který lehce přitiskneme dlaní na těsto. Nakrájíme proužky a každý stočíme.

  3. Poklademe je na plech vytřený máslem, tyčky potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme ještě parmazánem. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. dozlatova.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 17 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Křupavé parmazánové tyčky

Zapomněl/a jsem heslo