

Vrstvený koláč
Suroviny
- Těsto:
- 28 dkg polohrubé mouky
- 5 dkg moučkového cukru
- 1 prášek do pečiva
- 200 ml kysané smetany
- 1 dcl oleje
- necelý 1 dcl mléka
- citronová kůra
- Náplň tvarohová:
- 1 tvaroh
- 1 vejce
- citronová kůra
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžíce rumu
- cukr podle chuti
- Náplň povidlová:
- povidla
- rum
- badyán
- skořice
- vanilkový cukr
- 4 jablka nastrouhat na hrubo
- Drobenka:
- polohrubá mouka
- vanilkový cukr
- moučkový cukr
- vlažné sádlo
Postup přípravy receptu
V míse promícháme sypké ingredience, vyklopíme kysanou smetanu, přidáme 1 dcl oleje a necelý 1 dcl mléka. Zpracujeme těsto, jde to moc pěkně.
Pak si vymažeme plech sádlem a těsto rukama rozprostřeme. Trochu jsem si ruce namočila ve vodě, jde to pak líp.
Dáme první náplň povidlovou, potom tvarohovou a nakonec nastrouháme jablka a posypeme vanilkovým cukrem a skořicí a už nesladím.
Nakonec posypeme drobenkou. Pečeme 20- 25 min.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vrstvený koláč
-
Nejsem autor, ale velmi pozdě odpovídám, že 1 tvaroh stačí, dělám už nějaký čas podle švagrové. Je to nízká buchta, vrstvy tenké, ale šťavnaté a díky koření báječně voňavé.
-
recept se mi moc líbí
musím se přiznat, že tento koláč jsem nikdy nepekla, ale neboj, co nejdříve napravím
-
Mohu doporučit,koláč je výborný
-
Tri naplne, to je zajimave..to by mohlo byt moc dobre..za vyzkouseni to stoji..
-
spagetka:
Ja som presvedčená, že ten druh cukru v recepte sa rozpustí tak či tak.
Ale aby sa táto zbytočná konverzácia zastavila, dovolím si poskytnúť tento link http://www.rejacorporation.sk/sk/cukor--priemyselne-spracovanie.html
Najbežnejšie sú tieto druhy cukru:
kryštálový cukor - triedi sa podľa veľkosti zŕn (hrubý, stredný, jemný, polojemný a veľmi jemný)
mletý cukor - získava sa zomieľaním kryštálového cukru alebo zvyškov pri výrobe kociek. Podľa veľkosti častíc sa rozoznáva mletý, krupicový, múčkový a púdrový cukor
kockový cukor vyrába sa liatím alebo lisovaním. Lisované kocky sú ľahšie rozpustné ako liate kocky.
Vstupujeme do nového roku, tak vám prajem, dámy, aby ste prežili prekrásny rok, plný zdravia, šťastia, lásky, vnútorného pokoja. Samozrejme pri dostatku financií.
Recept sa mi páči. -
Dnes mě tu pobavila diskuse ohledně cukru,jak by tu diskutovaly malé děti a to si myslím, že by to určitě věděly.
Jinak se chci zeptat, zda opravdu stačí l tvaroh na velký plech. Děkuji
-
spagetka. není zač se omlouvat,asi to bude místními výrazy,protže u nás se běžně používá výraz mletý cukr a ne moučka..
-
AniCiz: já se omlouvám, opravdu výraz ml.cukr neznám, protože se mele každý cukr (krupice, krystal, moučka a záleží jen na konzistenci) kromě kostek. Ale dobře, už jste mi to vysvětlili, že ml.cukr je moučka.
-
no já žasnu nad dohady,co je ml.cukr..samozřejmě že moučka..,autorka to má docela srozumitelně napsáno..
jinak bod.. -
Jana Remkova:si děláš srandu, že neznáš cukr krystal
, jukni pořádně mezi cukry v krámě a mimochodem - písek a krupice je jedno a totéž
-
spagetka: tak ten zase neznám já. Je buď písek, nebo krupice a cukr moučka. A samozřejmě kostky!
-
koláček bude určitě moc dobrý dle ingrediencí, líbí se mi rp, vyzkouším a pak dám vědět
-
KOBLÍŽKOVÁ, koláč vypadá podle ingrediencí, že bude dobrý s těmi třemi plňkami. Škoda, že není fotka
Dávám ti 2.bod
Myslím si, že mletý cukr je cukr moučkový -
rebeca:hello rebecca!i do too
-
Krystalový cukr jsou drobné krystalky,krupicový cukr je jako dětská krupička,mletý cukr ,neboli práškový je prášek ,co je na tom nesrozumitelné.
jen bych měla dotaz na jak veký plech je to určeno ,asi tak přibližně.