Vrstvený koláč

KOBLIZKOVA5 Kuchař: KOBLIZKOVA5

Moučníky , Řezy 22 názorů

Suroviny

Těsto:
28 dkg polohrubé mouky
5 dkg moučkového cukru
1 prášek do pečiva
200 ml kysané smetany
1 dcl oleje
necelý 1 dcl mléka
citronová kůra
Náplň tvarohová:
1 tvaroh
1 vejce
citronová kůra
1 vanilkový cukr
1 lžíce rumu
cukr podle chuti
Náplň povidlová:
povidla
rum
badyán
skořice
vanilkový cukr
4 jablka nastrouhat na hrubo
Drobenka:
polohrubá mouka
vanilkový cukr
moučkový cukr
vlažné sádlo
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V míse promícháme sypké ingredience, vyklopíme kysanou smetanu, přidáme 1 dcl oleje a necelý 1 dcl mléka. Zpracujeme těsto, jde to moc pěkně.

  2. Pak si vymažeme plech sádlem a těsto rukama rozprostřeme. Trochu jsem si ruce namočila ve vodě, jde to pak líp.

  3. Dáme první náplň povidlovou, potom tvarohovou a nakonec nastrouháme jablka a posypeme vanilkovým cukrem a skořicí a už nesladím.

  4. Nakonec posypeme drobenkou. Pečeme 20- 25 min.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vrstvený koláč

  • evula evula

    Nejsem autor, ale velmi pozdě odpovídám, že 1 tvaroh stačí, dělám už nějaký čas podle švagrové. Je to nízká buchta, vrstvy tenké, ale šťavnaté a díky koření báječně voňavé.

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    recept se mi moc líbí:yes::-D musím se přiznat, že tento koláč jsem nikdy nepekla, ale neboj, co nejdříve napravím;-)

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Mohu doporučit,koláč je výborný :yes::yes::yes::-p:-K

    Odpovědět

  • aisha aisha

    Tri naplne, to je zajimave..to by mohlo byt moc dobre..za vyzkouseni to stoji..:yes:

    Odpovědět

  • Margot Margot(neregistrovaný)

    spagetka:
    Ja som presvedčená, že ten druh cukru v recepte sa rozpustí tak či tak.
    Ale aby sa táto zbytočná konverzácia zastavila, dovolím si poskytnúť tento link http://www.rejacorporation.sk/sk/cukor--priemyselne-spracovanie.html

    Najbežnejšie sú tieto druhy cukru:

    kryštálový cukor - triedi sa podľa veľkosti zŕn (hrubý, stredný, jemný, polojemný a veľmi jemný)

    mletý cukor - získava sa zomieľaním kryštálového cukru alebo zvyškov pri výrobe kociek. Podľa veľkosti častíc sa rozoznáva mletý, krupicový, múčkový a púdrový cukor

    kockový cukor vyrába sa liatím alebo lisovaním. Lisované kocky sú ľahšie rozpustné ako liate kocky.

    Vstupujeme do nového roku, tak vám prajem, dámy, aby ste prežili prekrásny rok, plný zdravia, šťastia, lásky, vnútorného pokoja. Samozrejme pri dostatku financií.

    Recept sa mi páči.:yes:

    Odpovědět

  • Lenka B. Lenka B.(neregistrovaný)

    Dnes mě tu pobavila diskuse ohledně cukru,jak by tu diskutovaly malé děti a to si myslím, že by to určitě věděly.:-)) Jinak se chci zeptat, zda opravdu stačí l tvaroh na velký plech. Děkuji

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    spagetka. není zač se omlouvat,asi to bude místními výrazy,protže u nás se běžně používá výraz mletý cukr a ne moučka..:-K

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    AniCiz: já se omlouvám, opravdu výraz ml.cukr neznám, protože se mele každý cukr (krupice, krystal, moučka a záleží jen na konzistenci) kromě kostek. Ale dobře, už jste mi to vysvětlili, že ml.cukr je moučka.

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    :-Ono já žasnu nad dohady,co je ml.cukr..samozřejmě že moučka..,autorka to má docela srozumitelně napsáno..
    jinak bod..:yes::-K

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jana Remkova:si děláš srandu, že neznáš cukr krystal:-O:-O:-O, jukni pořádně mezi cukry v krámě a mimochodem - písek a krupice je jedno a totéž

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    spagetka: tak ten zase neznám já. Je buď písek, nebo krupice a cukr moučka. A samozřejmě kostky!:-)):-D

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    koláček bude určitě moc dobrý dle ingrediencí, líbí se mi rp, vyzkouším a pak dám vědět:-):-K

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    KOBLÍŽKOVÁ, koláč vypadá podle ingrediencí, že bude dobrý s těmi třemi plňkami. Škoda, že není fotka;-) Dávám ti 2.bod:yes:
    Myslím si, že mletý cukr je cukr moučkový;-)

    Odpovědět

  • aja aja(neregistrovaná)

    rebeca:hello rebecca!i do too:-)

    Odpovědět

  • Ludmila Ludmila(neregistrovaná)

    Krystalový cukr jsou drobné krystalky,krupicový cukr je jako dětská krupička,mletý cukr ,neboli práškový je prášek ,co je na tom nesrozumitelné.
    jen bych měla dotaz na jak veký plech je to určeno ,asi tak přibližně.

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: vrstvený koláč vrstvený koláč z jablek vrstveny tvarohovy kolac vrstvený koláč recept vrstvený koláč s tvarohem a povidly vrstvený koláč tvarohovy kolac vrstveny vrstvenný koláč kynuty vrstvený koláč lídin vrstvený koláč recept vytisknout vrstvený jablkový koláč vrstvené kolac lídin vrstvený koláč vrstvený koláč se třemi náplněmi vrstvený koláč s drobenkou vrstvený koláč s povidly vrstvenny povidlovy kolac vrstvený povidlový koláč vrstvená buchta s jablky a tvarohem koláč se třemi náplněmi a posýpkou

Zapomněl/a jsem heslo