Jarní polévka s medvědím česnekem a kopřivami
Recept ještě nebyl hodnocenČasově a i přípravou nenáročná je tato svěže zelená polévka. Zužitkujeme na ni mladé výhonky kopřiv a medvědí česnek. Hodí se tak na první jarní dny, kdy chceme osvěžit…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Časově a i přípravou nenáročná je tato svěže zelená polévka. Zužitkujeme na ni mladé výhonky kopřiv a medvědí česnek. Hodí se tak na první jarní dny, kdy chceme osvěžit…
Honí vás mlsná? Pak zajisté oceníte tento rychlý recept na sladkou zakysanou smetanu s jahodami a piškoty, hojně posypanou strouhanou čokoládou. Není na tom nic…
Barevný salát připravený ke svačině nebo studené večeři. Osvěžující srdíčka hlávkového salátu a čerstvé, křupavé ředkvičky s vychlazenou zálivkou ze smetany a hořčice.…
Nenáročný pokrm, který je plný živin a hlavně dobrých surovin. Drobné brambory jsou doplněny směsí z ředkviček, slaniny a jarní cibulky. Před samotným zapečením ji ještě…
Máte v lednici ředkvičky a nevíte do čeho je použít? Vyzkoušejte s nimi připravit mleté maso s omáčkou ze zakysané smetany, zajímavě vonící po kari. Hotový pokrm můžete…
Šťovík roste snad na každé louce a většina z nás jeho nakyslou chuť někdy ochutnala v syrové podobě. Své uplatnění však najde i v teplé kuchyni. Připravte si z něj…
Sytá večeře, v podobě zeleninové tortilly s bylinkovým dipem, vám zajisté přijde k chuti. Na její přípravě není nic složitého, postačí pouze orestovat směs zeleniny,…
Jak lépe začít nový den než vydatnou a chutnou snídaní? Vaječná omeleta s čerstvým medvědím česnekem a pikantními ředkvičkami vás spolehlivě zasytí na celé dopoledne.…
Sytá večeře, v podobě zeleninové tortilly s bylinkovým dipem, vám zajisté přijde k chuti. Na její přípravě není nic složitého, postačí pouze orestovat směs zeleniny,…
Domácí těstoviny nejsou nijak náročné na přípravu. V tomto receptu najdete návod na svěže zelené těstoviny dochucené čerstvou bazalkou. Po jejich uvaření je stačí…
Bramborová kolečka jsou sytý a lahodný pokrm, který propojuje křupavé pečené brambory s výraznou chutí tradiční slovenské bryndzy. Bramborová kolečka se smaží do zlatova…
Jahodový mléčný koktejl má intenzivní jahodovou chuť, krémovou konzistenci a chutná naprosto neodolatelně. Z vychlazeného mléka bude ideálním letním osvěžením. Připravte…
Z kuřecího masa můžete připravit spoustu různých pokrmů. Nejoblíbenější jsou směsi různých tradičních, ale i netradičních chutí. Kuřecí prsa se smetanovou omáčkou, která…
Čerstvý zrovna vyloupaný hrášek, který jsme nasbírali na záhonku má skvělou osvěžující a nasládlou chuť. Připravit z něj můžeme třeba tuto dokonale zelenkavou polévku,…
Brynza, slovenský národní poklad a pomazánka z ní, má svoji typickou a nezaměnitelnou ostřejší chuť. Můžeme ji podávat jako zdravou večeři s pečivem a čerstvou zeleninou…
Řezy budou skvělým moučníkem na jakékoliv oslavě. Dokonale jemný a nadýchaný piškot je pokryt nejprve lahodnou vrstvou pudingu s jahodami, na kterém leží ještě…
Spojení jemně pikantního hermelínu a sladko-kyselé rebarborovo-cibulové směsi vytváří nečekaně lahodnou kombinaci chutí. Tento originální předkrm nebo lehká večeře…
Tradiční nudle s mákem dostávají nový šmrnc díky rebarboře, která jim dodá příjemnou kyselkavost a svěžest. Tento jednoduchý a rychlý pokrm potěší všechny, kdo milují…
Křehké košíčky z lineckého těsta jsou oblíbenou volbou při přípravě pohoštění pro rodinné oslavy či návštěvy. Jednoduchým přidáním čokolády do základního krému získáte…
Vyprané listy salátů necháme okapat, natrháme a pokapeme troškou citronové šťávy smíchané s necelou lžící oleje.Chřest nakrájíme na špalíčky, krátce ho spaříme a necháme…
Sezóna rebarbory je v plném proudu, zkuste z ní uvařit kynuté knedlíky s omáčkou s jahodami a zakysanou smetanou. Příprava je snadná, těsto se ani nenechává kynout.…
Honí vás mlsná a vy nevíte jakou rychlou sladkou dobrotu si připravit? Vyzkoušejte zapečené toasty s banánem a jahodovým džemem. Hotové toasty podáváme s vanilkovým…
Jemné lívanečky jsou vždy skvělou volbou na snídani. Z kokosového mléka a mouky připravíme hladké těsto dochucené medem a citronovou kůrou. Z něj pak usmažíme lívanečky,…
Slaným koláčům se nedostává tolik pozornosti, kolik si zaslouží. A to je škoda, protože jsou jednoduché, syté a především neskutečně dobré. Vyzkoušejte tuto variantu s…