Výborná bábovka se zakysanou smetanou

vaden Kuchařka:

Doba přípravy: 30 minut PT0H30M Moučníky , Bábovky 41 názorů

Recept si zatím oblíbilo 25 kuchařů
525

Suroviny

1 hrnek cukru
3 vajíčka
1 hrnek mléka
1/2 hrnku oleje
1 zakysaná smetana (200g)
2 hrnky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
kakao
Recept si zatím oblíbilo 25 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cukr vyšleháme s vajíčky, potom přidáme ostatní suroviny a znovu zašleháme.

  2. Těsto vylijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy, trochu těsta si necháme a obarvíme kakaem, tmavé těsto nalijeme na světlé a vidličkou ho lehce zapravíme do světlého těsta,pečeme ve vyhřáté troubě na 160°C asi 40 minut. Po vychladnutí posypeme mletým cukrem.

Poznámka

Bábovka je rychlá, výborná, vláčná.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 379 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Výborná bábovka se zakysanou smetanou

  • Geryyy Geryyy

    Je výborná, jednoduchá a rychlá. V práci i mamce prostě všem chutnala :-8

    Odpovědět

  • Míla Míla(neregistrovaná)

    Je moc dobrá ,řídké těsto nevadí,místo kakao jsem pokrájela hořkou čokoládu:-)

    Odpovědět

  • Astheart Astheart(neregistrovaný)

    Dnes jsem ji zkoušela. Těsto bylo hodně, opravdu hodně řídké ===> musela jsem přidat mouku. Chuť nic moc. Takže celkově jsem zklamaná... :(

    Odpovědět

  • Ivana Ivana(neregistrovaná)

    Výborná bábovka je jedna maličkost - teplota 160 stupňů je zřejmě v horkovzdušné troubě. Mělo by být uvedeno v receptu. Ale jinak prima rychlý recept a výborný výsledek.:yes::yes:

    Odpovědět

  • Hanka Hanka(neregistrovaná)

    Bábovku jsem dnes vyzkoušela, protože jsem měla v lednici kysanou smetanu a přemýšlela co upeču. Nějakou bábovku už jsem dlouho nedělala. Povedlo se, děkuji za typ. Je moc dobrá, rychlá a jednoduchá. Pekla jsem na horkovzduch na 175 st. necelou hodku. Vyklouzla z formy a je super!!:yes:

    Odpovědět

  • Seniorka Seniorka

    :yes: VÝBORNÁ,RYCHLÁ!

    Odpovědět

  • Květulka Květulka(neregistrovaná)

    já miluji rozinky,tak jich tam nasypala půl hrníčku..mívám je stále namočené v rumu......;-)

    Odpovědět

  • aninaz aninaz

    Už dělám taky jen tuhle ze zakysanky. Zjednodušila jsem si postup, prostě jen smíchám sypké a přidám mokré suroviny. Zamíchám a hotovo. Máme raději bez kakaa. Fakt bezvadný receptík. :-p Jen toho mléka dávám míň.

    Odpovědět

  • Eva Eva(neregistrovaná)

    Děkuji za výborný recept. :) Bábovku jsem pekla dvakrát, poprvé se mi uprostřed roztrhla, ale podruhé se povedla. Je výborná, vláčná a i krásně vypadá. Podruhé jsem udělala pár změn: 1. formu jsem vymazala máslem a vysypala hrubou moukou, 2. vajíčka s cukrem jsem pořádně vyšlehala a přidala 1x vanilkový cukr a šťávu z necelé půlky citronu, 3. pekla jsem jí na 180 stupňů v řádně předehřáté troubě 70 minut (záleží prostě na troubě, každá peče jinak). Bábovka byla upečená přesně tak, jak má být, nádherně se hned vyklopila aniž bych do formy klepala, nebo použila utěrku. Vyklopila jsem jí hned jak jsem ji upekla (ještě horkou). Důležité je neotvírat prvních min. 20 minut troubu, aby se nezdrcla. Já jsem jí otevřela až po 40-50 minutách, ale sledovala jsem jí zvenku. Těsto vypadá hodně řídké, ale upeče se v pohodě, hrnky jsem měřila jako 200 ml. Vypadá nejen skvěle, ale i skvěle chutná, vůbec bych se nebála jí nabídnout komukoliv. Levný, rychlý recept a výsledek super. :) :)

    Odpovědět

  • vera vera(neregistrovaná)

    Výbornå chutná celé rodince i sousedce ;-))) chválím;-)

    Odpovědět

  • Monis Monis(neregistrovaný)

    Je super vynikající :yes:

    Odpovědět

  • jana jana(neregistrovaná)

    rychlá,levná, dobrá:-))

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    Nejlepší bábovka, není suchá a dá se dělat na 100 způsobů. Např. s kokosem, jablky, borůvkami atd...:-))

    Odpovědět

  • https://www.youtube.com/AdyhoVidea https://www.youtube.com/AdyhoVidea(neregistrovaná)

    podel mě je bábovka dost dobrá tenhle smile: :-! zajímavý :D ale jinak super !

    Odpovědět

  • šárka šárka(neregistrovaná)

    Dávám celozrnnou mouku pšeničnou a přiznávám tato bábovka nemá chybu :-p jen se po ni zaprášilo:yes::yes:

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo