Segedínský guláš, jak ho vařila maďarská babička
Recept ještě nebyl hodnocenSegedínský guláš tvoří základ maďarské kuchyně, ale i u nás se těší velké oblibě. Příjemně pikantní guláš s kysaným zelím, zjemněný zakysanou smetanou nebo šlehačkou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Segedínský guláš tvoří základ maďarské kuchyně, ale i u nás se těší velké oblibě. Příjemně pikantní guláš s kysaným zelím, zjemněný zakysanou smetanou nebo šlehačkou…
Rychlé a snadno připravené večeře máme rádi po celodenním shonu všichni. Chutné zapečené chleby s pořádnou vrstvou sýra, zeleniny a šunky jsou jednou z variant. Uspokojí…
Kuře na paprice milujeme už od dětství a s chutí si ho dáme i v dospělosti. Naše babičky vařívaly slepice, které už přestaly snášet. Dnes se připravuje většinou kuře.…
Rafinovaně lahodný recept využívající jablka. Nejběžnější ovoce, které lze sehnat. Jablka ve spojení s pudinkovou vrstvou vytvoří šťavnatý zákusek, který i moc pěkně…
Typickou dobrotu, která neodmyslitelně patří k různým kulturním akcím, si můžete připravit i doma. Domácí pekárna ušetří spoustu práce a pomůže vám připravit nadýchané…
Mleté maso se nehodí jen do sekané nebo karbanátků. Už jste někdy vyzkoušeli golubce? Jedná se o tradiční jídlo, oblíbené zejména v Polsku nebo na Ukrajině. Příprava je…
Nenáročný a šťavnatý moučník připravíme během chvilky pro rodinu i návštěvu. Lité olejové těsto je tentokrát spojeno se zakysanou smetanou, nahoře je vrstva kakaového…
Nečekaně se vám ohlásila návštěva a vy nevíte, co jim naservírovat ke kávě? Pokud máte doma pár základních surovin, tvaroh a ovoce, pak je volba jasná. Tento drobenkový…
V období sklizně švestek hledáme způsoby, jak je co nejlépe zužitkovat. Koláč z vláčného těsta, plněný pudinkem a švestkami, posypaný křupavou drobenkou, bude správnou…
Mleté maso velmi často zapékáme se smetanou a různým kořením. Šetříme tím čas a navíc máme jistotu, že pokrm nebude vysušený, bude šťavnatý a velikost porce si nabere…
Brynzové halušky jsou velmi známé jídlo ze slovenských kolib. Můžeme si ho ale hravě uvařit i doma. Brynzové halušky si nejlépe vychutnáte v pozdním jaru, kdy je brynza…
Hrášková polévka má krásně zelenou jarní barvu a také velice jemnou chuť. Polévku plnou spousty prospěšných látek zvládnete uvařit za dvacet minut. Před podáváním ji…
Variací na pomazánky není nikdy dost. Uzená makrela s výraznou chutí dijonské hořčice, k tomu kyselost nakládané okurky, vše zjemněné máslem a vajíčkem. Chléb s touto…
Miluji koláče s pudinkem! Těsto je krásně nadýchané, lehké, a pudink tomu dodává jemné pohlazení. Nejlepší je hezky k snídani ke kafíčku nebo k teplému čaji. Rychlý a…
Nevážené hrnkové recepty jsou velice oblíbené. Ovocný koláč s tvarohovou náplní, posypaný drobným ovocem je jednoduchý na přípravu. Upečený koláč, zlehka pocukrovaný…
Vláčný hrníčkový koláč pro všední den, doplněný osvěžujícím tvarohovým krémem. Je rychlý, nedusivý, těsto je na velký plech, takže pokud potřebujete upéct moučník pro…
Ve studených, pochmurných dnech přijde vhod chutná polévka, která zahřeje a zasytí. Poctivá zelňačka s vývarem z uzené kosti a kousky uzeného masa je zjemněná zakysanou…
Maso nakrájíme na nudličky. Na oleji osmahneme pokrájenou cibuli. Vložíme maso, orestujeme a až se zatáhne, ochutíme Podravkou (Vegetou). Podlijeme troškou vody a…
Hledáte inspiraci na opravdu rychlý a výborný moučník? Vyzkoušejte tento recept na buchtu, která je do hodinky na stole. Díky jablkům je krásně vláčná a zdobení z…
Ovocný koláč z kefíru, po kterém se během chvilky jen zapráší. Využijte sezónní ovoce nebo zásoby z mrazáku a pusťte se do pečení. Recept je vhodný i pro začátečníky, a…
Kulajda patří mezi vydatnější polévky, které si můžeme dát i jako samostatný chod třeba k večeři. Co rodina, to jiná verze a univerzální recept neexistuje. My pro vás…
1) Všechny ingredience smícháme, dochutíme solí a pepřem, a necháme 30 minut odležet. Podáváme s čerstvým pečivem.
Menší hlubší pekáček vyložíme pečicím papírem a na něj dáme rozválené listové těsto tak, aby vznikly vyšší okraje (ideální je použít přímo těsto rozválené na pečicím…