Zelňačka z kysaného zelí
Recept ještě nebyl hodnocenNejprve uvařte na kostičky nakrájené, oloupané brambory.Poté dejte do hrnce zelí i s nálevem, zalijte ho vývarem (200 ml) a nechte vařit na mírném plamenu cca 10 minut…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejprve uvařte na kostičky nakrájené, oloupané brambory.Poté dejte do hrnce zelí i s nálevem, zalijte ho vývarem (200 ml) a nechte vařit na mírném plamenu cca 10 minut…
Bramborový salát je lahodný pokrm, který se často připravuje při slavnostních příležitostech, zejména pak během Vánoc. Každá rodina má svůj vlastní recept a často…
Brynzové halušky jsou velmi známé jídlo ze slovenských kolib. Můžeme si ho ale hravě uvařit i doma. Brynzové halušky si nejlépe vychutnáte v pozdním jaru, kdy je brynza…
Pokud hledáte zcela jednoduchý recept na lehký bezmasý oběd či večeři, našli jste ho. Během chvilky připravené a upečené batáty jsou jen zlehka okořeněné oblíbenou směsí…
Jednoduché řezy, které zvládnou i méně zkušení. Těsto jen umícháte, nalijete na něj čerstvě uvařený pudink a společně upečete. Jednoduchou pudinkovou buchtu potřete…
Typickou dobrotu, která neodmyslitelně patří k různým kulturním akcím, si můžete připravit i doma. Domácí pekárna ušetří spoustu práce a pomůže vám připravit nadýchané…
Přípravou tohoto tvarohového dortu ušetříme spoustu času. Místo tradičního pečeného korpusu totiž postačí vrstva nadrcených sušenek, spojená rozpuštěným máslem.…
Chcete rodině připravit opravdu výborné vepřové řízky, které se rozplývají na jazyku? Pak je přes noc naložte do marinády se zakysanou smetanou. Kyselost smetany způsobí…
Maso nakrájíme na nudličky. Na oleji osmahneme pokrájenou cibuli. Vložíme maso, orestujeme a až se zatáhne, ochutíme Podravkou (Vegetou). Podlijeme troškou vody a…
Segedínský guláš tvoří základ maďarské kuchyně, ale i u nás se těší velké oblibě. Příjemně pikantní guláš s kysaným zelím, zjemněný zakysanou smetanou nebo šlehačkou,…
Zdravější verze pomazánky na které si určitě pochutnáte. Pár jednoduchých a přesto výrazně chuťových surovin, které přidáme do máslo-sýrového základu. S čerstvým pečivem…
V misce smícháme "suché" ingredience, pak přidáme vejce, zakysanou smetanu a vše důkladně promícháme. Ve vzniklé směsi pěkně "vymácháme" naklepané plátky masa a ukládáme…
Hranolky jsou snad nejoblíbenější přílohou nejen dětí, ale také i dospělých. Připravit je můžeme i z batátů. Nasládlé batátové hranolky s česnekem a bazalkou nesmažíme,…
Smetanové zeleninové omáčky jsou stálice naší kuchyně. Oblíbené a velmi často připravované. Jejich přípravu můžete zjednodušit použitím vyladěné koupené sterilované…
Nepečený dort je jedním z nejoblíbenějších dezertů. Na přípravu není vůbec složitý a výsledný efekt je prostě super! Ať již dovnitř zakomponujete mandarinky, nebo jiné…
Poctivá zelňačka je polévkou nejen na chladné dny. Porce plná masa, brambor a zelí zasytí a zahřeje. Připravit si ji tentokrát můžete podle receptu známého šéfkuchaře…
Jen málokterá surovina má v kuchyni tak široký záběr jako právě vepřová plec. Je vhodná snad na všechny kulinářské úpravy, na vaření, dušení, pečení i smažení. Proto…
Křehoučké a voňavé šátečky z tvarohového těsta jako od babičky? Přesně takové upečete podle tohoto receptu. Těsto je díky tvarohu úžasně vláčné. Šátečky můžete naplnit…
Bramborový salát má variant, kolik je domácností. Zkuste šikovnou, sýrem obohacenou verzi tohoto oblíbeného pokrmu. Jako obměnu můžete použít recept bez zakysané smetany…
Nejlepší štrúdly pekly naše babičky, které si daly práci s poctivým taženým těstem. V dnešní uspěchané době se často sahá spíše po kupovaném listovém. Těsto ze zakysané…
Rychlé a lahodné, přesně takové potřebujeme moučníky k nedělní kávě. Dvoubarevná buchta z jednoduchého olejového těsta je vláčná díky pudinkovému krému s tvarohem. Voní…
Domácí perníkové řezy jsou velmi oblíbeným moučníkem. Jablkový perník je nádherně vláčný, a když ho vylepšíte dobrou polevou, bude skoro sváteční. Navíc není složitý a…
Chuťově výrazné pirohy jsou z nudlového těsta naplněného brynzovou nádivkou. Podáváme je posypané pažitkou a opečenou slaninou anebo zalité zakysanou smetanou. Už jen po…