Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová kýta s fazolkami

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marps Marps

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 665 kJ /
1 593 kcal
Bílkoviny31,87 g
Tuky89,92 g
Vláknina35,36 g
Cholesterol 250 mg
Sodík 267 mg
Sůl0,85 g
Sacharidy148,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvaříme nové brambory ve slupce, do vody kápneme olej a přidáme dvě lžičky hrubé soli. Vepřovou kýtu trošku naboucháme a potřeme utřeným česnekem se solí, zakapeme olivovým olejem a dáme do lednice uležet. Uvařené brambory oloupáme a nakrájíme na plátky, přidáme kmín, pepř a sůl, promícháme a vysypeme do pekáčku vymaštěného máslem, Svrchu pokapeme olivovým olejem a dáme péct dozlatova. Krok 2: Fazolky dáme do mísy, spaříme vroucí vodou a necháme okapat v cedníku. Cibuli nasekáme na kostičky. Do pekáče dáme olivový olej a rozpálíme. Vložíme maso a opečeme z obou stran. Vyjmeme na talířek, do oleje vhodíme pokrájenou cibuli a osmahneme dozlatova. Pak vsypeme fazolky a chvilku restujeme. Krok 3: Na fazolky vložíme kýtu a vše zalejeme šlehačkou. Dusíme pod pokličkou a mezitím hlídáme brambory. Jakmile jsou brambory opečené, je hotová i kýta ve fazolkách.

Zveřejněno 24. 7. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová kýta s fazolkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k0Zr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová kýta s fazolkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k0Zr

Komentáře (3)

Hmm, tak brambory běžně vařím ve slupce se solí, ale nenapadlo mne nikdy kápnout olej. Kýtu fakt nemusím. Je tuhá, ať dělám, co dělám - když opominu tedy tlakový hrnec, ale to už pak není ono. Každopádně s tou šlehačkou a fazolkami mne to zaujalo ;-):yes:

Jana Remkova: olej napomůže snadnějšímu oloupání brambor. Vyzkoušeno. Jinak taky mám raději krkovičku nebo kotletku od krkovičky. Ale když si člověk s plátkem kýty pohraje, lehce ji naklepe, tak je to taky skvělé maso. Ostatně čuník má všechno maso skvělé, jen jedno se hodí na tamto a druhé na ono. A moc děkuji za názor, hřeje mě to u srdce ;-)

Tématické fráze:
vepřová kýta recepty, vepřová kýta recept, vepřová kýta, kyta na fazolkach, recepty z vepřové kýty, vepřova kyta s fazolemi, vepřová kyta se zelenymi fazolkami, vepřové maso s fazolkami, vepřové s fazolkami, vepřová kýta na zelených fazolkách, vepřová kyta na fazolkách, kýta s fazolovými lusky, veprove na fazolkach, vepřové plátky s fazolkami, veprova kyta a zelene fazolky, veprove na zelenych fazolkach, kýta se zelenými fazolkami, kotlety s fazolkami, vepřová kýta se zelenyma fazolkama, kyta na zelenych fazolich

Suroviny:
kýta vepřová, česnek, sůl, olej olivový, brambory rané, fazolky mražené, cibule, šlehačka, kmín celý, pepř, sůl, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu