Mleté maso s fazolkami
Recept ještě nebyl hodnocenAk máme čerstvú fazuľku, narežeme ju na malé kúsky a krátko obvaríme. Scedíme a necháme vychladnúť. Konzervovanú fazuľku len scedíme a narežeme. Slaninu narezanú na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ak máme čerstvú fazuľku, narežeme ju na malé kúsky a krátko obvaríme. Scedíme a necháme vychladnúť. Konzervovanú fazuľku len scedíme a narežeme. Slaninu narezanú na…
Do mísy prosijeme hladkou mouku, přidáme droždí, cukr, skořici a promícháme. Mléko mírně ohřejeme.Vejce rozmícháme ve vlažném mléku a nalijeme na sypkou směs.Vše…
Celer nakrájíme na kostičky, jablko nastrouháme, přidáme smetanu a tatarku.Promícháme, přidáme brusinky a semínka, dosolíme podle chuti.
Uvaříme doměkka těstoviny, v jiném hrnci ve vodě květák rozebraný na růžičky (vodu použijeme na uvaření dobré zeleninové polévky). Suchou tvrdou klobásu nastrouháme nebo…
Máslo a sádlo rozpustíme ve velkém hrnci. Maso prošpikujeme špekem, okurkou a paprikou a dáme opékat ze všech stran do připraveného hrnce.Než se maso opeče, okrájíme…
Do tlakového hrnce jsem strčil stehno s kořením, solí a vývarovou kostkou a nechal tam 20 minut. Poté jsem stehýnko vyndal,nechal vychladnout, obral a pokrájel na malé…
Nejprve formu vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Troubu zapneme na 180°C. Připravíme také drobenku z polohrubé mouky, másla a moučkového cukru a necháme ji…
Mouky nasypeme do mísy, promícháme se špetkou soli a uprostřed uděláme důlek, do kterého nasypeme vanilkový cukr, rozdrobíme droždí a zalijeme polovinou vlažné vody.…
Nejdříve připravíme slaný karamel: krupicový cukr vsypeme do kastrůlku se silným dnem a necháme ho rozpustit a zkaramelizovat do zlatavé barvy. Mícháme jen občas, aby se…
Všechny ingredience na těsto ušleháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme asi 30 minut na 180°C. Po vychladnutí potřeme marmeládou (nemusí být). Nakrájíme…
Droždie rozpustné vo vlažnom mlieku dáme do misy spolu s múkou, so soľou, s kyslou smotanou a olejom. Vypracujeme hladké cesto, ktoré prikryjeme a necháme 15 min.…
Filety bez kůže z tmavé tresky osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Ty pak na kousku másla osmažíme z obou stran lehce dozlatova.Smažené filety odložíme na…
Z omytých a očištěných citrónů si nastrouháme kůru, šťávu vymačkáme. Oříšky si umeleme. Rozinky namočíme do rumu, když rum nemáme, namočíme si je do citrónové šťávy. …
Brokolici očistíme, spaříme vroucí vodou a rozmixujeme na hustší kaši. Cuketu také očistíme, nastrouháme na jemném struhadle a vymačkáme přebytečnou vodu. Česnek…
Z avokáda vyjmeme dužninu, česnek oloupeme, okurky omyjeme a všechny ingredience rozmixujeme v mixéru.Přidáme zakysanku, citrónovou šťávu, olivový olej, sůl a znovu…
Těsto: 125 g tuku, 125 g moučkového cukru, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, 250 g hladké mouky, 1 ČL prášku do pečiva, z těchto surovin vypracujeme těsto, které vytlačíme do…
Srdce rozpůlíme a velmi pečlivě očistíme od tuku, krevních sraženin apod. V misce si smícháme koření a sůl – je lépe méně, dokořenit se dá vždy. Směs vetřeme do srdce…
Na masti osmažíme cibuľu do sklovita, pridáme na kocky pokrájané mäso, osmažíme, premiešavame, necháme zatiahnuť. Zalejeme vývarom, osolíme, okoreníme, povaríme, pridáme…
Přes noc namočím bílé fazole. Vařím je v papiňáku, asi 5 minut od doby varu papiňák vypnu a nechám dojít.Uvařené fazole scedím a dám je do pekáčku. Přidám trochu…
V hlubokém talíři rozmačkáme dozrálé avokádo, Nivu, zakysanou smetanu a olivový olej. Prolisujeme do "směsi" česnek.Na malé kousíčky si nakrájíme rajčata, přidáme do…
Do uzeného vývaru dáme vařit brambory, asi po 10 minutách přidáme očištěnou brokolici pokrájenou na růžičky (košťál oloupeme a dáme jako první). Vše uvaříme doměkka.…
Na sádle zpěníme cibulku, přisypeme mletou papriku, houby, sůl, pepř.Orestujeme a dusíme cca 10 minut.Přidáme zeleninu, zalijeme vývarem a vaříme do měkka. Ke konci…
Hlívu očistíme, pokrájíme na nudličky a v osolené vodě krátce povaříme, scedíme a necháme okapat.Na kousku rozpuštěného másla osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata,…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno 3. 5. 2024 19:49
Přidáno 3. 5. 2024 17:11
Buchty po ránu: Noblesní medová bábovka Josefa Maršálka je vláčná díky jablkům, voní karamelem a její chuť je nadpozemská
Perfektní křenovou omáčku zvládne i kuchařský amatér: Důležitá je kvalitní smetana a spousta řízného křenu
Legendární švestkový koláč z New York Times: Podle receptu z roku 1983 se jednoduše dělá a božsky chutná