Hustá cizrnová polévka

Polévky Doba přípravy: 1,5 hodiny 5 názorů

Polévky Doba přípravy: 1,5 hodiny 5 názorů

Suroviny 2-4 porce

200 g cizrny
1 větší jarní cibulka
1/2 cibule
lžíce sádla
hladká mouka
100 ml zakysané smetany
sůl
pepř
bazalka
tymián
oregáno

Postup přípravy receptu

  1. Namočíme cizrnu na 24 hodin do vody, vodu poté slijeme, cizrnu propláchneme. Na sádle osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a osmahneme dozlatova. Přisypeme cizrnu a zalijeme vodou, osolíme.

  2. Vaříme zhruba tři čtvrtě hodiny na mírném plameni. Přidáme nahrubo nakrájenou jarní cibulku (nebo pórek) i s natí, vaříme další čtvrthodinu.

  3. Pak necháme trochu zchladnout, rozmixujeme, naředíme na požadovanou hustotu, přivedeme opět k varu, ochutíme solí a pepřem (výrazně, smetanou se pak chuť zase zjemní). Přidáme zakysanou smetanu, krátce povaříme a přidáme bylinky.

Komentáře k receptu Hustá cizrnová polévka

Tématické fráze: cizrnova polevka polevka z cizrny cizrnová polívka cizrnová polévka recept recept polévka z cizrny italská cizrnová polévka se smetanou polívka z cizrny cizrna recepty cizrnová polévka s chilli dietní cizrnová polévka cizrnová polévka s chili cizrnová polévka se smetanou a tymiánem italská cizrnová polévka recept polévka z cizrny hustá polévka cizrna recepty polévky recept cizrnová polévka indická polévka s cizrny a smetany recept polívka z cizrny cizrnová po