Hustá cizrnová polévka

kaja.f Kuchař: kaja.f

Doba přípravy: 1,5 hodiny 2-4 porce Polévky 5 názorů

Suroviny

200 g cizrny
1 větší jarní cibulka
1/2 cibule
lžíce sádla
hladká mouka
100 ml zakysané smetany
sůl
pepř
bazalka
tymián
oregáno
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Namočíme cizrnu na 24 hodin do vody, vodu poté slijeme, cizrnu propláchneme. Na sádle osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a osmahneme dozlatova. Přisypeme cizrnu a zalijeme vodou, osolíme.

  2. Vaříme zhruba tři čtvrtě hodiny na mírném plameni. Přidáme nahrubo nakrájenou jarní cibulku (nebo pórek) i s natí, vaříme další čtvrthodinu.

  3. Pak necháme trochu zchladnout, rozmixujeme, naředíme na požadovanou hustotu, přivedeme opět k varu, ochutíme solí a pepřem (výrazně, smetanou se pak chuť zase zjemní). Přidáme zakysanou smetanu, krátce povaříme a přidáme bylinky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hustá cizrnová polévka

Tématické fráze: cizrnova polevka polevka z cizrny cizrnová polívka cizrnová polévka recept recept polévka z cizrny italská cizrnová polévka se smetanou polívka z cizrny cizrna recepty cizrnová polévka s chilli cizrnová polévka s chili italská cizrnová polévka recept polévka z cizrny hustá polévka cizrna recepty polévky recept cizrnová polévka indická polévka s cizrny a smetany dietní cizrnová polévka recept polívka z cizrny cizrnová po cizrna polevka

Zapomněl/a jsem heslo