Kuřecí maso s ředkvičkami
Recept ještě nebyl hodnocenKuřecí maso je známé svojí jednoduchou a rychlou přípravou. Orestované kousky masa ochutíme kari kořením a nakrájenými ředkvičkami. Ty dodají masové směsi lehce pikantní…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuřecí maso je známé svojí jednoduchou a rychlou přípravou. Orestované kousky masa ochutíme kari kořením a nakrájenými ředkvičkami. Ty dodají masové směsi lehce pikantní…
Spojení jemného italského sýra a výrazné slovenské brynzy tvoří základ skvělé pomazánky. Chutě se snoubí spolu s drobně nasekaným medvědím česnekem, který doplní mletá…
Výrazná chuť ředkviček vynikne v této dobré jarní polévce. Navíc v ní využijeme i listy ředkviček. K dochucení použijeme trochu muškátového oříšku a polévku zjemníme…
Boží milosti se také kromě masopustu připravovaly i na Velikonoce, kdy byly považovány za obdobu hostií. Toto smažené cukroví je krásně křehké a příjemně sladké. V…
Časově a i přípravou nenáročná je tato svěže zelená polévka. Zužitkujeme na ni mladé výhonky kopřiv a medvědí česnek. Hodí se tak na první jarní dny, kdy chceme osvěžit…
Nenáročný pokrm, který je plný živin a hlavně dobrých surovin. Drobné brambory jsou doplněny směsí z ředkviček, slaniny a jarní cibulky. Před samotným zapečením ji ještě…
Sytá večeře, v podobě zeleninové tortilly s bylinkovým dipem, vám zajisté přijde k chuti. Na její přípravě není nic složitého, postačí pouze orestovat směs zeleniny,…
Šťovík roste snad na každé louce a většina z nás jeho nakyslou chuť někdy ochutnala v syrové podobě. Své uplatnění však najde i v teplé kuchyni. Připravte si z něj…
Sytá večeře, v podobě zeleninové tortilly s bylinkovým dipem, vám zajisté přijde k chuti. Na její přípravě není nic složitého, postačí pouze orestovat směs zeleniny,…
Jak lépe začít nový den než vydatnou a chutnou snídaní? Vaječná omeleta s čerstvým medvědím česnekem a pikantními ředkvičkami vás spolehlivě zasytí na celé dopoledne.…
Mini pizzy skvěle poslouží jako drobné občerstvení pro návštěvu nebo jako svačina do práce. Drobné pizzy, obložené zajímavou kombinací pečené hrušky a sýru s modrou…
V tomto slaném koláči se skvěle prolínají chutě bešamelu, brambor a růžičkové kapusty. Příprava je velmi snadná, stačí uvařit bešamel a poté jen vše navrstvit do formy a…
Příprava muffinů je snadná a navíc je můžete ochutit na mnoho způsobů. Už jste je zkoušeli připravit s černým pivem? Chuť piva v těstě ani nepoznáte, zato jsou muffiny…
Z kuřecího masa můžete připravit spoustu různých pokrmů. Nejoblíbenější jsou směsi různých tradičních, ale i netradičních chutí. Kuřecí prsa se smetanovou omáčkou, která…
Tento jednoduchý dezert s trochou alkoholu si jistě oblíbíte. Hrušky uvaříte ve víně, které provoníte kořením, a servírujete s vínovou omáčkou a zakysanou smetanou,…
Čerstvý zrovna vyloupaný hrášek, který jsme nasbírali na záhonku má skvělou osvěžující a nasládlou chuť. Připravit z něj můžeme třeba tuto dokonale zelenkavou polévku,…
Tradiční nudle s mákem dostávají nový šmrnc díky rebarboře, která jim dodá příjemnou kyselkavost a svěžest. Tento jednoduchý a rychlý pokrm potěší všechny, kdo milují…
Vyprané listy salátů necháme okapat, natrháme a pokapeme troškou citronové šťávy smíchané s necelou lžící oleje.Chřest nakrájíme na špalíčky, krátce ho spaříme a necháme…
Slaným koláčům se nedostává tolik pozornosti, kolik si zaslouží. A to je škoda, protože jsou jednoduché, syté a především neskutečně dobré. Vyzkoušejte tuto variantu s…
Honí vás mlsná a vy nevíte jakou rychlou sladkou dobrotu si připravit? Vyzkoušejte zapečené toasty s banánem a jahodovým džemem. Hotové toasty podáváme s vanilkovým…
Slavnostnějším, ale zároveň nenáročným jídlem, jsou pečená králičí stehna v kabátku z anglické slaniny. Jemné králičí maso zůstane díky plátkům slaniny krásně šťavnaté a…
Jsou spojením vláčného medového těsta, jemného krému a svěžího ovocného akcentu. Sladkost medu krásně ladí s lehkou kyselostí čerstvých jahod, díky čemuž vzniká dezert,…
Medvědí česnek má velmi jemnou chuť, která skvěle vynikne v tomto jednoduchém, svěžím salátu. Stačí jen přidat rajčata, zakysanou smetanu, sůl a pepř. Nic víc není…
Šťouchané brambory jsou velmi oblíbenou přílohou, která existuje v mnoha variantách. Vyzkoušejte je s hráškem a zakysanou smetanou a přidejte bylinky dle vlastní chuti.…