Pagáčky i s medvědem
Recept ještě nebyl hodnocenTradiční pagáčiky vylepšené příchutí medvědího česneku budou chutnat jako příloha i drobné pohoštění k vínu nebo pivu. Využijte sezónu medvědího česneku, která netrvá…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tradiční pagáčiky vylepšené příchutí medvědího česneku budou chutnat jako příloha i drobné pohoštění k vínu nebo pivu. Využijte sezónu medvědího česneku, která netrvá…
Výrazná polévka, která za svou chuť vděčí medvědímu česneku v kombinaci s mletou paprikou. Je plná brambor a žampionů. Jemnější tón polévce dodává zakysaná smetana.…
Jaro je pomalu za dveřmi. Příroda se krásně zazelená a pomalu začínají růst mladé kopřivy a medvědí česnek. Tyto dvě jarní byliny v kuchyni naleznou pestré využití.…
Kuřecí maso nabízí spoustu možností úpravy. Pokud chcete vyzkoušet něco nového, určitě si oblíbíte tento recept na pikantní kuřecí placičky se slaninou. V kombinaci se…
Zeleninový salát s vařenými vejci a zálivkou ze zakysané smetany je plný vitamínů a díky vajíčkům zasytí, takže ho lze podávat nejen jako přílohu, ale i samotný.…
Nadýchané palačinky s jemně pikantní chutí medvědího česneku proměníte v efektní jednohubky, které ozdobí každou obloženou mísu. Svěží zelenou barvou zaujmou na první…
Pokud máte rádi bramborový salát, připravte si jeho jarní odlehčenou verzi s ředkvičkami, zakysanou smetanou a koprem. Na chuti mu přidává také medová hořčice. Salát je…
Šrucha nebo také portulák dovede potrápit nejednoho zahradníka, protože se téměř nezastavitelně šíří. Má ale zajímavou chuť, obsahuje spoustu vitamínů a v tomto receptu…
Šrucha známá i jako portulák má mírně kyselou chuť a skvěle chutná v zelných salátech nebo jako polévkové koření. V tomto chutném a sytém salátu k ní přidáme vařené…
Čekankový salát s ředkvičkami je doplněný jemnou bílou ředkví a sladkým jablíčkem. Zálivka ze zakysané smetany a hořčice dává salátu velmi zajímavou chuť. Pokud rádi…
Jakmile nastane krátká sezona chřestu, připravujeme z něj různé pokrmy. Tuto krémovou polévku uvaříme ze zeleného chřestu. Ten je velice jemný a na rozdíl od bílého jej…
Kdo má rád syté zeleninové polévky z čerstvé zeleniny, jistě si pochutná na této jemné chřestové. Začátkem jara, seženeme v obchodech nebo u farmářů tuto oblíbenou…
Ředkvičky jsou nenáročné na pěstování a zároveň obsahují spoustu zdraví prospěšných látek. Ke svačině, nebo jako lehkou večeři, můžete připravit ředkvičkovou pomazánku z…
Červenobílé ředkvičky a zelená okurka k sobě tak hezky barevně ladí, že dostanete chuť tento salát ochutnat. Přidaná niva zajistí, aby vás salát i zasytil. Tuto základní…
Krásné jarní tagliatelle s pestem ze zeleného hrášku jsou hotové během chviličky a jejich chuť je jednoduše dokonalá. Slaďoučký hrášek a zakysaná smetana skvěle ladí s…
Sezona rebarbory pomalu klepe na dveře, a jestli přemýšlíte, co z ní vykouzlit, tenhle čtyřpatrový koláč s ořechovým krémem a tvarohovou polevou je trefou do černého. …
Kuřecí maso je známé svojí jednoduchou a rychlou přípravou. Orestované kousky masa ochutíme kari kořením a nakrájenými ředkvičkami. Ty dodají masové směsi lehce pikantní…
Po vydatném obědu nikdy nesmí chybět sladká tečka. Kombinaci korpusu, provoněného kardamomem a skořicí, tvarohové náplně a nakyslé rebarbory se prostě nedá odolat. Po…
Polévky nemusí být pouze teplé, některé můžeme podávat i za studena, třeba takovou ředkvičkovou polévku ze zakysané smetany a kefíru. Tato polévka je příjemně osvěžující…
Přijde k vám o Velikonocích návštěva? Jako sladké občerstvení k šálku dobré kávy můžete připravit skvělé minizákusky, skládající se ze špenátového mechového korpusu,…
Tento osvěžující dip s výraznou a jedinečnou chutí medvědího česneku připravíme velmi snadno z jogurtu a zakysané smetany. K dochucení kromě česneku použijeme jen sůl,…
Tento barevný salát vypadá krásně na pohled a potěší vás i svou chutí. Salát z křupavých ředkviček, papriky a sýra přelijete smetanou ochucenou hořčicí a posypete…
Lehce pikantní a křupavé ředkvičky stačí jednoduše doplnit jarní cibulkou, jablkem a sýrem a během chvíle je na stole dobrý, osvěžující salát. Všechny suroviny spojíme…
Sezóna chřestu je již pomalu v plném proudu a pokud tápete, co z něj připravit, vyzkoušejte snadný salát z blanšírované zeleniny s osvěžující zálivkou s nádechem limetky…