

Květák v krustičce pečený vcelku
Suroviny 4-5 porcí
- 1 celý květák
- šťáva z 1 citronu
- 1 PL soli
- 1 ČL černého pepře
- 1 PL citronového kari
- 2 PL kmínu
- 1 PL olivového oleje (může být i slunečnicový)
- 1 zakysaná smetana (200 g, 15%)
- 2 stroužky česneku
Postup přípravy receptu
Hlávku květáku zbavíme zelených listů a spodní košťálové části.
Předehřejeme si troubu na 200°C
Smícháme koření, drcený česnek, sůl, olej a zakysanou smetanu. Omytý a osušený květák v této směsi pečlivě obalíme, zbytek směsi naneseme na květák, který jsme mezitím umístili do olejem vymazaného kastrolu nebo na plech. Dáme péct do trouby na cca 45 - 50 minut.
Květák potom krájíme na plátky nebo čtvrtky, podáváme se šťouchanými bramborami (Brambory mohou být téměř v jakékoliv úpravě - podle chuti)
Poznámka od kuchařky
Já si ke květáku tentokrát dala brambory vařené ve slupce - miluji je bez soli, jen tak. Na talíři sice vypadají chudě, ale já je mám ráda :-). Vy si však vyberte přílohu podle vlastní chuti. Květák je lehce pikantní a opravdu moc dobrý.
Můžete si dát i trochu tatarky nebo zeleninový salát
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Květák v krustičce pečený vcelku
K receptu nejsou žádné komentáře.