Levandulový cheesecake

Kanyla Kuchařka:

dortová forma (23cm) Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 10 názorů

57

Suroviny

Korpus:
150 g sušenek
50 g rozpuštěného másla
Náplň:
500 g krémového sýra (Buko, Philadelphia)
100 g cukru krupice
15 g hladké mouky
3 celá vejce
40 ml smetany
3 lžičky levandulového extraktu (viz Pozn.)
Poleva:
150 g tučné zakysané smetany
15 c cukru moučka
2-3 lžičky levandulového extraktu
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Sušenky rozdrtit, smíchat s máslem, udusat na dno formy (peč. papír), předpéct 10min na 180°C. Nechat vychladnout (příp. na chvilku do mrazáku).

  2. Na náplň smíchat postupně všechny ingredience, RUČNĚ (tzn. ne šlehačem!!!-do hmoty by se neměly dostat vzduchové bubliny), nalít na korpus a péct v troubě NAD plechem s horkou vodou nejprve 15min na 180°C, pak 45min na 120°C.

  3. Smíchat ingredience na polevu, tu lehce rozetřít na cheesecake a vrátit do trouby ještě na 15min.

  4. Vyndat z trouby, nechat vychladnout při pokojové teplotě a pak ještě ideálně přes noc v lednici.

Poznámka

Pozn.: levandulový exktrakt - do půl dcl dobré vodky 1 lžíci sušeného květu levandule, zavíčkovat a cca po týdnu louhování je extrakt hotový.

www.luciedvorakova.blogspot.cz

Cake jsem pekla na jednu "venkovní" akci, takže foto je lehce táborákové =) Chuť je ovšem delikatesní, lehoučká, jemně navoňaná... a vůbec, zkuste to sami ;-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Levandulový cheesecake

  • Niki Niki(neregistrovaný)

    vyzkoušela jsem jako svůj první moučníkový počin a nemohu než pochválit tento recept ;-) povedl se mi a i když se nejdříve všichni doma ofrňovali, tak sklidil veliký úspěch :-K

    Odpovědět

  • Kanyla Kanyla(autorka receptu)

    vseumel: záleží, jak moc je vychlazený ;-)

    Odpovědět

  • vseumel vseumel

    Už jsem měla tu čest ho ochutnat a doporučuji počkat na chladnější dny. Nic ozvěžujícího to není, ale chutná docela dobře. :-p:yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    To je moc hezký moučník;-):yes::-puž si představuji tu vůni;-):yes:

    Odpovědět

  • Kanyla Kanyla(autorka receptu)

    katyvypl: mouky je cca jedna lžíce a je to patrně kvůli zahuštění. Taky jsemji tam nikdy předtím nedávala, ale jela jsem podle receptu, takže jsem ji dala. Nebylo to na chuti nijak (negativně) znát.

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

  • srettka srettka

    hmmmm:-p to zni velice zajimave:yes:
    p.s. ty si maaaa, levandulovaaaa:-))

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

  • katyvypl katyvypl

    Vidím poprvé, že se do hmoty dává i mouka...:-?:-O Já tedy mouku nikdy nedávám. Ale jinak fotka je nádherná! :-):yes:

    Odpovědět

  • holka ze severu holka ze severu

    Tak to je bomba. Co nejdřív vyzkousím a písnu. :yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: levandulovy extrakt levandulový dort levandulový koláč levandulove susenky recept na levandulovy dort levandulovy cheescake levandulovy dort recept recept na levandulové sušenky recept levandulové sušenky levandulové sušenky recept levandzlovy cheesecake recept levandulovy svatebni dort levandulový ruční papír levandulový sýr levandulovýcheesecake levandulový chesscake levandulovy cheskeake chesecake z levandule chessecake levandulovy levandulový korpus

Zapomněl/a jsem heslo