Levandulový cheesecake

Kanyla Kuchařka:

dortová forma (23cm) Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 10 názorů

57
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Suroviny

Korpus:
150 g sušenek
50 g rozpuštěného másla
Náplň:
500 g krémového sýra (Buko, Philadelphia)
100 g cukru krupice
15 g hladké mouky
3 celá vejce
40 ml smetany
3 lžičky levandulového extraktu (viz Pozn.)
Poleva:
150 g tučné zakysané smetany
15 c cukru moučka
2-3 lžičky levandulového extraktu
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Sušenky rozdrtit, smíchat s máslem, udusat na dno formy (peč. papír), předpéct 10min na 180°C. Nechat vychladnout (příp. na chvilku do mrazáku).

  2. Na náplň smíchat postupně všechny ingredience, RUČNĚ (tzn. ne šlehačem!!!-do hmoty by se neměly dostat vzduchové bubliny), nalít na korpus a péct v troubě NAD plechem s horkou vodou nejprve 15min na 180°C, pak 45min na 120°C.

  3. Smíchat ingredience na polevu, tu lehce rozetřít na cheesecake a vrátit do trouby ještě na 15min.

  4. Vyndat z trouby, nechat vychladnout při pokojové teplotě a pak ještě ideálně přes noc v lednici.

Poznámka

Pozn.: levandulový exktrakt - do půl dcl dobré vodky 1 lžíci sušeného květu levandule, zavíčkovat a cca po týdnu louhování je extrakt hotový.

www.luciedvorakova.blogspot.cz

Cake jsem pekla na jednu "venkovní" akci, takže foto je lehce táborákové =) Chuť je ovšem delikatesní, lehoučká, jemně navoňaná... a vůbec, zkuste to sami ;-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Levandulový cheesecake

  • Niki Niki(neregistrovaný)

    vyzkoušela jsem jako svůj první moučníkový počin a nemohu než pochválit tento recept ;-) povedl se mi a i když se nejdříve všichni doma ofrňovali, tak sklidil veliký úspěch :-K

    Odpovědět

  • Kanyla Kanyla(autorka receptu)

    vseumel: záleží, jak moc je vychlazený ;-)

    Odpovědět

  • vseumel vseumel

    Už jsem měla tu čest ho ochutnat a doporučuji počkat na chladnější dny. Nic ozvěžujícího to není, ale chutná docela dobře. :-p:yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    To je moc hezký moučník;-):yes::-puž si představuji tu vůni;-):yes:

    Odpovědět

  • Kanyla Kanyla(autorka receptu)

    katyvypl: mouky je cca jedna lžíce a je to patrně kvůli zahuštění. Taky jsemji tam nikdy předtím nedávala, ale jela jsem podle receptu, takže jsem ji dala. Nebylo to na chuti nijak (negativně) znát.

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka

  • srettka srettka

    hmmmm:-p to zni velice zajimave:yes:
    p.s. ty si maaaa, levandulovaaaa:-))

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

  • katyvypl katyvypl

    Vidím poprvé, že se do hmoty dává i mouka...:-?:-O Já tedy mouku nikdy nedávám. Ale jinak fotka je nádherná! :-):yes:

    Odpovědět

  • holka ze severu holka ze severu

    Tak to je bomba. Co nejdřív vyzkousím a písnu. :yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo