Jihočeská kulajda se zastřeným vejcem (Prostřeno)
Recept ještě nebyl hodnocenKulajda je velmi oblíbenou a tradiční polévkou naší kuchyně. Snoubí se v ní chutě aromatického kopru, jemné smetany, brambor a vajíček. V zimě zahřeje a v létě osvěží,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kulajda je velmi oblíbenou a tradiční polévkou naší kuchyně. Snoubí se v ní chutě aromatického kopru, jemné smetany, brambor a vajíček. V zimě zahřeje a v létě osvěží,…
Řeřicha je oblíbená pro svou výraznou kořenitou chuť a aroma. Je nabitá vitamíny a minerály a s ostatní neméně výraznou zeleninou, tvoří bohatý základ této famózní…
Jemný a delikátní chřest, který je nutné před tepelnou úpravou vždy oloupat, si skvěle rozumí s různými omáčkami, nejen s oblíbenou holandskou. Pokud si na omáčky…
Nevíte jak upotřebit bohatou úrodu kedluben? Vyzkoušejte tento snadný recept na máslové kedlubny, podávané s vařeným vejcem. Za pomoci mikrovlnné trouby vše zvládnete…
Polévka je grunt. A pokud je plná dobrých věcí, tak to platí dvojnásob. Využijte krátké, ale intenzivní sezóny chřestu a připravte doma lahodnou chřestovou polévku s…
Dezert tiramisu se těší velké popularitě a navíc je opravdu hříšně dobrý. V originálním receptu se používá mascarpone, to ale můžeme nahradit zakysanou smetanou…
Sezóna medvědího česneku, který má spoustu blahodárných účinků na naše zdraví, je opravdu krátká. Neváhejte a využijte tuto oblíbenou jarní bylinku v kuchyni. Připravit…
Králičí maso má velice jemnou chuť a navíc také nízký obsah tuku. Perfektně se tak hodí do redukční diety, i do té nízkosacharidové. Šťavnaté maso podáváme s hrníčkovým…
Místo běžných zapékaných těstovin vyzkoušejte stylové jednoporcové zapékací misky. Restovaná zelenina s těstovinami, spojená bešamelovou omáčkou, zasypaná sýrem a…
Z rýže můžeme připravit mnoho rozličných pokrmů a třeba i dezertů. Ta se stala základem pro nepečené kuličky ochucené banánem a pudinkovým práškem. Obalené v kokosu nebo…
Šunková kometa z listového těsta ozdobí vánoční stůl. Potěší nejen vzhledem, ale i výbornou chutí. Listové těsto je plněné bešamelem ochuceným šunkou a smetanou. Šunkou…
Nalaďte se na sváteční zimní atmosféru s tímto voňavým smaženým dezertem. Hvězdičky vykrojené z toustů pomazaných marmeládou v těstíčku z provoněné smetany, potřete…
Nalaďte se na sváteční zimní atmosféru s tímto voňavým smaženým dezertem. Hvězdičky vykrojené z toustů pomazaných marmeládou v těstíčku z provoněné smetany, potřete…
Burgery můžou chutnat skvěle i bez masa, stačí dobře zvolit náplň. Tyto burgery potřeme bazalkovým pestem, přidáme pečenou papriku, lilek a sýr halloumi. Sýr se při…
I bez masa připravíme zajímavé a lahodné jídlo. Houskové knedlíky se špenátem a bílkovým sněhem jsou pěkně nadýchané. Doplníme je pórkovým přelivem, který je velmi jemný…
Masovou směs s kari jistě připravujeme pravidelně. Ozvláštnit se dá kořením, různými druhy zeleniny a nebo třeba také špetkou tradičního japonského čaje matcha. Omáčce…
Tato jednoduchá kombinace chutí je velmi lahodná. Losos je díky marinádě z citronu a pomeranče voňavý a svěží. Podáváme ho s jemným pyré z červené řepy a brambor. Pyré…
Hrušky nepatří jen do moučníků. Vepřový plátek v kombinaci s jemnou omáčkou z bílého vína a smetany s restovanými hruškami vás svou lahodnou chutí jistě překvapí.…
Úrodu lískových oříšků můžete uschovat různými způsoby. Jedním z nich je také možnost je naložit do karamelu a mít tak vždy po ruce něco dobrého na zub. Sladkost…
Jáhly jsou často opomíjenou bezlepkovou obilovinou, přitom z nich můžete připravit skvělé pokrmy. Zejména ty sladké, jako je tento nákyp. Mezi dvě jáhlové vrstvy…
Na oslavách a posezeních s přáteli by nemělo chybět dobré občerstvení. Vyzkoušejte třeba tyto jednoduché košíčky z hořčicového těsta. Náplň připravíte z krémového sýra,…
Kachna s perníkovou nádivkou, to je pečínka jedna báseň. Nasládlá vůně perníkového koření a švestek se bude linout celým bytem, až budete tuto dobrotu péct. Buďte však…
Tyto drobné koláčky jsou velmi křehké a křupavé a na jazyku se jen rozplynou. Připravíme je z křehkého těsta, naplníme je výbornou čokoládovou náplní a voňavými…
Hlavní roli v tomto jednoduchém jídle hraje obyčejná mrkev. Její sladká chuť se skvěle doplňuje se smetanovou omáčkou a jemně pikantní brynzou. Mrkev s omáčkou zapečeme…