Mátová zmrzlina
Recept ještě nebyl hodnocen1) Zahřejeme mléko, cukr, 250 ml šlehačky a sůl. Až bude teplé přidáme mátové lístky. Počkáme až máta pustí barvu a pak odstavíme na 1 hodinu. 2) Po hodině vyndáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
1) Zahřejeme mléko, cukr, 250 ml šlehačky a sůl. Až bude teplé přidáme mátové lístky. Počkáme až máta pustí barvu a pak odstavíme na 1 hodinu. 2) Po hodině vyndáme…
Korpus: Sušenky si nadrtíme najemno a smícháme s rozpuštěným máslem. Touto směsí si vysteleme kulatou formu - dno dáme do vyhřáté trouby na 180 stupnu. Pečeme 8 minut. …
Jenoduchá (Britsko-)Indická kořeněná rajčatová omáčka s tofu a koriandrem. Skvělé k rýži či indickému chlebu, např. česnekovému Naanu. Tofu rozkrojte podélně na dva…
Žloutky utřeme se solí a moučkovým a vanilkovým cukrem.Přidáme vanilkové aroma, našlehanou smetanu, tuhý snih z bílků a nakonec čokoládu.Dáme do formiček na zmrzlinu…
Maso pomeleme, paprikové lusky zbavíme jadérek, cibuli nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme, houby očistíme a pokrájíme, housku nakrájíme na plátky, pokropíme…
Maso nakrájíme na nudličky, šalotku a papriky na kousky. Rozehřejeme olej a maso zprudka opečeme, osolíme a opepříme.Přidáme papriky, šalotky a houby. Chvíli restujeme,…
Dáme vařit těstoviny podle návodu na obale.Brokolici rozebereme na růžičky, hlívu ústřičnou natrháme na 1 cm nudličky, cibuli a kapii nakrájíme na kostičky.Brokolici…
Chleba a klobásky buď rozmixujeme nebo nebo pořádně promícháme. Česnek, řapík celeru, petrželovou nať pokrájíme najemno. Veškeré ingredience potom smícháme, osolíme,…
Vajíčka si rozdělíme na bílky a žloutky dáme do mísy. Z bílků a špetky soli vyšleháme sníh a dáme ho do lednice, než si uděláme těsto. Ke žloutkům přidáme moučkový cukr…
Nejdříve rozehřejeme čokoládu a necháme vychladnout. Z bílků ušleháme hustý sníh. Žloutky třeme s cukrem do husté bílé pěny, do které pomalu zašleháme vychladlou…
Nasekanou cibuli podusíme asi 2 minuty na másle.Houby očistíme, omyjeme, větší překrojíme a přidáme je k cibuli, přelijeme vínem a přikryté dusíme 5 až 8 minut. …
Maso naklepeme, nařízneme, z obou stran osolíme, z jedné opepříme, z druhé očesnekujeme. Na troše oleje zpěníme kostičky cibule, vložíme maso a zprudka opečeme, aby se…
Špagety uvaříme v osolené vodě, mrkev očistíme a uvaříme také.Pak špagety slijeme, vychladíme mrkev pokrájíme na nudličky, smícháme s plátky okurek a zálivkou ušlehanou…
Kuracie stehna osolime a prudko opecieme na oleji a masle. Podlejeme trochou vody, pridame kecup, korenie a priblizne 40 minut dusime na slabom ohni, prikryte. Zemiaky…
Z lososa stahneme kuzi, omyjeme jej a radne ususime. Vymazeme plech olejem a vlozime do nej pripravene porce lososa, osolime a dame na plotnu. Je dulezite mit maso v…
Sýr rozmícháme ve vlažné smetaně. Těstoviny vložíme do vymazaného pekáčku spolu s nakrájeným masem, prosypeme bylinkami a zalijeme smetanou. Osolíme, je-li třeba.…
Rybíz zbavíme nečistot a pořádně ho propláchneme. Dáme do vyšší nádoby společně s mlékem. Ponorným mixérem vyšleháme.Přelijeme přes cedník a zbavíme zrníček. Přidáme k…
Kuskus premiešame s olejom, zalejeme vriacou vodou, zakryjeme a necháme 10 minút postáť. Potom premiešame a necháme vychladnúť.Uvarenú sóju (alebo bielu fazuľu)…
Z jabĺk odrežeme hornú časť a vyrežeme jadrovník. Potom jablká vydlabeme. Vnútrajšok potrieme citr. šťavou, osolíme, opipríme.. Do mletého mäsa primiešame nadrobno…
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny a postupně přisypáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Poté přilijeme smetanu a těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy. Dáme…
Papriky očistíme,zbavíme jadérek a přepůlíme. Cibuli nakrájíme na drobno a dáme na pánev s olejem osmažit.Poté přidáme maso a osmahneme,přidáme sůl a koření a rýži…
Nejdříve dáme do kastrolku smetanu, máslo a ochutíme nakrájeným česnek na platky, provensálským kořením, osolíme a zahřejeme. Do horké smetany vmícháme oloupané a…
Korpus: Vyšleháme vajíčka se smetanou, cukrem a máslem do pěny. Smícháme mouku s práškem do pečiva a přimícháme kakao, pak vmícháme do vyšlehané pěny. Dobře…
Zemiaky nešúpeme pred varením, aby nič nestratili zo svojej chute. Spomínam zemiaky na pečenie a to z jedného jediného dôvodu - existujú 2 typy zemiakov - zemiaky, ktoré…