Kuskusové karbanátky

Suroviny

300 g kuskusu
1 lžička oleje
1 cibule
3 stroužky česneku
150 g uvařené sóji nebo bílých fazolí
1 vejce
2 lžíce sekané fenyklové natě
pepř
sůl
Dresink:
180 g kyselé smetany
3 lžíce olivového oleje
šťáva z ½ citronu
1 lžíce sekané fenyklové natě
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kuskus premiešame s olejom, zalejeme vriacou vodou, zakryjeme a necháme 10 minút postáť. Potom premiešame a necháme vychladnúť.

  2. Uvarenú sóju (alebo bielu fazuľu) rozmixujeme alebo zomelieme na mäsovom mlynčeku.

  3. Kuskus premiešame so sójou (fazuľou), vajíčkom, nadrobno nakrájanou cibuľou, prelisovaným cesnakom, fenyklom, korením a soľou. Dobre prepracujeme.
    Z masy tvoríme fašírky. Fašírky vyprážame na z oboch strán na oleji.

  4. Všetky ingrediencie na dresing dobre premiešame.
    Fašírky podávame s dresingom.

Komentáře k receptu Kuskusové karbanátky

  • tejaja tejaja (autorka receptu)

    KatkaMachovka: Je mi ľúto, že sa vám to nepodarilo, ale robím ich, vždy sú v poriadku. Pozrite na fotky. Masu treba nielen premiešať, ale normálne prepracovať. Tým sa suroviny dobre spoja. K tuku...najčastejšou príčinou priveľkého nasiaknutia je nízka teplota oleja pri smažení. Tu vám poradím: pri vyprážaní čohokoľvek stačí dať do panvice niekoľko koliesok mrkvy, jednak sa vám nič nepripáli a jednak jedlo nenasiakne veľa tuku. ;-)

    Odpovědět

  • KatkaMachovka KatkaMachovka

    Chuťově byly celkem dobré, ale první várku jsem musela vyhodit, vůbec to nedrželo při smažení pohromadě, úplně se na pánvi rozpadly. Přidala jsem trochu strouhanky a pak to bylo lepší, ale nasákly do sebe hodně tuku.

    Odpovědět

  • Jaromira18 Jaromira18

    Velice bych si pochutnala.:yes::-K

    Odpovědět

  • Marie Svarcova Marie Svarcova