

Závitky s nádivkou
Suroviny
- 10 plátků prorostlé anglické slaniny
- 5 plátků vepřové kýty (paličkou rozklepeme na tenké plátky)
- sůl
- pepř
- Nádivka:
- 100 g bílého chleba
- 300 g klobásek (vinná klobása-střívka odstranit)
- 2 vejce
- 2 stroužky česneku
- velká hrst celerové natě (z bulvového celeru)
- velká hrst petrželové nati
- 3 jablka oloupaná nastrouhaná nahrubo
- 100 g vlašských ořechů nahrubo nasekaných
- 1 lžička kari
- citronová kůra z řádně očištěného citrónu
- citronová šťáva z 1/2 citrónu
- sůl
- pepř
- smetana
- citronová šťáva
Postup přípravy receptu
Chleba a klobásky buď rozmixujeme nebo nebo pořádně promícháme.
Česnek, řapík celeru, petrželovou nať pokrájíme najemno.
Veškeré ingredience potom smícháme, osolíme, opepříme a prohněteme, až se vše pěkně spojí.
Nádivkou pokládáme na slaninu a rozklepané a osolené plátky masa a stočíme. Není potřeba spojovat párátkem atd.
Vložíme do pekáčku, nebo zapékací misek. Samostatně slaninové závitky (pečou se méně) a samostatně masové závitky.
Podlijeme trochou vody a pečeme na 200st.– slaninové asi 30 min, masové 45min.
Potom podlijeme smetanou, zakápneme podle chuti citron. šťávou a chvíli prohřejeme.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: časopis Apetit (vánoční nádivka-chléb nahradíme jedlými kaštany)
Nádivkou můžete plnit jak krůtu, tak i kuře,pokud zůstane nádivka, je výborné ji dát i vedle masa.
Nic složitého a výsledek sváteční.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Závitky s nádivkou
-
Věrko zkus, je to opravdu jednoduché. Původní recept byl jen se slaninou, ale já raději s masem. A ty ořechy v tom pěkně křupou.
Poprvé jsem vařila tříbarevnou rýži a manžel se ptal, co mi tam napadalo za smetí
-
Tenhle recept se mě moc líbí. Není to vůbec složitý a jak to hezky na talíři vypadá.
-
Je to fantazie, gratuluji
+
-
to je krása
a ta fotka
+1
-
Jahoda
děkuji
, vinná klobása na plnění je vděčná
a chuť je báječná
-
Cardanko, dopsala jsem do receptu
-
Jahoda
tak to nemá
chybu
taková dobrota přijde k duhu
, malý dotaz klobáskou je myšlena vinná či smetanová
u receptíkukrásné fotky
já v oblíbených uloženo a 8.bodíku zaslouženě uděleno
-
Celý ten recept je super, ovšem ten vyfintěný pórek u talíře mne dostal
-
Nádhera
-
rebeka, asi jsem to blbě napsala, ale prostě jsem použila jen listy bulvového celeru, stonky mám jak keře, tak ty ne
-
No nejsem autor, ale šupsnul bych tam listy asi z bulvového, mají výraznější vůní,z toho řapíkatého je nejlepší ten řapík, ale nevím.
-
NO MŃAMKA A FOTA ÚŽASNÉ
-
noo paráda
celer řapíkatý nebo bulvový a použít jen listy
-
Hmm, dala bych si