Pečený losos s křenovou omáčkou

christynka20 Kuchař: christynka20

Ryby 5 názorů

Suroviny

80 dkg pricnych rezu (podkovy) z lososa
1 lzice oleje
1 lzice masla
sul
Na omacku:
250 ml kysele kremovite smetany
1 lzicka cukru
sul
1 lzicka citronove stavy
1 lzicka worchestru
3 vrchovate lzice strouhaneho krenu
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z lososa stáhneme kůži, omyjeme jej a řádně usušíme.

  2. Vymažeme plech olejem a vložíme do něj připravené porce lososa, osolíme a dáme na plotnu. Je důležité mít maso v pekáčku, protože se potom bude dávat do trouby.

  3. Na plotně osmažíme, často maso otáčíme. Asi 5 minut.

  4. Po 5 minutách dáme na každý kousek máslo a vložíme do trouby. Pečeme při 180-210 °C na 15-20 minut.

  5. Po upečení vyjmeme z trouby a polijeme omáčkou.

  6. Příprava omáčky: Smetanu, cukr, worchestrovou omáčku a citrónovou stavu našleháme a nakonec vmícháme nastrouhaný křen. Je-li potřeba, osolíme.

Poznámka

Priloha: pecivo, brambory varene a pecene.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Pečený losos s křenovou omáčkou

Tématické fráze: losos s křenovou omáčkou losos s citronovou omáčkou losos s krenem recept losos s citronovou omáčkou pečený losos podkovy křenová omáčka s rybou losos křenová omáčka pečený losos v troubě losos recepty s křenovou omáčkou pečený losos zapečený losos se smetanovou omáčkou losos v troube podkovy losos s omackou pečený plněný losos křenová omáčka na losos křenová omáčka na rybu babicovy dobroty recepty pečený guláš losos podkovy recept losos pečený na smetaně křenová omáčka s lososem

Zapomněl/a jsem heslo