Bruschetta s hříbkovou pomazánkou

Bahula Kuchařka: Bahula

Doba přípravy: 20 minut Slané pečivo 19 názorů

Suroviny

1 bageta
olivový olej
1/2 cibule
1 PL másla
300 g čerstvých(mražených) hřibů
3 PL bílého vína
150 ml smetany
sůl
pepř
oregáno
1 PL nasekané petrželky
1 stroužek česneku
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nasekanou cibuli podusíme asi 2 minuty na másle.

  2. Houby očistíme, omyjeme, větší překrojíme a přidáme je k cibuli, přelijeme vínem a přikryté dusíme 5 až 8 minut. Odebereme 3 lžíce a zbytek rozmixujeme.

  3. Vmícháme smetanu a opět povaříme do zhoustnutí. Potom osolíme, opepříme, okořeníme oreganem a česnek.

  4. Přidáme zbývající kousky hub, prohřejeme a jeli třeba podle chuti dokořeníme.

  5. Směs navršíme na olivovém oleji opečené plátky bagety a posypeme sekanou petrželkou.

    Podáváme horké.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Bruschetta s hříbkovou pomazánkou

  • babula2 babula2

    Dnes jsem tuto mňamku uvařila z pravých hřibů a musím konstatovat, že je to fakt vynikající. Posílám bodíka a ukládám do oblíbených. :yes::-p

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    I já bych se natáhla;-)Mňam:-p:yes::-K

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    Tak to je chuťovka přímo k spapání:-8dala bych si s velkou chutí:yes::yes:

    Odpovědět

  • dzungila dzungila

    Mlask!:-p Paráda!:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Velice lákavé :-p:yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Krásně křupavý recept, nádherně naservírovaný a pěkně nafocený, skoro bych si i sáhla přes monitor:yes::-D:-K

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    To bude veliká dobrota :yes::yes::-p:-K

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Povedená chuťovka Evi;-):-p:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • senky senky

    Krásná fotka:yes::yes: já tedy neochutnám (hřiby nee), ale mému spolubydlícímu by určitě moc chutnalo:-)

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Povedená chuťovka :-O:-O:-O

    Odpovědět

  • :(( :(((neregistrovaný)

    Topinka, no. Jen s cizím názvem.

    Odpovědět

  • maris maris

    Moc pěkné - já už ale taky bohužel je s mraženými;-):-p:-)

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    krásný receptík..no děvčata z Moravy a severních čech hříbky ještě nasbírají lehce,ostatní méně:yes::-K:-K:-K

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    No neříkej, že máš ještě čerstvé hříbky:-)) - já už les vzdala, ty provokuješ s touhle krásou:yes:, tak zítra vyrazím:-D

    Odpovědět

  • A-kucharka-Z A-kucharka-Z

    Můžu se zeptat, šla by tahle dobrota z hříbků mražených? Čerstvé už totiž asi nenasbírám....leda bych jako Maruška šla ke 12ti měsíčkům. .-)

    Odpovědět

1 2

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: hříbková pomazánka na topinky hříbková pasta na topinky hříbková smes na topinky hripkova smes na topinky recept hripkova omáčka hříbková pomazánka na topinku hribkova omacka na topinku topinka s hříbkovou směsí pravá bruschetta recepty hribkova smes na topinku hříbková na topinky hříbková směs na topinku recept hříbková pomazánka na topinky

Zapomněl/a jsem heslo