Bruschetta s hříbkovou pomazánkou

Bahula Kuchařka: Bahula

Doba přípravy: 20 minut Slané pečivo 19 názorů

Suroviny

1 bageta
olivový olej
1/2 cibule
1 PL másla
300 g čerstvých(mražených) hřibů
3 PL bílého vína
150 ml smetany
sůl
pepř
oregáno
1 PL nasekané petrželky
1 stroužek česneku
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nasekanou cibuli podusíme asi 2 minuty na másle.

  2. Houby očistíme, omyjeme, větší překrojíme a přidáme je k cibuli, přelijeme vínem a přikryté dusíme 5 až 8 minut. Odebereme 3 lžíce a zbytek rozmixujeme.

  3. Vmícháme smetanu a opět povaříme do zhoustnutí. Potom osolíme, opepříme, okořeníme oreganem a česnekem.

  4. Přidáme zbývající kousky hub, prohřejeme a je-li třeba, podle chuti dokořeníme.

  5. Směs navršíme na olivovém oleji opečené plátky bagety a posypeme sekanou petrželkou.

    Podáváme horké.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 86 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bruschetta s hříbkovou pomazánkou

  • babula2 babula2

    Dnes jsem tuto mňamku uvařila z pravých hřibů a musím konstatovat, že je to fakt vynikající. Posílám bodíka a ukládám do oblíbených. :yes::-p

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    I já bych se natáhla;-)Mňam:-p:yes::-K

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    Tak to je chuťovka přímo k spapání:-8dala bych si s velkou chutí:yes::yes:

    Odpovědět

  • dzungila dzungila

    Mlask!:-p Paráda!:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Velice lákavé :-p:yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Krásně křupavý recept, nádherně naservírovaný a pěkně nafocený, skoro bych si i sáhla přes monitor:yes::-D:-K

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    To bude veliká dobrota :yes::yes::-p:-K

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Povedená chuťovka Evi;-):-p:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • senky senky

    Krásná fotka:yes::yes: já tedy neochutnám (hřiby nee), ale mému spolubydlícímu by určitě moc chutnalo:-)

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Povedená chuťovka :-O:-O:-O

    Odpovědět

  • :(( :(((neregistrovaný)

    Topinka, no. Jen s cizím názvem.

    Odpovědět

  • maris maris

    Moc pěkné - já už ale taky bohužel je s mraženými;-):-p:-)

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    krásný receptík..no děvčata z Moravy a severních čech hříbky ještě nasbírají lehce,ostatní méně:yes::-K:-K:-K

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    No neříkej, že máš ještě čerstvé hříbky:-)) - já už les vzdala, ty provokuješ s touhle krásou:yes:, tak zítra vyrazím:-D

    Odpovědět

  • A-kucharka-Z A-kucharka-Z

    Můžu se zeptat, šla by tahle dobrota z hříbků mražených? Čerstvé už totiž asi nenasbírám....leda bych jako Maruška šla ke 12ti měsíčkům. .-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: hříbková pomazánka na topinky hříbková pasta na topinky hříbková smes na topinky plněné slané košíčky slane plněne košíčky hripkova smes na topinky vinikajici bruscheta recept na slané košíčky recept hripkova omáčka hříbková pomazánka na topinku hribkova omacka na topinku topinka s hříbkovou směsí pravá bruschetta recepty hribkova smes na topinku hříbková na topinky hříbková směs na topinku recept hříbková pomazánka na topinky

Zapomněl/a jsem heslo