Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 391 kJ / 1 527 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 148,74 g |
Tuky | 55,21 g |
Vláknina | 32,64 g |
Cholesterol | 676 mg |
Sodík | 517 mg |
Sůl | 0,89 g |
Sacharidy | 94,98 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso pomeleme, paprikové lusky zbavíme jadérek, cibuli nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme, houby očistíme a pokrájíme, housku nakrájíme na plátky, pokropíme mlékem a necháme částečně rozmočit.
Krok 2: Na troše oleje osmažíme cibuli do sklovita, přidáme houby, osolíme, opepříme a dusíme do měkka.
Přidáme petrželku a necháme vychladnout. Krok 3: Do masa přidáme vejce, česnek, papriku, smetanu, rozmočenou housku a podušené houby. Osolíme, opepříme, dobře promícháme, naplníme paprikové lusky a dáme odpočinout do lednice. Krok 4: Mezitím uděláme omáčku. Na rozpuštěném másle s trochou oleje osmažíme cibuli do sklovita, zaprášíme moukou a uděláme světlou jíšku.
Přidáme pasírovaná rajčata, rajčatové pyré a potřebné množství vývaru, abychom měli požadovanou hustotu.
Ochutnáme a je-li potřeba, dochutíme solí, pepřem a třtinovým cukrem. Krok 5: Omáčku přendáme do PH, přidáme naplněné paprikové lusky, bobkový list, nové koření, kuličky pepře a nastavíme na LOW 6 hodin. Po uplynutí této doby papriky vyndáme, omáčku přecedíme, ještě jednou ochutnáme, dochutíme a papriky opět vrátíme. Krok 6: Můžeme podávat s knedlíkem, těstovinami, nebo i s rýží. Já volila špekové knedlíky.
Přidáme petrželku a necháme vychladnout. Krok 3: Do masa přidáme vejce, česnek, papriku, smetanu, rozmočenou housku a podušené houby. Osolíme, opepříme, dobře promícháme, naplníme paprikové lusky a dáme odpočinout do lednice. Krok 4: Mezitím uděláme omáčku. Na rozpuštěném másle s trochou oleje osmažíme cibuli do sklovita, zaprášíme moukou a uděláme světlou jíšku.
Přidáme pasírovaná rajčata, rajčatové pyré a potřebné množství vývaru, abychom měli požadovanou hustotu.
Ochutnáme a je-li potřeba, dochutíme solí, pepřem a třtinovým cukrem. Krok 5: Omáčku přendáme do PH, přidáme naplněné paprikové lusky, bobkový list, nové koření, kuličky pepře a nastavíme na LOW 6 hodin. Po uplynutí této doby papriky vyndáme, omáčku přecedíme, ještě jednou ochutnáme, dochutíme a papriky opět vrátíme. Krok 6: Můžeme podávat s knedlíkem, těstovinami, nebo i s rýží. Já volila špekové knedlíky.
Zveřejněno 13. 11. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Paprikový lusk plněný houbovou masovou směsí v rajské omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/74Dw
Moje poznámka
Paprikový lusk plněný houbovou masovou směsí v rajské omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/74Dw
Nejnovější recepty
Jablečno-tvarohový cheesecake na plech
Přidáno před 2 hodinami
Bábovka z cukety
Přidáno před 3 hodinami
Losos se žampiony a brokolici v asijské omáčce
Přidáno před 3 hodinami
Meruňková zmrzlina s tvarohem a toppingem
Přidáno před 14 hodinami
Meruňkový páj
Přidáno před 17 hodinami
Třešňový džem s griotkou
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jemná rybí pomazánka
Valis před 25 minutami
Rybí pomazánka moje
Valis před 25 minutami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Ilias před 36 minutami
Bramborový chleba III.
Jara24 před 3 hodinami
Mini Pavlova
MichaelaM před 4 hodinami
Šneci z listového těsta
Kava 2 před 12 hodinami
Meruňkový koláč s drobenkou
AndreaAbb před 14 hodinami
Hop do vody - přílohové noky
hanaw před 15 hodinami
Cuketová omáčka na špagety
rejt9 před 17 hodinami
Tématické fráze:
plněný paprikový lusk s rajskou omackou,
recept na paprikový lusk,
paprykový lusk,
jak rozredit rajskou omáčku,
rajsky lusk,
paprikový lusk s rajskou omáčkou,
plněný paprikový lusk s rajskou omáčkou videorecept,
paprikové lusky s rajskou omáčku,
plněný paprikový lusk s pikantni rajskou omáčkou,
papriky s houbami
Suroviny:
plec vepřová,
houby,
vejce,
houska,
cibule,
paprika,
smetana,
houska,
petrželka,
pepř,
sůl,
olej,
cibule,
máslo,
olej,
mouka hladká,
bobkový list,
pepř,
koření nové koření,
pasírované rajčata,
pyré rajčatové,
vývar,
cukr třtinový,
sůl,
pepř,
lusk paprikový
Komentáře (9)