Nejjednodušší dvacetiminutová večeře bez masa

medanek Kuchařka: medanek

Bezmasá jídla 2 názory

Suroviny

½ brokolice
1 velká cibule
3 trsy hlívy ústřičné
1 smetana
1 sklenička tomate-mandel pesto
hrst nasekané petrželky
olivový olej
sůl
bílý pepř
1 menší kapie
Dále:
250 g těstovin ,,Orecchiette tricolore“ (nebo jaké máme)
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit těstoviny podle návodu na obale.

  2. Brokolici rozebereme na růžičky, hlívu ústřičnou natrháme na 1 cm nudličky, cibuli a kapii nakrájíme na kostičky.

  3. Brokolici dáme vařit do osolené vody cca 5-7 minut. Nesmí být měkká, ale al dente. Přendáme ji na chvíli do studené vody, aby si zachovala barvu.

  4. Hlívu ústřičnou a cibuli restujeme na troše oleje do změknutí a sklovita. Osolíme, opepříme, zalijeme smetanou a vaříme, než se omáčka trochu zredukuje.
    Přidáme pesto, nasekanou petrželku a již krátce necháme povařit. Ochutnáme a je-li potřeba, ještě dochutíme solí a pepřem.

  5. Uvařené těstoviny zakápneme olivovým olejem, posypeme na kostičky nakrájenou kapií a můžeme již servírovat.
    Servírujeme s horkou omáčkou, brokolicí, zdobené čerstvou petrželkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Nejjednodušší dvacetiminutová večeře bez masa

Zapomněl/a jsem heslo