Nakládaný česnek v oleji
Recept ještě nebyl hodnocenNaložený česnek je jemnější než čerstvý, a proto se skvěle hodí k zelenině, masu, ale i jako samotný "mls". Bez zavařování vydrží i několik měsíců a stále si zachová…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 0 kJ / 0 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 28,00 g |
Sůl | 70,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Naložený česnek je jemnější než čerstvý, a proto se skvěle hodí k zelenině, masu, ale i jako samotný "mls". Bez zavařování vydrží i několik měsíců a stále si zachová…
Tento recept je variací klasických karbanátků, která přináší do vaší kuchyně nové chutě a vůně. Šťavnaté krůtí maso je obohaceno o sýr, který se krásně rozteče, šunku,…
Syrovou řepu oloupeme a nakrájíme na slabé plátky.Zapékací misku vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.Do misky klademe vrstvu řepy, posypeme bylinkovou solí, opepříme,…
Křenová pomazánka je jemně pikantní a krémová, ideální pro milovníky výraznějších chutí. Spojení pomazánkového másla, žervé a křenu vytváří lahodný základ, který můžete…
Oloupaný celer rozstrouháme najemno a vmícháme do vajec, rozšlehaných s mlékem a ostatními přísadami, na lívanečníku smažíme lívanečky. Lze podávat i s bramborovou kaší
Pokud dáváte přednost krémovým polévkám, je tento recept pro vás jak stvořený. Polévka z pečené zeleniny je plná chuti a díky batátu je příjemně nasládlá. Podáváme ji s…
Brambory opereme a uvaříme ve slupce. Vysypeme na vymaštěný plech a pomačkáme šťouchadlem - takovým tím vlnkovatým. Osolíme bylinkovou solí (nebo obyč. solí a okořeníme…
Celer je všestranná zelenina, ze které můžeme připravit například vynikající polévku ochucenou kari kořením. Podáváme ji s opečenou vekou, kterou pokapeme olejem a…
Brambory omyjeme a vaříme ve slupce cca 20 minut. Scedíme a dáme stranou. Zchladlé oloupeme. Brokolici rozebereme na růžičky a 5 minut povaříme.Na pánvi rozehřejeme …
Slané tyčinky připravené ve zdravější verzi z celozrnné mouky, mrkve, tvarohu a másla jsou skvělým slaným pohoštěním. Příprava je velmi rychlá a jednoduchá, do půl…
Muffiny nemusí být pouze sladké. Výborný receptem na dýňovou sezónu jsou tyto slané muffiny. Kromě dýně v nich najdeme třeba uzené maso a lahodný sýr. Věřtě, že i tyto…
Špenát částečně rozmrazíme a podusíme na teflonové pánvi do měkka, podle potřeby podléváme vodou nebo mlékem. Během dušení přidáme podle chuti česnek, sůl či další…
Očistíme zeleninu a nakrájíme mrkev na kolečka (můžeme si pohrát), rozebereme květák na malé růžičky, fazolky pokrájíme nebo použijeme mražené.Brambory oškrábeme,…
Změklé máslo smícháme s utřeným česnekem, nasekanou bazalkou, pepřem, solí, a prov. bylinkami. Bagetu nakrájíme na šikmá kolečka a lehce opečeme v topinkovači.…
Fazole nechte přes noc namočené ve studené vodě.Do jednoho hrnce nalijte vývar, přidejte fazole a špek a uvařte doměkka. Cibuli, celer, petržel a mrkev nahrubo…
Krůtí stehna stáhnu z kůže ke kosti, ale neodřežu, nechám na kosti. Udělám si nádivku- namočit chléb, osmažit slaninu, z vaj. bílků sníh a vše smíchat a dochutit…
Tuňák s pečenou zeleninou je skvělou volbou pro ty, kteří hledají zdravé a chutné jídlo plné barev a chutí. Kombinace šťavnatého tuňáka a pečené zeleniny jako jsou lilek…
Nejdříve si na másle osmažíme strouhanku a dáme vychladit.Brokolici rozebereme na malé růžičky a jen spaříme ve vroucí vodě.Zapékací misku vymažeme tukem a vysypeme…
Připravte si křupavé placky s cuketou, bramborem a mrkví, které spojují jemnost čerstvé zeleniny s dokonale vyváženou chutí. Tyto lahodné a výživné placičky jsou moc…
V olivovém oleji rozmícháme prolisovaný česnek a nasekanou bazalku. Bagetu nakrájíme na šikmá kolečka a ty opečeme v topinkovači(lehce). Kolečka poklademe na plech…
V jednoduchosti je krása. Jelikož je roláda sama o sobě opravdu pěkně barevně zabalený skvost, hodí se na oslavy, pro hosty, ale můžete si s ní udělat radost i jen tak…
Chuť vepřové krkovice nejlépe vynikne, když ji den předem naložíme do dobře okořeněné marinády. Druhý den maso pomalu upečeme, neztratí tak nic ze své šťavnatosti.…
Na jaře snad každý rád odlehčí jídelníček. To pak třeba na večeři můžete připravit tuto snadnou, ale výživnou pomazánku. Je z tvarohu, zakysané smetany a nadrobno…
Lehký oběd nebo večeře, zeleninový salát s krabími tyčinkami a vařeným vajíčkem je chutný, zdravý a ideální při redukci váhy. Dopřejte si ho s celozrnným pečivem, nebo…