Tofu na paprice

Tenebres Kuchařka: Tenebres

Doba přípravy: asi 20 -30min + 30min (naložené tofu) 2 porce Bezmasá jídla 6 názorů

Suroviny

1 kostka tofu natural (200g)
cca 1,5 zakysané smetany (200g)
máslo
hladká mouka (já použila celozrnou)
sojová omáčka
zeleninový bujón (1/2)
koření:
- paprika pálivá
- paprika sladká
- provensálské bylinky
- bylinková sůl (nebo vegeta)
- pepř
- kmín (drcený)
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Tofu nakrájíme na menší kostičky, dáme do misky, posypeme bylinkovou solí, pepřem, trochou mletého kmínu, špetkou provensálského koření, pálivou a sladkou paprikou a zalejeme sojovou omáčkou (asi 2 lžíce - zbytek dolejeme vodou tak, aby tofu bylo ponořené). Necháme v lednici odležet alespon půl hodiny.

  2. V hrnci si rozehřejeme trochu másla, přidáme tofu (spolu s trochou marinády - zbytek vylijeme) a opečeme. Podlijeme vodou, přivedeme k varu a přidáme 1/2 zel. bujonu.

  3. Necháme povařit, mezitím smícháme kys. smetanu s moukou (cca lžíce - záleží i na hustotě smetany)a přidáme do hrnce. (Pokud by chuť byla stále "vodová" klidně přidáme smetanu).

  4. Přisypeme sladkou papriku, trochu pálivé a trochu pepře (ostřejší je lepší), popř. i sůl.

  5. Necháme trochu povařit, pokud je omáčka stále řídká, pak vaříme trochu déle (vyvaří se část vody) nebo můžeme přimíchat ještě trochu jíšky (stačí mouka rozmíchaná v malém množství vody). Můžeme podávat s knedlíkem, těstovinami nebo rýží.

Poznámka

Recept mám od kamarádky, která mi řekla: "Pokud chceš ochutnat tofu, dám ti recept, díky kterému si ho rovnou zamiluješ ;)"

A musím uznat, že mi to chutnalo dokonce mnohem víc, než opravdové kuře na paprice.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Tofu na paprice

  • BronislavaP BronislavaP

    Skvělé jídlo, moc jsem si pochutnala :-))

    Odpovědět

  • Maczeta Maczeta

    Tofu jím dost často v různých úpravách, jsem zvědavá jak dopadne tato, každopádně to vypadá dobře. Dávám bod :-)

    Odpovědět

  • Tenebres Tenebres(autor receptu)

    Klariska - to by šlo určitě taky, ale bylo by to podle mě zbytečně mastné, nemám to ráda ;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    To je pěkný recept, ukládám, čas od času si tofu dáváme, tohle bude zase něco jiného :-p:yes:

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Tenebres:-) tofu mám moc ráda, ale většinou si ho připravuji ve formě "minutky". S omáčkou a ještě ke všemu na paprice, by mě nenapadlo. Mám ho tak nějak spojený s ditnější úpravou (zelenina, rýže,..), tak snad proto. Tohle zkusím - i když klasické kuře mi to nenahradí:-8;-) - jen ml. papriku přidám už při restování tofu. Víc mi tak chutná a i se díky tomu krásně rozvoní;-).

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    Marinovala bych ne ve vodě, ale ve dvou třech lžících oleje, myslím si, že se v něm koření více rozleží. Jinak výtečný recept, sbíhají se mi sliny. Určitě brzy zkusím :yes::-K.

    Odpovědět

Tématické fráze: uprava tofu příprava tofu tofu recepty tofu a jeho úprava kuře s tofu tofu s těstovinami jak dlouho vařit tofu naložení tofu recepty z tofu jak se vaří tofu tofu úprava tofu jak dlouho se vaří tofu recept tofu jak dlouho se vaří tofu smetanové rizoto s tofu tofu paštika paštika z tofu bezmasá jídla recepty recepty na kuře s tofu