Tuňák s pečenou zeleninou

maris Kuchařka: maris

Ryby 0 názorů

Suroviny

2 steaky z tuňáka
1 velký batát ( sladká brambora )
6 malých brambor
1 mladá cuketa
1 menší lilek
4 šalotky
2 velké mrkve
hrst malých keříčkových rajčat
olivový olej
bylinková sůl
citronová šťáva
citronový pepř
kelímek husté zakysané smetany
pažitka
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky.
    Lilek posolíme a necháme vypotit.

  2. Pekáček vyložíme pečícím papírem, rozložíme kousky batátu, brambor, šalotky a mrkve. Zakápneme olejem, osolíme bylinkovou solí, promícháme a dáme do trouby vyhřáté na 180°. Pečeme cca 15 minut. Lilek opláchneme, osušíme a společně s ostatní zbylou zeleninou přidáme do pekáčku a dopečeme společně doměkka. Zelenina by ale měla zůstat pevná. Ke konci zvýšíme teplotu na 200°. Dochutíme citronovým pepřem a je-li třeba opět bylinkovou solí. Teplota i čas pečení jsou pouze orientační.

  3. Porce tuňáka mírně zakápneme citronovou šťávou, osolíme a opečeme v pánvičce na trošce oleje. Opékáme rychle, abychom je nevysušili.
    V zakysané smetaně rozmícháme jemně krájenou pažitku a podáváme k pečené zelenině.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tuňák s pečenou zeleninou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo