Zavářka do polévky - žížalky vnučky Verunky
Recept ještě nebyl hodnocenDěti milují polévky a tak se stále dokola vaří vývary. Tradiční česká kuchyně naštěstí zná mnoho zavářek, proto nemusíte vařit stále jen nudle. Připravte tentokrát…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Děti milují polévky a tak se stále dokola vaří vývary. Tradiční česká kuchyně naštěstí zná mnoho zavářek, proto nemusíte vařit stále jen nudle. Připravte tentokrát…
Pokud jste ještě tuto legendu nezkoušeli, je nejvyšší čas. Spojení nadýchaného kynutého těsta a jemného vanilkového krému Češi milují. Pudinkáče jsou zkrátka geniální a…
Smícháme sypké ingredience, pak přidáme vše ostatní a promícháme. Do vymazané a vysypané formy vkládáme po lžíci těsta, přidáme na kousky nakrájené švestky a znovu dáme…
Cuketová hrníčková bábovka je skvělá volba, když chcete něco rychlého a chutného. Díky cuketě je vláčná a šťavnatá, navíc připravená bez zbytečných starostí. Perfektní…
Hledáte nenáročný moučník na nedělní rodinné posezení u dobré kávy? Vyzkoušejte tento jablkový koláč, který je dokonale vláčný, krásně nadýchaný a lahodně voňavý.…
Vláčné řezy s typickou vůní Margot čokolády jsou jednoduché a rychlé, všechny přísady odměříme bez vážení, jen pomocí hrnku. Řezy po upečení potřeme hladkou čokoládovou…
Chcete připravit sladkou snídani, která je bez cukru a vhodná i pro děti? Upečte banánové vafle. Těsto slazené banánem snadno připravíte ručním šlehačem. Po upečení ve…
Dozlatova upečený koláč vonící máslem, skořicí a jablky. Kdo by odolal? Připravte si koláč pro sebe a své blízké podle tohoto receptu. Těsto zvláční pořádná vrstva…
Vyzkoušejte způsob, jak si snadno připravit šťavnaté vepřové řízky. Jejich obalení je velmi snadné, protože se naklepou přímo ve strouhance, která na nich díky tomu lépe…
Ztracená nebo též zastřená vejce jsou základem populárního snídaňového jídla zvaného Vejce Benedikt. Jejich příprava je vyšší dívčí a chce to zručnost. S tímto návodem…
V zadělávací míse so připravíme kvásek z droždí, mléka a cukru. Poté přidáme vejce, mouku, sůl, citrónovou kůru a rozpuštěné vlahé sádlo. Těsto řádně propracujeme a…
Jablečný štrůdl je matadorem mezi pochutinami a moučníky v našich končinách. V různých obměnách se vyskytuje snad na každém stole domácností. Vyzkoušejte tuto rychlou…
Pomazánky na chlebíčky nemusíme kupovat, snadno je připravíme i doma. Tato pomazánka na chlebíčky není náročná na čas, ani na suroviny. Většinu z nich obvykle máme doma.
Nadýchané kynuté staročeské koláče jako od babičky jsou naplněné tvarohem a nahoře korunované rumem provoněnými povidly a máslovou drobenkou. Můžeme je ale plnit i…
Nadýchané kynuté staročeské koláče jako od babičky jsou naplněné tvarohem a nahoře korunované rumem provoněnými povidly a máslovou drobenkou. Můžeme je ale plnit i…
Smetanové kokosové řezy připomínají svou chutí známé kupované kokosové bonbony. Jsou ale podstatně levnější a je jich rovnou celý plech. Po upečení se ještě horké řezy…
Slaný zeleninový nákyp je jedním z mnoha receptů na využití cuket. Díky přidání bílkového sněhu bude krásně nadýchaný a přidáním uzeného masa se zavděčíme i zapřísáhlým…
Konzervu vepřového masa můžete použít i jinak než do rizota. Připravte si chutnou pomazánku, kterou mnoho z nás zná jistě z dětství, ať už od maminek či babiček. Kromě…
Oblíbená čínská rychlovka, při které zpracujete zbytky zeleniny nebo masa. Zkušená kuchařka vás přípravou provede srozumitelně a krok za krokem. Tohle jídlo budete vařit…
Lívance v domácnosti s dětmi frčí ve velkém, a proto maminky stále zkouší další a další varianty. Jedny z nejoblíbenějších jsou tradiční kynuté a jablíčkové. Vyzkoušejte…
Rychlá kefírová buchta s ovocem je perfektním moučníkem pro návštěvu k odpolední kávě. Přidejte ovoce, na které zrovna máte chuť a získáte tak skvělou buchtu, která…
Chystáte se dělat domácí hamburgery? Pokud si na ně upečete vlastní bulky, budou to ty nejlepší "hambáče", jaké jste kdy připravili! Není nutné se kynutého těsta bát. S…
Vynikající pohoštění, na kterém si pochutnají nejen vegetariáni, ale i milovníci masa. Žampiony jsou celoročně dostupné houby jemné chuti a výborně se k nim hodí…
Španělští ptáčci - to je doslova česká klasika, kterou nám pravidelně vařily maminky či babičky. Pokud vás však od jejich přípravy odrazuje pracné zamotávání, pak…