Linecké košíčky s vanilkovým krémem
Výborné plněné pudinkové košíčky z rychlého a křehkého lineckého těsta. Nahoru šlehačku, ovoce a chutný dezert je během chvilky připraven. Hodí se ke kávě, nebo i na oslavu. Lahodí nejen oku, ale hlavně chutí.
Suroviny pro 40 kusů
Formičky o průměru 5 cm
40kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 032 kJ / 3 593 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,11 g |
Tuky | 264,97 g |
Vláknina | 0,96 g |
Cholesterol | 2,04 g |
Sodík | 512 mg |
Sůl | 1,18 g |
Sacharidy | 224,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na vál prosejeme mouku. Přidáme nakrájené máslo, ostatní suroviny a zpracujeme těsto. Zabalíme ho do fólie a uložíme na 3 hodiny do ledničky.
Krok 2: Z mléka, cukru a vanilkového pudinku uvaříme hustý pudink. Do horkého pudinku rychle vmícháme žloutky a necháme trochu vychladnout.
Krok 3: Do vlahého přidáme máslo, tvaroh a ušleháme. Necháme vychladnout v ledničce.
Krok 4: Troubu vyhřejeme na 170 °C.
Krok 5: Formičky vymažeme máslem. Natlačíme do nich těsto a vložíme na plechu do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 170 °C dozlatova.
Krok 6: Vychladlé vyklopíme. Do košíčků dáme marmeládu a zdobícím sáčkem naneseme krém, pak šlehačku a ozdobíme mandarinkou.
Krok 7: Necháme vychladit v ledničce.
Zveřejněno 13. 4. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Linecké košíčky s vanilkovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qKVk
Moje poznámka
Linecké košíčky s vanilkovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qKVk
Nejnovější recepty
Domácí likér z ledových kaštanů
Přidáno před 1 hodinou
Vánoční šišky - nepečené
Přidáno před 5 hodinami
Kuskus s řepou a kozím sýrem
Přidáno před 7 hodinami
Šlehačková bábovka s kakaem a jablkem
Přidáno před 8 hodinami
Líní lední medvědi
Přidáno před 9 hodinami
Polévka s noky a těstovinami
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Kuřecí řízky z horkovzdušné fritézy chutnají perfektně: Křupavost zaručí vylepšený trojobal, křehkost jogurt
Kdy dát potraviny do studené vody a kdy použít tu vroucí? Na velikosti v tomto případě opravdu záleží
Koláčové dobroty od Marcely: Pracny podle bábinky voní kořením a citronovou kůrou. Dokonalé jsou i díky obalení v kakau
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramboráky
vdusik@volny.cz před 43 minutami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
DomiArty před 1 hodinou
Lehký maďarský guláš
MiraBar před 1 hodinou
Domácí kmínový chleba
MildaJansa před 1 hodinou
Zelný salát s pomerančem
Sahula před 2 hodinami
Mleté vepřové na způsob kebabu
radekfiala před 3 hodinami
Rajčatový salát s majonézou
Janhajtman před 3 hodinami
Dušené hlávkové zelí
Benetka před 5 hodinami
Dvoubarevná buchta s pudinkovo-tvarohovým krémem
Balalajka13 před 5 hodinami
Zapečené gnocchi se zelím kyselým
Kody74 před 6 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
žloutek,
vejce,
šťáva citronová,
marmeláda,
máslo,
šlehačka,
mandarinky,
mléko,
pudink vanilkový,
cukr,
máslo,
tvaroh,
žloutek
Komentáře (1)