Kokosové kuličky
Recept ještě nebyl hodnocenNestihli jste upéct cukroví? Nezoufejte a vyzkoušejte jednoduchý, rychlý a variabilní recept na nepečené kokosové kuličky. Piškoty můžete nahradit sušenkami, vlašáky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 229 kJ / 55 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,00 g |
| Tuky | 0,60 g |
| – nasycené | 0,08 g |
| – nenasycené | 0,23 g |
| –– mononenasycené | 0,11 g |
| –– polynenasycené | 0,12 g |
| ––– omega 3 | 0,06 g |
| Vláknina | 1,70 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 5 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 10,50 g |
| – cukry | 9,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Nestihli jste upéct cukroví? Nezoufejte a vyzkoušejte jednoduchý, rychlý a variabilní recept na nepečené kokosové kuličky. Piškoty můžete nahradit sušenkami, vlašáky…
Šťavnaté nepečené kuličky, které uvnitř skrývají višeň, překvapí skvělou kombinací kokosu, čokolády a rumu. Díky rychlé a jednoduché přípravě jimi můžete oslnit…
Hrátky s čokoládou s sebou přinášejí mnoho možností. Základem je vytvořit ve formě z čokolády kalíšek, který budeme plnit další čokoládou, naloženým nebo kandovaným…
Svíčková omáčka rozhodně patří k tradičním svátečním jídlům naší kuchyně, připravte si ji tentokrát trochu netradičně z divočáka, či jiné zvěřiny, budete mile překvapeni…
Lahodné linecké cukroví, které voní máslem a višněmi. Mistr ve svém oboru, uznávaný cukrář Skála, přináší recept, díky kterému připravíte to nejlepší cukroví skutečně od…
Listové těsto necháme povolit na pokojovou teplotu. Višně umyjeme a vypeckujeme, necháme na sítě okapat. Mák smícháme s cukrem, hřebíčkem, skořicí a citronovou kůrou.…
Mléčnou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Přidáme ořechy, cukr, bílek, rum nebo griotku a vypracujeme těsto. Každou višni obalíme kouskem těsta a utvoříme kuličku a…
Dunajské vlny, nebo také Sněhurčin dort, to je elegantní moučník, na kterém si pochutnávají už celé generace. Světlý a tmavý korpus, jemný krém, čokoládová poleva a…
Vynikající domácí likér z višní, kterým potěšíme návštěvy. Proti kupovanému neobsahuje umělá barviva ani příchutě. Tak jen zbývá sehnat nebo natrhat višně a dát se do…
1) Troubu předehřejte na 180 °C. Dortovou formu buď vymažte tukem a vysypejte hrubou moukou, anebo ji vyložte pečícím papírem. 2) Vejce vyšlehejte s cukrem do…
Výroba višní v čokoládě je běh na dlouhou trať: Višně v lihu je nejjednodušší si připravit v předstihu svépomocí: Velké, pevné, omyté, odstopkované, nevypeckované …
Takto naložené višně mohou být součástí různých koktejlů nebo bowlí. Nebo se mohou stát základem pro griotku, či posloužit jako ozdoba různých zákusků nebo součástí…
Višně propláchneme vodou a vypeckujeme. Přidáme vše ostatní, promícháme a necháme zhruba 15 hodin odležet. Občas zamícháme, višně pustí šťávu. Pak plníme do menších…
Griotka z višní je alkoholický nápoj, který v sobě spojuje intenzivní chuť a osvěžující aroma čerstvých višní. Dopřejte si tento exkluzivní likér a nechte se unést do…
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. V menším rendlíku rozpustíme máslo s čokoládou. Vychladlé přišleháme do vyšlehaných vajec.Přidáme mouku, kypřící prášek a kakao.…
Celá vejce šleháme, přidáváme po lžících cukr, šleháme 15 minut do husté pěny, postupně přidáme mouku, kakao a naposledy vychladlé rozpuštěné máslo. Nalijeme do formy,…
Vejce s cukry a solí vyšleháme do pěny. Přidáme olej s mlékem, promícháme. Přisypeme mouku s kypřidlem a opět dobře promícháme. Těsto nalijeme do připraveného máslem…
Tuhá zmes: v miske dobre zmiešame múku s kypriacim práškom (priíp. aj s kakaom)Tekutá zmes: žĺtka vymiešame vo väčšej miske s cukrom, pomaly pridáme vodu a olej a…
Sladký višňový likér překvapivě snadno vyrobíte i doma. Můžeme vám doporučit jediné, naložte si co nejvíce višní můžete. Jakmile totiž griotku po šesti týdnech ochutnáte…
Nejprve si vyndáme máslo z lednice, aby nám změklo na náplň. Teď se vrhneme na těsto. Vejce vyšleháme do pěny s cukrem a postupně zašleháváme vlažnou vodu, olej,…
Opláchneme rozinky na sítku vlažnou vodou, přeložíme do hrníčku s trochou rumu a necháme nabobtnat cca 2 hodiny.Rozpustíme máslo na potření těsta, cca 50 g. Očistíme…
Připravte si tradiční rebarborový koláč bohatě zasypaný žmolenkou a posypaný mandlovými plátky. Jeho příprava je rychlá a jednoduchá, jeho chuť navíc můžete vylepšit…
Koláčovou formu o průměru cca 27 cm vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Vypeckujeme višně a taktéž jemně nastrouháme ořechy. V dostatečném předstihu zapneme…
Višně z kompotu necháme okapat, vypeckujeme je, posypeme Solamylem a promícháme. Tuk, cukr a citronovou šťávu třeme - šleháme do zhoustnutí a postupně, vždy po jednom,…