Domácí griotka z višní
Recept ještě nebyl hodnocenVynikající domácí likér z višní, kterým potěšíme návštěvy. Proti kupovanému neobsahuje umělá barviva ani příchutě. Tak jen zbývá sehnat nebo natrhat višně a dát se do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 229 kJ / 55 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,00 g |
Tuky | 0,60 g |
– nasycené | 0,08 g |
– nenasycené | 0,23 g |
–– mononenasycené | 0,11 g |
–– polynenasycené | 0,12 g |
––– omega 3 | 0,06 g |
Vláknina | 1,70 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 10,50 g |
– cukry | 9,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Vynikající domácí likér z višní, kterým potěšíme návštěvy. Proti kupovanému neobsahuje umělá barviva ani příchutě. Tak jen zbývá sehnat nebo natrhat višně a dát se do…
Takto naložené višně mohou být součástí různých koktejlů nebo bowlí. Nebo se mohou stát základem pro griotku, či posloužit jako ozdoba různých zákusků nebo součástí…
Vyzrálé višně ve vlastní šťávě jsou neodolatelnou zavařeninou. Pokud máte možnost si ji připravit, neváhejte! Pro zvýraznění chuti můžete přidat i špetku soli. Ta posílí…
Griotka z višní je alkoholický nápoj, který v sobě spojuje intenzivní chuť a osvěžující aroma čerstvých višní. Dopřejte si tento exkluzivní likér a nechte se unést do…
Sladký likér překvapivě snadno vyrobíte doma. Můžeme vám doporučit jediné, naložte si, co nejvíce višní můžete. Jakmile totiž griotku po šesti týdnech ochutnáte, budete…
Višně propláchneme vodou, dáváme po částech do láhve, prosypáváme cukrem a přidáme koření. Zalijeme vodkou a rumem, zavíčkujeme a necháme v teple zhruba 2 - 3 týdny. Pak…
Nejdříve připravte drobenku - všechny suroviny zpracujte v hlubokém talíři nebo misce na drobivou směs.Připravte také višně, omyjte je, otrhejte stopky, můžete…
1 kg vypeckovaných višní rozmixujeme a vlijeme do hrnce. Obsah sáčku Džem-fix Vitana smícháme s 1 lžicí cukru, vmícháme do rozmixovaného ovoce a za stálého míchaní…
Vejce s cukry a solí vyšleháme do pěny. Přidáme olej s mlékem, promícháme. Přisypeme mouku s kypřidlem a opět dobře promícháme. Těsto nalijeme do připraveného máslem…
Domácí višňový džem je perfektní kombinace sladkého a kyselého. Připravíte ho snadno, z pár surovin, a jeho chuť vás potěší na chlebu, v jogurtu i v dezertech. Uchovejte…
Vejce ušleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem do pěny, přilejeme olej a střídavě pridáváme mouku smichanou s práškem do pečiva a mléko.Těsto nalijeme na plech a…
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. V menším rendlíku rozpustíme máslo s čokoládou. Vychladlé přišleháme do vyšlehaných vajec.Přidáme mouku, kypřící prášek a kakao.…
Dunajské vlny, nebo také Sněhurčin dort, to je elegantní moučník, na kterém si pochutnávají už celé generace. Světlý a tmavý korpus, jemný krém, čokoládová poleva a…
Všechny suroviny dáme do misky (část višní ponecháme stranou) a rozmixujeme ponorným mixérem. Ke konci krátce mixneme i s odloženými višněmi - ve směsi pak zůstanou…
Clafoutis je tradiční francouzský koláč plný ovoce, másla a smetany. Oproti naší klasické bublanině obsahuje méně mouky, je tedy vláčný a osvěžující. V třešních také…
Máslo rozpustíme a necháme vychladnout.Bílky samostatně vyšleháme v tuhý sníh. Do mísky dáme žloutky, cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru, mléko a rozpuštěné máslo.…
Hrátky s čokoládou sebou přináší mnoho možností. Základem je vytvořit ve formě z čokolády kalíšek, který budeme plnit další čokoládou, naloženým nebo kandovaným ovocem,…
Koláčovou formu o průměru cca 27 cm vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Vypeckujeme višně a taktéž jemně nastrouháme ořechy. V dostatečném předstihu zapneme…
Svíčková omáčka rozhodně patří k tradičním svátečním jídlům naší kuchyně, připravte si ji tentokrát trochu netradičně z divočáka, či jiné zvěřiny, budete mile překvapeni…
Připravte si tradiční rebarborový koláč bohatě zasypaný žmolenkou a posypaný mandlovými plátky. Jeho příprava je rychlá a jednoduchá, jeho chuť navíc můžete vylepšit…
Tato bublanina je velmi snadná. Jednak nemusíte nic vážit a jednak si jednoduchý recept snadno zapamatujete. Má jen jednu drobnou vadu, není ji moc. Takže když si…
Vypeckované višně zalijeme vodou tak, aby byly potopené a rozvaříme je.Měkké višně rozmixujeme a rozvar zvážíme. Přidáme cukr a kyselinu citronovou a mícháme do…
Višně propláchneme vodou a vypeckujeme. Přidáme vše ostatní, promícháme a necháme zhruba 15 hodin odležet. Občas zamícháme, višně pustí šťávu. Pak plníme do menších…
Mouku s práškem do pečiva a cukrem prosejeme na vál. Do směsi uděláme důlek, vyklepneme do něj vajíčko, přidáme mandle, špetku soli, vodu, mandlovou tresť a nastrouháme…