Kokosové kuličky
Recept ještě nebyl hodnocenNestihli jste upéct cukroví? Nezoufejte a vyzkoušejte jednoduchý, rychlý a variabilní recept na nepečené kokosové kuličky. Piškoty můžete nahradit sušenkami, vlašáky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 229 kJ / 55 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,00 g |
| Tuky | 0,60 g |
| – nasycené | 0,08 g |
| – nenasycené | 0,23 g |
| –– mononenasycené | 0,11 g |
| –– polynenasycené | 0,12 g |
| ––– omega 3 | 0,06 g |
| Vláknina | 1,70 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 5 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 10,50 g |
| – cukry | 9,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Nestihli jste upéct cukroví? Nezoufejte a vyzkoušejte jednoduchý, rychlý a variabilní recept na nepečené kokosové kuličky. Piškoty můžete nahradit sušenkami, vlašáky…
Lahodné linecké cukroví, které voní máslem a višněmi. Mistr ve svém oboru, uznávaný cukrář Skála, přináší recept, díky kterému připravíte to nejlepší cukroví skutečně od…
Šťavnaté nepečené kuličky, které uvnitř skrývají višeň, překvapí skvělou kombinací kokosu, čokolády a rumu. Díky rychlé a jednoduché přípravě jimi můžete oslnit…
Svíčková omáčka rozhodně patří k tradičním svátečním jídlům naší kuchyně, připravte si ji tentokrát trochu netradičně z divočáka, či jiné zvěřiny, budete mile překvapeni…
Hrátky s čokoládou s sebou přinášejí mnoho možností. Základem je vytvořit ve formě z čokolády kalíšek, který budeme plnit další čokoládou, naloženým nebo kandovaným…
Višně propláchneme vodou a vypeckujeme. Přidáme vše ostatní, promícháme a necháme zhruba 15 hodin odležet. Občas zamícháme, višně pustí šťávu. Pak plníme do menších…
Mléčnou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Přidáme ořechy, cukr, bílek, rum nebo griotku a vypracujeme těsto. Každou višni obalíme kouskem těsta a utvoříme kuličku a…
Dunajské vlny, nebo také Sněhurčin dort, to je elegantní moučník, na kterém si pochutnávají už celé generace. Světlý a tmavý korpus, jemný krém, čokoládová poleva a…
1) Troubu předehřejte na 180 °C. Dortovou formu buď vymažte tukem a vysypejte hrubou moukou, anebo ji vyložte pečícím papírem. 2) Vejce vyšlehejte s cukrem do…
Vynikající domácí likér z višní, kterým potěšíme návštěvy. Proti kupovanému neobsahuje umělá barviva ani příchutě. Tak jen zbývá sehnat nebo natrhat višně a dát se do…
Výroba višní v čokoládě je běh na dlouhou trať: Višně v lihu je nejjednodušší si připravit v předstihu svépomocí: Velké, pevné, omyté, odstopkované, nevypeckované …
Do prosáté mouky vmícháme prášek do pečiva, sůl, kůru, přidáme máslo, jogurt a zpracujeme ručně nebo v robotu těsto, které necháme 30 min. odpočinout.Těsto rozdělíme na…
Máte na zahrádce přebytek višní? Proměňte je v pikantní omáčku k masu, kterou si můžete zavařit a mít ji po ruce po celý rok. Skvěle se hodí k nakládání masa nebo jako…
Takto naložené višně mohou být součástí různých koktejlů nebo bowlí. Nebo se mohou stát základem pro griotku, či posloužit jako ozdoba různých zákusků nebo součástí…
Sladký višňový likér překvapivě snadno vyrobíte i doma. Můžeme vám doporučit jediné, naložte si co nejvíce višní můžete. Jakmile totiž griotku po šesti týdnech ochutnáte…
Višně z kompotu necháme okapat, vypeckujeme je, posypeme Solamylem a promícháme. Tuk, cukr a citronovou šťávu třeme - šleháme do zhoustnutí a postupně, vždy po jednom,…
Griotka z višní je alkoholický nápoj, který v sobě spojuje intenzivní chuť a osvěžující aroma čerstvých višní. Dopřejte si tento exkluzivní likér a nechte se unést do…
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. V menším rendlíku rozpustíme máslo s čokoládou. Vychladlé přišleháme do vyšlehaných vajec.Přidáme mouku, kypřící prášek a kakao.…
Z vejce oddělte žloutky a bílky. Ty vyšlehejte v pěnu a odložte stranou. Pokračujte šleháním žloutků, ke kterým můžete přidat i med a postupně acidofilní mléko a olej.…
Višně propláchneme vodou, dáváme po částech do láhve, prosypáváme cukrem a přidáme koření. Zalijeme vodkou a rumem, zavíčkujeme a necháme v teple zhruba 2 - 3 týdny. Pak…
Z mouky, šlehačky a soli uděláme v misce těsto, které necháme 20 min odpočinout. Zatím připravíme ovoce, čerstvé, mražené nebo kompotované a rozpustíme máslo.Těsto…
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme opatrně horkou vodu. Postupně přisypeme sypké suroviny (mouku se sodou a kakao) a střídavě přidáváme s olejem. Nakonec zlehka …
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme opatrně horkou vodu. Postupně přisypeme sypké suroviny (mouku se sodou a kakao) a střídavě přidáváme s olejem. Nakonec zlehka …
Mák dáme do misky, spaříme horkým mlékem, promícháme a vmícháme cukr. Necháme zchladnout a vsáknout mléko. Omyté a okapané višně vypeckujeme. Zapneme troubu na 180 °C…