Višňové řezy s tvarohovou náplní + domácí vypeckovávání višní

mirca75 Kuchařka: mirca75

Doba přípravy: Do 60 min. i s pečením 1 koláč o průměru 26 cm Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 30 názorů

Suroviny

Těsto:
210 g hladké mouky
70 g moučkového cukru
1 žloutek
citronová kůra (ze 1/4 citronu)
150 g Hery (másla)
špetka soli
Náplň:
250 g měkkého tvarohu
1 vejce
150 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1/4 sáčku vanil. pudinku
100 ml mléka
čerstvé višně
Drobenka:
50 g hrubé mouky
50 g cukru krupice
30 g másla (Hera)
1/2 KL skořice mletá (nemusí být)
Recept si zatím oblíbilo 35 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na vál prosejeme mouku a cukr. Uděláme důlek, přidáme žloutek, citron. kůru, sůl a nastrouháme tuhý tuk. Vše rychle rukama zpracujeme na hladké těsto.

  2. Těsto rozválíme na plát, vložíme jej do připravené koláčové formy a vytvarujeme.

  3. Dno propícháme vidličkou (aby se při pečení nevyboulilo) a formu uložíme do chladu. Formy jsem měla teflonovou a keramickou a nevymazávala jsem je.

  4. V kastrolku uvaříme pudink a ještě vlažný ho zašleháme do zbylých surovin na náplň. Také odpeckujeme višně.

  5. Do jiné misky dáme suroviny na drobenku a prsty je rozemneme.

  6. Troubu předehřejeme na 180 °C.

  7. Do formy s těstem dáme tvarohovou náplň, poklademe jí vypeckovanými višněmi a posypeme drobenkou.

  8. Formu dáme do vyhřáté trouby a po 10 min. ztlumíme na 175 °C a pečeme do světle růžova - asi 35 - 40 min.

  9. Vypeckování višní - jelikož nevlastním žádný vypeckovač na višně / třešně, tak jsem většinou vypeckovávala jen ručně - nožem a vše okolo mě bylo zbarvené do červena. Minule jsem dumala, jak to udělat bez nepořádku a napadlo mě obyčené brčko a špejle.

  10. Do brčka dáme špejli (aby se nelámalo), aby brčko po špejli necestovalo tak na ní uděláme jakoby uzel z gumičky a můžeme odpeckovávat bez nepořádku. Šťáva, která obvykle cáká všude okolo, se tady dostane do brčka a nikde není nepořádek. Tento "odpeckovávač" dáme na višeň proti otvoru po stopce a jen lehce zatlačíme. Pecka vyjede ven hladce a jde to krásně rychle. Přemýšlela jsem, že to dám jako "recept", ale nevím, jestli by tu proti tomu nevznikly nějaké dohady a tak to přidávám pod recept i s fotkami.

Poznámka

Recept mám z kuchařky moučníků a lehce jsem ho upravila pro naší chuť.

Koláč byl krásně šťavnatý a díky višním lehce nakyslý. Mám višně hodně ráda a tak jsem si tímhle koláčem, udělala malou osobní radost ;-).

Místo uvařeného pudinku, lze do náplně přidat jen pár lžic mléka, ale díky pudinku nebyla náplň suchá a drobivá.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 157 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Višňové řezy s tvarohovou náplní + domácí vypeckovávání višní

  • Olga P Olga P

    Odpeckovač vypověděl službu, tak jsem našla náhradní řešení - kovovou koncovku od zdobicího sáčku. Šikovná do ruky, pohodlnější než odpeckovač!

    Odpovědět

  • marieann marieann

    Miri,
    super nápad na "vypeckovávač".Úžasné!!!:-))marieann

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Už som to písala dolu - nápad na Nobelovu cenu!

    Odpovědět

  • Věrka R Věrka R(neregistrovaný)

    To se mě moc hodí ten zlepšováček. Taky se mě nechce kupovat na ten můj trošek za drahý peníz a tohle je bezvadný. Určitě vyzkouším, ale asi až příští rok, letos už jsou višničky pryč.

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

    To nemá chybu :-);-):yes:+

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

  • Marta U Marta U(neregistrovaný)

    No,to je supér nápad s tím vypeckovačem.A já se tak minulý týden tak trápila s třešněmi.Jinak recept vypadá dobře,asi jak budou svatí a bude volno,tak udělám.Díky za supér nápad,že jste se podělila o zlepšovák.

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    :-K:-KPěkné řezy, krásná fotka a odpeckovač je pecka:yes::yes:
    Mirko, jsi moc šikovná:yes::yes:

    Odpovědět

  • Fantom Fantom

    :yes::yes::yes:šikula;-)

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

    Pěkný recept a výborná vychytávka:-K:yes:

    Odpovědět

  • srettka srettka

    no tak s těmi višněmi, to je paráda veliká:-p:yes::yes:
    višničky jsou delikateska a tvůj koláček sexy mňamka;-):yes::yes:

    Odpovědět

  • lomačka lomačka(neregistrovaná)

    Máš pěkně červené vejce:-)) ,jinak krásný :-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Vše bylo řečeno ;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    Úžasný receptík, krásná miniforma a naprosto dokonalý nápad na odpeckovávání :yes::-K.

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Irreno:-)na švestky je prý super "stará dobrá" prázdná versatilka. Taky se nasadí proti otvoru po stopce, zatlačí se a jde to. Ještě jsem to nezkoušela, ale až dojde čas švestek, tak vyzkouším...
    Elizo:-) to s tím špedlíkem mě láká vyzkoušet, ale nejsou višně... Ale určitě vyzkouším;-).

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: tvarohový koláč s višněmi koláč tvaroh a višně tvarohová buchta s višněmi višňová buchta koláč s tvarohem a višněmi řezy s tvarohem a višněmi višnová buchta s tvarohem dort s tzvarohovou náplní a ovocem kuchařka vypeckovač třešní domácí šťáva z višní vypeckování višní buchta s visnemi buchta z višní buchta s tvarohem a višněmi vařime a hrajeme si s tatou buchta s višněmi a tvarohem vypeckování třešní drobenková buchta s višněmi řezy z višní vypeckovavani tresni

Zapomněl/a jsem heslo