Játrová krkovička v pórkovém sosu
Recept ještě nebyl hodnocenPlátky krkovičky po stranách nakrojíme, aby se při smažení nezkroutily, osolíme je a trošku více opepříme. Naklepávat není nutné, ale pokud chceme, není problém.Plátky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Plátky krkovičky po stranách nakrojíme, aby se při smažení nezkroutily, osolíme je a trošku více opepříme. Naklepávat není nutné, ale pokud chceme, není problém.Plátky…
Na oleji speníme drobne pokrájanú cibuľu, zasypeme paprikou, pridáme na prúžky nakrájaný kel, necháme chviličku na oleji, potom zalejeme vývarom - vodou, osolíme,…
Máslo s olejem rozpustíme v nepřilnavém hrnci, zasypeme hladkou moukou a za stálého míchání jí osmažíme na světlou jíšku. Kdo chce, může nejprve na másle osmažit…
Kuskus zalijeme vařícím vývarem a necháme 5min odstát. Mezitím si očistíme a nakrájíme zeleninu (cuketu, papriky a pórek). pokud kuskus vypil všechen vývar, necháme ho…
Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, dáme do misky spolu s kořením a olejem a necháme v lednici přes noc nebo alespoň na pár hodin uležet.Na rozehřátou pánev dáme…
Recept na zadělávanou cibuli nebo cibulovou omáčku se moc neliší, tak jsem spojil dva recepty v jeden. Pokud chceme omáčku, budeme pouze přidávat o něco více vývaru, aby…
Maso nakrájíme na drobno. Osolíme, opepříme, přidáme škrob a dobře promícháme. Necháme odležet, než připravíme zeleninu.Těstoviny uvaříme podle návodu.Zelí a mrkev…
Kuřecí stehenní nebo prsní řízky pokrájíme na kostky nebo nudličky, pórek na kolečka, česnek drobně nasekáme.V hrnci rozpálíme trochu oleje a vložíme do něj osolené a…
Mrkev, brambory, žampiony a bílou část cibulky nakrájíme na kousky. Rozpustíme sádlo a přidáme cibulku. Krátce zpěníme a přisypeme žampiony a kmín. Necháme rozvonět a…
Je to velikonoční polévka takříkajíc z jednoho hrnce. Vývar (původně ze šunky, když se ještě v domácnostech vařila) nakrmíme různorodými kousky mas, klobás. Doplníme…
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme oloupaný a nakrájený tuřín. Osolíme a opepříme, orestujeme a zalijeme vývarem. Uvaříme doměkka.Rozmixujeme do hladka,…
Růžovky oloupeme a pokrájíme na velké kusy. Upečeme (podle receptu v poznámce) v troubě nebo na pánvi osolené a pokmínované. Pozor, nepřesolte, houby při úpravě ztratí…
Zeleninu očistíme, nakrájíme na plátky a orestujeme na rozpáleném tuku. Zalijeme vývarem a vaříme ne úplně do měkka . Okořeníme, přidáme nudle, bylinky, případně tu kari…
Sušené houby nadrtíme, posekáme co nejdrobněji - použila jsem chopper.Mleté maso ochutíme solí, pepřem, majoránkou, prolisovaným česnekem, přidáme vejce, houbovou drť a…
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli a nasekaný česnek, přidáme nakrájený chleba, sůl, pepř, orestujeme a zalijeme vývarem, propasírujeme nebo rozmixujeme.Přidáme houby a…
Medailonky rukou rozklepeme, osolíme, opepříme. Potřeme omáčkou, necháme hodinu odležet. Poté vložíme plátek sýra. Srolujeme, upevníme třeba párátky.Na rozehřátém tuku…
Pórek (celý), šalotku, česnek a omytý mangold nakrájíme na kousky. Na másle zpěníme šalotku s pórkem a česnekem. Přidáme mouku a po orestování zalijeme studeným vývarem…
Plátky jemně naklepeme, osolíme, opepříme. Potřeme slabě hořčicí. Na každý plátek masa položíme z obou druhů po polovině plátku sýru mascarpone. Na něj dáme polovinu…
Na rozpuštěném másle osmažíme mix zeleniny do polévky (čerstvé nebo mražené), poté vmícháme brambory, drobně nasekaný česnek, houbovou drť dle chuti (druhu sušených hub)…
Cibuli pokrájíme nahrubo a dáme na dno pekáčku, přidáme kapie a cuketu, na kousky krájené žampiony, směs osolíme, opepříme a posypeme sušeným česnekem. Kuře si…
Mleté maso dáme do mísy, osolíme, dochutíme kari kořením (množství dle chuti), přidáme vejce, drobně pokrájenou cibuli a vše dobře promícháme. Směs trochu zahustíme…
Všechny cibule oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky.V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme cibule a necháme asi 10 minut restovat, průběžně mícháme, aby se nepřipalovaly…
Cibuli oloupeme a nasekáme najemno, žampiony očistíme, nakrájíme na silnější plátky nebo na čtvrtky. Do hluboké nahřáté pánve dáme máslo a lžičku oleje, orestujeme…
Nakrájené řízky dobře rozklepeme, osolíme, opepříme.Z vajec, nakrájené cibule a žampionů připravíme smaženici, kterou řízky naplníme, přeložíme napůl a sepneme párátkem…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 3. 5. 2024 14:57
Francouzská „pizza“ se slaninou a cibulí: Alsaský slaný koláč tarte flambée si zamilujete!
Hrníčkové jahodové koláče: Zkuste tradiční spojení s jogurtem, nebo netradiční s tapiokou
Grilování levou zadní: Jak připravit tuňáka, aby chutnal fantasticky? Funguje trik s máslem a alobalem