Vepřové kapsy se smaženicí v houbové omáčce

recepty73 Kuchař: recepty73

4 porce Vepřové maso 6 názorů

Suroviny

4 silnější plátky vepřové kotlety, kýty či krkovice
400-500 g čerstvých hub
2 větší cibule
sádlo nebo olej
100 g uzeného špeku
3-4 stroužky česneku
pepř mletý
drcený kmín
sůl
3 vejce
vývar dle potřeby
jíška nebo záklechtka
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Silnější vepřové plátky, námi vybraného vepřového masa opatrně prokrojíme a vytvoříme do nich hluboké kapsy, které naplníme připravenou houbovou smaženicí, pevně uzavřeme jehlicí nebo provázkem, osolíme je a opepříme.

  2. Smaženice: na polovině drobně pokrájeného špeku osmažíme jemně nakrájenou cibuli lehce dozlatova, přidáme zhruba polovinu pokrájených, spařených a scezených hub, které dochutíme stroužkem česneku, kmínem, pepřem a solí. Po krátkém smažení a rozvonění, přidáme vejce a za stálého míchání smažíme do jejich ztuhnutí. Smaženici odstavíme a necháme zchladnout.

  3. V kastrolu se lžící sádla osmažíme pokrájený zbylý špek s cibulí lehce dozlatova. Do kastrolu vložíme připravené plněné kapsy osmažit z obou stran, přisypeme zbylé okapané houby, dochutíme solí, pepřem, kmínem a nasekaným česnekem, ještě krátce smažíme a zalijeme cca 400 ml vývaru.

  4. Pod poklicí dusíme do změknutí masa na mírném ohni, občas promícháme, otočíme a dolijeme dle potřeby vývarem. Nakonec z kapes vyndáme jehly nebo sundáme provázky a omáčku zahustíme troškou jíšky nebo záklechtkou, provaříme a dle chuti můžeme ještě dochutit.

  5. Podáváme s bramborovou přílohou, noky, rýží nebo těstovinami.

Poznámka

Kdo má rád smetanové omáčky, může nakonec omáčku zjemnit smetanou ke šlehání dle chuti.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Vepřové kapsy se smaženicí v houbové omáčce

Zapomněl/a jsem heslo