Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květáková koprovka

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 050 kJ /
251 kcal
Bílkoviny6,61 g
Tuky12,18 g
Vláknina6,40 g
Cholesterol 36 mg
Sodík 54 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy26,72 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květák rozebereme na růžičky, brambory a cibuli nakrájíme na kousky. Rozpustíme máslo a orestujeme cibuli s kořením dosklovata. Krok 2: Přidáme brambory, květák a minutku restujeme. Zalijeme mlékem a vývarem tak, aby byl zároveň se zeleninou. Krok 3: Tvrdé stonky kopru svážeme a přidáme ke květáku. Vaříme pozvolna bez poklice cca 20 minut doměkka. Krok 4: Poté vybereme koření, list a stonky. Vše rozmixujeme dohladka. Omáčka by měla mít hustotu akorát. Krok 5: Smícháme smetanu s trochou horké omáčky a přidáme ke zbytku. Krátce povaříme a nakonec vmícháme nasekaný kopr. Krok 6: Omáčku dochutíme podle chuti solí, pepřem nebo cukrem. Podáváme s vařenými vejci nebo vařeným hovězím. Já měla hovězí jazyk.

Zveřejněno 2. 11. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květáková koprovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vKRV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květáková koprovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vKRV

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
květák, brambory, cibule, máslo, smetana zakysaná, mléko, vývar, kopr čerstvý, koření nové koření, bobkový list, cukr

Přidat fotografie receptu