Polévka z červené řepy se šlehačkou a mandličkami

Suroviny

1 menšia cibuľa
2 PL olej
2 ks červená repa
soľ
biele korenie - pepř
cca 500 ml vývar - voda
cca 500 ml mlieko
200 ml šľahačka
príp. citrón
hrsť mandlí
cca 1 PL olej

Postup přípravy receptu

  1. Cibuľu pokrájame na drobno a speníme na oleji, po chvíli pridáme na kocky pokrájanú surovú očistenú repu, chvíľu premiešavame.

  2. Potom zalejeme vývarom - vodou a varíme, osolíme, okoreníme.

  3. Tyčovým mixérom rozmixujeme, pridáme mlieko prevaríme. Do hotovej polievky vlejeme šľahačku a prehrejeme.

  4. Mandle cca 1 min. varíme, scedíme, prelejeme studenou vodou a ošúpeme, môžeme pokrájať po dĺžke, alebo rozpoliť.

  5. Na panvicu dáme olej, opražíme mandle, vyberieme a dáme na kuchynský obrúsok. Pri servírovaní ich sypeme do polievky.

Poznámka od kuchařky

Kto chce, si pridáva citrónovú šťavu.

Komentáře k receptu Polévka z červené řepy se šlehačkou a mandličkami

Tématické fráze: polévka z červené řepy s mandlemi jak upravit červenou řepu polevka z cervene repy polevka z červené řepove štavy polévka z pečené červené řepy a šlehačky perkelt z cervene repy jak kuchynsky upravit řepu recepty ze sladkokyselé červené řepy červená řepa s mandlemi polévky z červené řepy na polévku šlehačku studená polévka z červené řepy recept polévka z červené řepy