

Polévka z červené řepy se šlehačkou a mandličkami
Suroviny
- 1 menšia cibuľa
- 2 PL olej
- 2 ks červená repa
- soľ
- biele korenie - pepř
- cca 500 ml vývar - voda
- cca 500 ml mlieko
- 200 ml šľahačka
- príp. citrón
- hrsť mandlí
- cca 1 PL olej
Postup přípravy receptu
Cibuľu pokrájame na drobno a speníme na oleji, po chvíli pridáme na kocky pokrájanú surovú očistenú repu, chvíľu premiešavame.
Potom zalejeme vývarom - vodou a varíme, osolíme, okoreníme.
Tyčovým mixérom rozmixujeme, pridáme mlieko prevaríme. Do hotovej polievky vlejeme šľahačku a prehrejeme.
Mandle cca 1 min. varíme, scedíme, prelejeme studenou vodou a ošúpeme, môžeme pokrájať po dĺžke, alebo rozpoliť.
Na panvicu dáme olej, opražíme mandle, vyberieme a dáme na kuchynský obrúsok. Pri servírovaní ich sypeme do polievky.
Poznámka od kuchařky
Kto chce, si pridáva citrónovú šťavu.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Polévka z červené řepy se šlehačkou a mandličkami
-
Ďakujem všetkým za záujem i ohodnotenie.
-
Já jsem bodík napsala,ale neposlala
Už je napraveno
-
Takže do nákupního vozíku přidám i několik bulv červené řepy a šlehačku. Majdi, mňam
-
Magdi, zajímavá polévka
-
Kto má rád repu, neoľutuje. Šľahačka, mlieko tú "zemitú" chuť zjemňujú. Pomer mlieka, šľahačky si každý môže upraviť, príp. šľahačku úlne vynechať, je to potom menej kalorické.
-
je to z řepy, tak to musí být dobrý
-
Dala bych si, bodík zasluhuješ po právu
-
Dělávám sladkokyselou
a nedávám šlehačku,ani mandle
Tohle se mi líbí,ukládám a další+
posílám
-
Jakpak to asi chutná? Budu muset vyzkoušet
-
hmmm,to bude zdravá dobrota,to zcela určitě
další "řepový" receptík do sbírky