Vepřové plátky nejen na kapii

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: hodinu 6 porcí Vepřové maso 4 názory

Suroviny

800 g vepřové krkovičky (s kostí)
300 ml vývaru z kosti
2 malé mrkve
100 g uzeného špeku
1 cibule
2 stroužky česneku
cuketa zavařená jako okurky nebo okurky
1/2 sklenice sterilované kapie
1 vejce (uvařené natvrdo)
hladká mouka na zahuštění
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Krkovičku si vykostíme, kost dáme vařit a uděláme si vývar a z masa si nařežeme plátky, ty mírně naklepeme, osolíme, opepříme a projedeme hladké mouce.

  2. V kastrolu si vyškvaříme slaninu, přidáme trochu oleje, maso si orestujeme zprudka z obou stran.

  3. Vyndáme je na talíř a na výpeku osmažíme cibuli do hněda, aby byla pěkná barevná šťáva, přidáme na malé kousky nakrájenou mrkev, česnek na plátky, kapii a nakrájenou cuketu(okurku) na malé kousky.

  4. Zalijeme vývarem, který jsme si uvařili, rozmícháme a vrátíme maso - dusíme až je maso měkké, dochutíme solí, pepřem a dáme nasekané vajíčko, já ho dávám přes drátové kolečko na bramborový salát.

Poznámka

Původně jsem chtěla dělat něco jako roládky, ale jak byla krkovička prorostlá, tak mi to nešlo zabalit a pořád někde něco lezlo z masa, tak jsem se naštvala a udělala takto, chutí to vyjde nastejno.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové plátky nejen na kapii

Tématické fráze: vepřové na kapiích vepřové plátky vepřové plátky s kapii vepřové maso s kapii na kapijích vepřové s kápií vepřové plátky recept vepřové plátky recepty na kapiích vepřové na kapii veprove platky se sterilovanou kapii maso na kapiich vepřové maso na kapiích vepřové maso na plátky recepty vepřový plátek recept vepřové s kapiemi maso na kapii vepŕové na kapijích vepřové plátky na kápii vepřové plátky d kapii

Zapomněl/a jsem heslo