Vepřové plátky nejen na kapii

Vepřové maso Doba přípravy: hodinu 4 názory

Vepřové maso Doba přípravy: hodinu 4 názory

Suroviny 6 porcí

800 g vepřové krkovičky (s kostí)
300 ml vývaru z kosti
2 malé mrkve
100 g uzeného špeku
1 cibule
2 stroužky česneku
cuketa zavařená jako okurky nebo okurky
1/2 sklenice sterilované kapie
1 vejce (uvařené natvrdo)
hladká mouka na zahuštění
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Krkovičku si vykostíme, kost dáme vařit a uděláme si vývar a z masa si nařežeme plátky, ty mírně naklepeme, osolíme, opepříme a projedeme hladké mouce.

  2. V kastrolu si vyškvaříme slaninu, přidáme trochu oleje, maso si orestujeme zprudka z obou stran.

  3. Vyndáme je na talíř a na výpeku osmažíme cibuli do hněda, aby byla pěkná barevná šťáva, přidáme na malé kousky nakrájenou mrkev, česnek na plátky, kapii a nakrájenou cuketu(okurku) na malé kousky.

  4. Zalijeme vývarem, který jsme si uvařili, rozmícháme a vrátíme maso - dusíme až je maso měkké, dochutíme solí, pepřem a dáme nasekané vajíčko, já ho dávám přes drátové kolečko na bramborový salát.

Poznámka od kuchařky

Původně jsem chtěla dělat něco jako roládky, ale jak byla krkovička prorostlá, tak mi to nešlo zabalit a pořád někde něco lezlo z masa, tak jsem se naštvala a udělala takto, chutí to vyjde nastejno.

Komentáře k receptu Vepřové plátky nejen na kapii

Tématické fráze: vepřové na kapiích vepřové plátky vepřové plátky s kapii vepřové maso s kapii vepřové plátky recept na kapijích vepřové s kápií vepřové plátky recepty na kapiích maso na kapiich vepřové na kapii dusene veprove plecko s kapii vepřový platky veprove platky se sterilovanou kapii vepřové maso na kapiích vepřové plátky ze sterilovanou kapii recept s masem a kápii vepřové maso na plátky recepty vepřový plátek recept vepřové s kapiemi