Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 102 692 kJ / 24 544 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1 288,51 g |
Tuky | 367,84 g |
Vláknina | 3 651,65 g |
Cholesterol | 1,46 g |
Sodík | 75,46 g |
Sůl | 164,21 g |
Sacharidy | 2 194,07 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na polovině másla v hrnci lehce osmažím krupičku, přidám sůl a zaliji studeným vývarem (nebo vodou), prošlehám a přivedu k varu. Zvolna za občasného míchání nechám provařit 10-15 minut.
Zatím nakrájím rohlíky na malé kostičky a opeču na másle s kapkou oleje. Krok 2: Na jemném struhadle nastrouhám kořenovou zeleninu a orestuji ji na zbylém másle v hlubší pánvi dozlatova. Přidám rozmrzlé, ve studené vodě propláchnuté a okapané mlíčí a jikry, které pokrájím na menší kousky a se zeleninou krátce orestuji.
Přidám vše do hrnce, strouhnu muškátový oříšek a ještě asi 10 minut za občasného míchání povařím. Krok 3: Podle chuti dosolím, opepřím a na talířích ozdobím nasekanou petrželkou. Zvlášť podávám v mističce opečené kostičky z rohlíků . Do polévky si je každý dává postupně, aby se nerozmočily. Krok 4: Pokud chceme vývar - my nemáme rádi vývar z hlav, ale když vykostím kapry, z celé kostry uvařím vývar s cibulí , kořenovou zeleninou nakrájenou na větší kusy, 4 kuliček celého pepře a 4 nového koření. Vařím pomalu na mírné teplotě a přecedím přes jemné sítko. Vývar vařím kdykoli dělám kapra a uchovám v mrazáku.
Zatím nakrájím rohlíky na malé kostičky a opeču na másle s kapkou oleje. Krok 2: Na jemném struhadle nastrouhám kořenovou zeleninu a orestuji ji na zbylém másle v hlubší pánvi dozlatova. Přidám rozmrzlé, ve studené vodě propláchnuté a okapané mlíčí a jikry, které pokrájím na menší kousky a se zeleninou krátce orestuji.
Přidám vše do hrnce, strouhnu muškátový oříšek a ještě asi 10 minut za občasného míchání povařím. Krok 3: Podle chuti dosolím, opepřím a na talířích ozdobím nasekanou petrželkou. Zvlášť podávám v mističce opečené kostičky z rohlíků . Do polévky si je každý dává postupně, aby se nerozmočily. Krok 4: Pokud chceme vývar - my nemáme rádi vývar z hlav, ale když vykostím kapry, z celé kostry uvařím vývar s cibulí , kořenovou zeleninou nakrájenou na větší kusy, 4 kuliček celého pepře a 4 nového koření. Vařím pomalu na mírné teplotě a přecedím přes jemné sítko. Vývar vařím kdykoli dělám kapra a uchovám v mrazáku.
Zveřejněno 1. 12. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bezhlavá rybí polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WNVX
Moje poznámka
Bezhlavá rybí polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WNVX
Nejnovější recepty
Tenké palačinky plněné tvarohem
Přidáno před 12 hodinami
Olivový kořen bez hnětení
Přidáno před 16 hodinami
Letní kuře z grilu s bramborami z uhlí podle šéfkuchařky z Pilsner Urquell Experience
Přidáno před 18 hodinami
Kynuté knedlíky podle Těhotnýho kuchaře
Přidáno před 21 hodinami
Cuketový perník
Přidáno 7. 7. 2025 06:03
Zeleninové válečky pečené v troubě
Přidáno 6. 7. 2025 17:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brusinky z rybízu
sidonie před 26 minutami
Chutné vafle
Eliška před 31 minutami
Tvarohová bublanina s ovocem
VeronikaHa před 10 hodinami
Babiččiny kynuté borůvkové knedlíky
iveta.kroul před 10 hodinami
Špenátová polévka
Valis před 11 hodinami
Rybí pomazánka moje
Valis před 11 hodinami
Kuřecí BBQ křidélka
Pedros před 12 hodinami
Kořeněná černá čočka s mrkví
Helen.salemiynah před 13 hodinami
Rybízová zmrzlina
Renata1101 před 13 hodinami
Meruňkový koláč s tvarohem a drobenkou
Natina před 15 hodinami
Tématické fráze:
kdy dát mlíčí do polevky,
rybí ,polévka z jiker a moci,
krupička rybí polévka,
kdy dát do polévky mlíčì,
rybí polévka jen z jiker a mlíčí,
co dát místo mlíčí,
krupička místo jiker kapra,
rybí polévka z kapra s krupičkou,
rybí polévka s krupička,
rybí polévka s krupici,
rybí polévka,
polévka z mlíčí ajiker,
rybi polevka bez jiker,
co dát místo jiker do polévky
Suroviny:
mlíčí,
máslo,
krupice dětská,
mrkev,
celer,
petržel,
ořech muškátový,
vývar,
sůl,
pepř,
petrželka,
rohlík
Komentáře (3)
OK, jak píšete v poslední větě
Bezhlavě dělávám podobně s filé a kapkou mléka
Říkáme tomu norská rybí polévka
***
Mlíčí ale bezhlavě nevařím
Pokud se mlíčí povaří opravdu jen krátce, pak je jako máslo a jde přímo do ledvin, že
Nejlepší je oddělit jikry od mlíčí, jikry dát vařit dřív a mlíčí až na samý závěr
***
ad. Poznámka pod receptem
No, já z kapra nevyhodím ani šupinu. Doslova!