Masový guláš s řepou

Suroviny 3 porce

600 g vepřové plece nebo krůtího, hovězího, králičího masa
60 g uzeného špeku nebo slaniny
1 velké cibule
300 g červené řepy
3 stroužky česneku
1 rovná lžíce sladké papriky
1 malá plechovka rajského protlaku (1 plnější lžíce)
snítka tymiánu
sůl
pepř mletý
vývar dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme a osmažíme na dozlatova osmažené cibuli, na jemně pokrájeném špeku.

  2. K osmaženému masu přidáme zpěnit papriku, nasekaný česnek a protlak, vše promícháme, přidáme snítku tymiánu.

  3. Vše zalijeme cca 200 ml vývaru a dusíme pod poklicí na mírném ohni, za občasného promíchání a případného podlití. Doba dušení dle druhu masa. Kdo rád pikantní jídla, může přidat chilli papričku.

  4. Oloupanou řepu pokrájíme na kostičky nebo nudličky a zhruba 15 minut před koncem dušení, ji přidáme k masu. Pak společně dodusíme doměkka. Pokud budeme guláš připravovat z drůbežího nebo králičího masa, řepu vložíme do hrnce hned na začátku dušení, protože doba dušení masa nebude tak dlouhá.

  5. Pokud guláš nebudeme příliš podlévat, není ho nutné ani zahušťovat. Pokud budeme chtít více omáčky, zahustíme nakonec jíškou a necháme provařit, dochutíme solí a pepřem dle chuti.

  6. Podáváme s knedlíkem, noky, rýží, těstovinami, chlebem.

Komentáře k receptu Masový guláš s řepou

Tématické fráze: masový guláš vepřový guláš s červenou řepou guláš z červené řepy s masem řecký guláš s drůbežího masa gulaš s červenou s řepou masový guláš s červenou červenou červenou řepou masový guláš s červenou řepou červená řepa a krůtí maso recept