Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Na gril! Pořiďte si pomocníky, které vám pomohou udělat grilovačku nezapomenutelnou

Naložte maso, rozpalte gril a užijte si po do dlouhé době, kdy nebylo bezpečné se scházet, prima večer s rodinou i kamarády. S přípravou grilovaných dobrot vám pomohou šikovné nápady.

Popřemýšlejte třeba o grilovací pánvi PRIVILEGE. Vložit ji můžete přímo na rozpálený gril a má tu výhodu, že na ní můžete připravit drobnější pokrmy, u nichž jinak hrozí, že vám grilovací mřížkou propadnou.

Grilování vám mohou zpříjemnit a ulehčit různé vychytávky, jako třeba tvořítko na burgery nebo stojan na ryby, ale i nejrůznější kleště, mašlovačky, obracečky nebo třeba grilovací pinzeta.

O gril je třeba se také starat, aby vám pořád dobře sloužil. Prozkoumejte proto i nabídku nejrůznějších kartáčů, které vám ho pomohou udržet ve formě. Třeba výhoda kartáče na grilovací rošty PRIVILEGE spočívá v tom, že má husté štětiny z prvotřídní nerezavějící oceli, které snadno odstraní nečistoty z kovových roštů. 

Z čeho si vychutnat pivo?

Dobré jídlo je třeba zapít, dáváte přednost vínu nebo pivu? Obojí si o mnoho lépe vychutnáte, pokud zvolíte správné sklo. Může se to zdát jako nevýznamný detail, ale opak je pravdou. Kromě toho, že vychlazené nápoje v pro ně určených sklenicích lépe vypadají - budou také lépe chutnat.

Pixabay

Třeba Belgičané mají na každý druh piva speciální sklenici! Vybírat můžete různé druhy pivních sklenic. Pokud si k jídlu dopřejete nějakou tradiční českou značku, hodí se asi nejlépe klasický půllitr, jestli chcete vyzkoušet nějakou specialitu, můžete zvolit pivní sklenici na nožce.

Červené nebo bílé?

U vína pochopitelně záleží na tom, jaké si nalejete – tedy zda zvolíte bílé nebo červené, anebo zda si budete připíjet šampaňským. Na to jsou určené vysoké a úzké sklenice, bílé víno má méně výrazné aroma než červené, na ně proto volte menší sklenice ve tvaru pootevřeného tulipánu. Pokud chcete, aby víno chutnalo opravdu tak, jak má, doplňte svoji vinařskou výbavu o karafu nebo dekantér. Hodit by se ale mohli i další pomocníci, jako je třeba provzdušňovač, odkapávací kroužek nebo ořezávátko folií.

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více